nyårsafton imorgon.

Nu är jag alltså hemma i oslo. Jag kom hem igårkväll runt kl 21. Det var väldigt skönt att få komma hem trots att jag gärna hade fått en dag till hemma. Igår var jag sådär fruktansvärt trött och sängen extra skön säkert bara för att jag skulle åka. Trodde även att det skulle bli mycket turbulens pga hård vind men det var cool lugnt.
När jag väl kom hem så var det bara att dumpa väskorna för att jag skulle vidare till linnea. Vi hade lyckats åka samtidigt men med olika bolag från sthlm så vi möttes först upp på taxfreen för inköp av kvällens alkoholhaltiga drycker.
Väl hos linnea hade hon kokat ihop middag till oss och festen kan börja. Vilken fest sen! Det blev riktigt lyckat men alltför mycket blandat. Fick lida för det idag kan man säga. Stine och Filip kom även över till linnea innan vi drog vidare mot london för att möta upp Lars och Håvard. Där blev vi inte långvariga då alkoholen slog till rätt friskt så det blev en trött stämning.
Idag har hon tagit hand om mig på bästa sätt! Vegard se och lär! Vaknade eller snarare blev väckt runt 12 då hade hon satt vatten och 2 ibumetin vid sängen och meddelade att hon skulle iväg en sväng. Jag fick i lugn och ro sova kvar. Vilket jag gjorde! Vid säkert kl 15 lyckades jag ta mig upp ur sängen då hade hon fyllt på mitt vatten och lagt mjukisbyxor vid sängen. SAMT lagat tacos! Alltså ni hör ju vilken lyx! Hon var inte alls lika trasig som vad jag var idag om man säger så.
Blev en film och chill på soffan innan jag orkade ta mig hemåt. Och det bästa var att hon tycker jag ska ha det som second hand boende. Haha helt perfekt för mig! Vi hade det iallafall himla trevligt. Och så ompysslad har jag inte blivit på länge. No hard feelings la familia men det här var något extra.
Annars idag har jag enbart legat på soffan och tyckt väldigt synd om mig själv. Kändes lite som att det behövdes.
Imorgon är det ju nyårsafton och hela den grejen. Men jag jobbar. Lär nog bli en lång dag som förra året så vi får se hur pass man orkar fira in det nya året eller om jag bara väljer att gå hem och dör.  Allt visar sig imorgon.
Ska försöka slänga in en årskrönika också. Men det blir 2012.
Dagens musik; Alanis Morissette - Hand in my pocketshopping är ett sätt att skjuta upp problem.

Ni vet när man har en sådan där matkoma när man absolut inte orkar göra någonting annat än att ligga på soffan, eller allra helst i sin säng och sova för natten? Där är jag. Sedan en timme tillbaka. Och egentligen har jag inte alls tid med det här. Jag borde börja packa, helst klart, ikväll. För gör jag inte det betyder det att jag inte får hjälp om det skiter sig. Har sådan tur att jag alltid får hjälp när jag brister ut i panik över packning när jag åker sthlm-oslo. Värre är det ju alltid när jag åker oslo-sthlm för då får jag ingen hjälp. Och skjuter gärna upp det till absolut sista sekund och får därför ännu mer panik över den förbannade packningen. Min kära mammilu är nämligen en hejare på packning! Vilket alltid finns med i mitt bakhuvud när jag väl packar. Jag sköter vad som ska i själva väskan och hon får det till på bästa sätt. Det är vårat teamwork. Eftersom mina väskor för det mesta är proppfulla och jag hatar och packa. Jag gör allt som oftast ett tappert försök i att faktiskt packa klart allt själv. Men som ni förstår så slutar det med att hon gör om allting. Antingen pga brist på plats och mer ska i ,eller, pga att jag står och skriker på hjälp för att väskan inte går att stänga TROTS att jag packat BÄST! Som alltid. Jag är inget big fan av packning. Oavsett form.
Men nu vill jag ju bara lägga mig. Men det betyder ju självklart att jag står där imorgon och inser mitt misstag, ännu mer stressad då timmarna kryper på och jag måste dra. Dum idé om jag känner mig.
Annars idag har jag knappast stressat. Vaknade vid kl 6 och kände bara en djup suck inom mig. Jag är tillbaka. Gick och la mig tidigt vid kl 23 igår men somnade inte förrens kanske kl 01.30. Då var jag ändå trött när jag la mig från början. Lyckades få någon timme extra innan det var dags att faktiskt gå upp på riktigt och bli hämtad av Jimmö och Linda för shopping i skärholmen. Vi brände väl av ett par kronor och 4 timmar i det där stackars centrumet innan vi gav upp.
Lite ledsen över utbudet men jag gick ju knappast tomhänt därifrån. Nya adidas skor, ny adidas tröja, underkläder och baslinnen från carlings. En klassisk jag-shopping helt enkelt. Varför köpa något annorlunda? Verkar läskigt.
Så nu ska jag helt enkelt se till om jag faktiskt får med mig allt hem igen. Spännande. Imorgon kväll flyger jag alltså hem till oslo igen. Blandade känslor som alltid när jag varit hemma ett par dagar.
Dagens musik; The Ark - Rock city wankersär att från samma säng, lyssna till samma regn...

det där med en ledighetsbudget.

Vad är grejen med att göra av med pengar som fan när man har ledigt..? Jag lunchade som sagt med min fina vän Sarah idag. Då diskuterades bland annat detta. Det bara brinner i plånboken när man har någon/några dagar ledigt. Precis som att man aldrig skulle fått shoppa annars. I den värld 2011 jävligt nära 2012 faktiskt så är det ju knappast så att konsumtionen kommer att minska på prylar, kläder och diverse annat. Snarare tvärtom och allt uppdateras. Inte alltid till det bättre men man tror jämt det. Jag är en rackare på att gå på sådana tricks! Vem gillar inte nya saker? Som jag tidigare sagt så är jag ingen prylnörd men kläder och framför allt SKOR har jag inga som helst problem att kasta pengar på. Även om jag har en liknande i en annan färg så har jag ju inte en just SÅDAN. Jag är precis som många andra i min ålder, hopplös när det kommer till shopping.
Trots att jag stillade mitt shoppingbegär med min fantastiskt fina dator och nya externa hårddisk för ex antal kronor så stannar det ju självklart inte där. Idag efter lunchen då jag inte har bil var tvungen att ta mig fram kommunalt, vilket kändes helt okej idag då jag ändå hade filip och fredrik i lurarna. Behövde jag nu passera tumba centrum. Absolut ett sådant där centrum som man panikshoppar på. Skulle inte få för mig att åka ner bara för att shoppa lite. Nu kom jag ner dit i en sån där mellan tid. Någon timme innan pappilu faktiskt skulle komma förbi och det betydde att jag kunde uträtta ärenden på apoteket och bokhandeln.
Insåg att jag hade mer tid att slå ihjäl och drog även igenom resten av butikerna och avslutade självklart med ica för köp av mat. Inte lyckades jag hålla i några pengar trots att jag visste att imorgon åker jag linda och jimmö och mellandags shoppar.
Vad är det som faktiskt får en att man absolut måste göra av med pengar under ledig tid? Det är för mig den stora frågan.
Kan också meddela att jag och Sarah knappast kom fram till någon lösning. Och jag åkte direkt och gjorde av med pengar. På min lediga tid.
Kanske lika bra att jag faktiskt åker hem till oslo snart för jobb, annars ryker allt av vad budget heter.
Tips från coachen; använd inte ordet "bakom" när du går i butiker. Ingen förstår innebörden. Och säkert ingen annan heller än dom i restaurangbranchen som läser det här.
Dagens musik; Håkan Hellström - Långa vägar

Här skulle det ju nu vara en bild men jag har nu en alldeles för ny dator och inga bilder inlagda. Håll till godo.

ett försök till kort update.

Nu har jag firat jul färdigt för det här året. Dock kommer nog mellandagsrean få sig en törn innan jag skeppar tillbaka mot mitt oslo. Det har hänt alldeles för mycket för att jag ens ska detaljera. Men i korta drag så fick jag fantastiska julklappar, druckit alldeles för mycket på för kort tid, hängt med mina underbara vänner, sovit sovit sovit i min härliga säng, haft kvalitets tid med min kära la familia, gått ute i stormen, blivit några tusen fattigare och en super fin dator rikare, jag har INTE hunnit köra någon bil katastrof för min del..!! Ja men kort och gott så har jag hunnit med en jäävla massa sedan jag landade här något senare än planerat den 22a december. Ännu är det inte slut. Imorgon ska jag iväg och luncha med min fina vän Sarah. Kommer att bli, som alltid, en intensiv lunch men mycket behövlig. Saknar den människan så det gör ont ibland.
Känner väl som alltid att tiden aldrig räcker till när man väl är hemma. Man försöker vila upp sig, ta det lugnt och inte stressa. Men det är fan omöjligt.
Nu sitter jag vid min alldeles sprillans nya dator, fin som fan såklart, och premiär bloggar lite. Har liksom inte ens kommit så långt att något är inlagt på datorn. För det sitter jag nämligen och försöker få till på gamla datorn med externa hårddiskar osv samtidigt. Det går fan inte fort.. Att stå och välja mellan en mac och en pc var inte lätt. När man nu faktiskt har behovet och möjligheten. Men det var nog mitt lata jag och det kåta på färg som fick välja en sony vaio istället. Fruktansvärt snygg dator. OCH till råga på allt; jag behöver inte fråga min kära bror var och varannan sekund hur man kommer in på webläsaren, i fix! Problemen kommer nog snart ändå när jag väl ska börja ordna med MINA inställningar. För på den andra har jag ju ordnat med det där för länge sedan då den hängt med sedan 2008... Så uppdateringar har ingen dött av men jag tycker något synd om min bror som får stå ut med sin icke tekniska syster.
Så nu mina vänner och fiender kan även jag; chatta på facebook utan att vara rädd för att den stänger av sig, slippa tänka på att sladden jämt måste vara i väggen, se på serier online, bära med mig datorn vart jag vill då den är lätt som en plätt, det går liksom LITE fortare med allting. Fast.. Det här med att förnya sig när man har rutin och kan det gamla.. Det är inte min starka sida. Iallafall inte när det gäller teknik.

Dagens musik; Looptroop rockers - The buildingjag förlänger mina steg, luften smakar som en jordgubbspaj en solig dag i maj...

hemma i mitt sthlm.

Äntligen har jag någorlunda landat, gått i centrum med en smaskig french hotdog, åkt kommunalt, packat upp, gosat marsvin, somnat onödigt många timmar på MIN säng i väntan på att mammilu ska komma från jobb, ätit middag med mammilu och soffhängt till 2 steg från håkan, väntat på att pappilu ska komma hem från egypten, soffhängt lite till med honom. Tills jag kände att nu borde jag också gå och lägga mig eftersom alla andra givit upp. Har ännu inte hunnit träffa min älskade lillebror då han lyckades smita hemifrån när jag sov. När jag för första gången var snäll och inte väckte honom när jag kom hem. Det är tacken man får! Vågade fan inte väcka honom nu när jag inte hade med mig något från taxfreen till honom..
Utöver det har jag alltså hunnit; dygna deluxe efter jobb igår, inte fått åka med planerat flyg pga överbokningar, boka nytt flyg med sas, ätit frukost med vegard som var glad över våran nya flygtid då han fick sällskap, toksomnat på flyget innan vi lämnat gaten och väntat på försenat bagage.
Och nu undrar jag varför jag är sliten och om jag kommer insjukna imorgon. Den stora frågan.
Jag är äntligen hemma.


julen börjar tidigt.

Som ni kanske förstått så pågår det just nu en hemlängtan utan dess like. MEN, vänner och fiender, nu är det bara 1 arbetsdag plus några timmar kvar innan jag befinner mig på svensk mark igen. Och ja, jag trivs trots allt snäppet bättre i oslo utan att överdriva. Men.. Hemma är hemma. Det är oundvikligt oavsett vart i världen jag befinner mig. Och jag tror morgondagen kommer bli bra.
Idag hade vi russefest (studentfest typ...) Sådana hade vi ett gäng förra säsongen också. Med blandade känslor kan jag lova. Och även idag gick vi in i det med taggarna utåt. Detta kunde gå hur som helst! Kan ju då säga att det var den lugnaste russefesten hittills. Då är jag också medveten om att fler kommas skall nästa år.....! Så jag ropar inte hej än. Vet att vakterna gjorde ett FANTASTISKT jobb, som alltid, så dom avstyrde mycket ganska kvickt. Risken finns annars att det är high chaparall som utbryter under kvällens gång.
Måste givetvis även tillägga något jag blev glatt överraskad för. Ni som känner mig vet att prylnörden i min familj knappast är jag. För dom som nu inte lyckas räkna ut det, så är det alltså min lillebror. Men vissa saker kan jag inte låta bli. I det här fallet är det inte JAG som gjort något stordåd. Precis innan jag skulle lämna hasse wallmans härliga byggnad kommer Annsi gående vilket i sig inte alls är något märkligt då vi ofta gör sällskap hem men så säger hon att hon har en julklapp till mig. Det däremot var jag mer bekymrad över då vi inte alls kommit överens om det här med julklappsbytar-momentet! Ni känner till den där, shit-vad-fan-har-jag-nu-glömt känslan. Men så säger hon också att hon kom på en briljant julklapp som nu var från Sigge henne och Vegard. Om jag nu inte minns helt galet. Så sträcker hon fram den gigantiska påsen från järnia som hon och jag tidigare idag faktiskt var och handlade. Sodastreamern var alltså inte ALLS till Sigges päron pga att dom dricker så rackarns mycket sodavatten om dagen, NEJ NEJ NEJ den var faktiskt till lilla mig!! Pga att JAG lever på sodavatten på jobbet och bara älskar det! Hemma gör jag och pappilu också kompiösa mängder med sodavatten eftersom det är bubblorna man vill åt.
Har inte haft en endaste liten tanke på att faktiskt önska mig en sådan i julklapp, men det tänkte någon annan åt mig! Och nej jag önskar mig inte alla prylar i världen, jag är mer för adidas, men detta!! Oj oj oj! Det kom faktiskt nästan en liten tår i ögat när jag fick den gigantiska påsen. Löjligt och sant.
Faktiskt en väldigt svårslagen julklapp som jag nu kommer dra nytta av länge länge! Plus att vegard själv, snikarn drar nytta av det också haha! Han är inte dum alla gånger. Vet bara inte hur jag ska tacka dom. Fy så fantastiskt! Detta kan jag med gott samvete leva på tills jag sitter på planet hem och kan längta tillbaka till oslo när jag är hemma.

1 dag kvar.

Dagens musik; Beyonce - Irreplaceableoch jag hör att du är säker nu, jag vaknar med den tanken varje dag...

födelsedagsfiranden.

Jag har nu min första lediga dag sedan den 6 dec. Det känns lite märkligt och avslaget. Av fler anledningar än att jag jobbat sedan dess. Igår fyllde alltså världens bästa killar år, Vegard och Eirik. Ska egentligen inte sätta vegard på högre hästar än han redan sitter på men han fyllde ju faktiskt 25! Och presenten till honom var ju egentligen klar tidigt, väldigt tidigt. Jag var ju och köpte kostym med honom innan han skulle på julbord med grabbarna. Han köpte då en svart men provade också en grå som var sååååå snygg på honom. Jag kunde ju givetvis inte låta bli så någon dag senare köpte jag den som present till honom. Plus att han fick beyonces nya musik-dvd. Som jag för övrigt sprang och letade efter som en dåre den 6e dec när jag och han var på stan. Den var självklart slut eller så visste dom inte alls vad jag pratade om. Så cdon.no fick bli min räddning! Jag måste vara världens bästa kompis. Nu känner jag mig sjukt nöjd att jag lyckades SÅ bra med presenterna. Så ni andra som inte blir nöjda i jul la familia SYND säger jag bara! Eirik fick en vit skjorta som han önskat sig av mig och vegard.
Idag när jag faktiskt är LEDIG så borde jag alltså, städa, tvätta, flyttpacka, gå på avslutningsfest på ft, ligga på soffan och vila samt gå och lägga mig i tid eftersom det är jullunch på wallmans imorgon kl 13. Vilket utav allt detta tror ni jag gör eller har gjort? Jag har tvättat en tvätt pga att det är mina arbetskläder som jag behöver imorgon. Thats it! Okej jag har hunnit med en kopp te på soffan också.
Dessutom så måste jag börja gå mot ft om jag faktiskt ska vara med där ikväll. MEN jag kan inget annat än säga att det är skönt att ha fullt upp.
Idag fick jag även känslan av att jag är SÅ bortskämd. Helt sjukt bortskämd. Och inte av vad som helst, utan det jag tänker på är alla fantastiska vänner. Vad hade man gjort utan alla sina vänner? Alla dom som bryr sig fast dom inte måste, och alltid finns där. Jag har många sådana bra människor runt mig och kunde inte trivas bättre just nu.
Allt som saknas är att få komma hem till jul. NU längtar jag hem. Som fan. Skypade med mammilu idag och längtan blev inte mindre av pratet om våran tradition den 23e och myset som är runt jul. Nu vill jag hem.

4 dagar kvar.

Dagens musik; Mando Diao - If I don´t live todayoch varje bil förde med sig löftet, om att allt var möjligt någonstans längs med...

dåtid.

Nämnde jag kaos i förra inlägget..? Kan säga att kaos var ett väldigt milt ord. Ja jag orkar nog inte säga mer än att 2 bartenders på 550 pers är lite för lite en lördag..? But we did it! Knappast smärtfritt. Jaja. Jag jobbar och jag jobbar och.. hör och häpna, jag jobbar. Inga nyheter på tapeten utom att jag jobbade 15 timmar igår och är mörbultad idag. Det är faaaan tungt att rigga upp och ner på scenen för EN föreställning! Kan säga att träningsvärken är mer än påtaglig idag. Fast om man bortser det så måste jag tillägga att jag tycker det är fantastiskt kul!
Igår var jag alltså på folketeateret för dom som inte förstod det så långt. Christer Sjögren hade tagit med sig Pernilla Wahlgren mfl. för att riva av en julkonsert som dom glider runt med. Eftersom jag fungerar som allround på ft så var jag överallt under den här dagen som kändes till slut som två. But still, jävligt kul! Framför allt gillar jag miljö ombytet. Riktigt skönt i dessa julbordstider.. I söndags var jag mer än glad över att slippa se wallmans byggnaden! Jag hade nog kräkts om jag skulle jobba då. Fy fan va jag var trött på att se det just då. Allt som behövs är någon dags vila från att gå i just DOM trapporna sedan är man på g igen.
Idag har jag inte varit mig själv riktigt då varken huvud eller kropp gör som det ska. Misstänker att jag var en smula trött efter arbetet igår och dessutom jobbat ett par (läs flera..) dagar i sträck. KAN vara så, men det behöver inte vara så. Enbart min vilda gissning.
Så idag fick jag dispans att faktiskt få gå hem INNAN showen var slut! Det mina vänner, sker ungefär lika ofta som att grisar flyger.
Ska ta vara på det genom att först avsluta det här blogg-inlägget dricka upp mitt sova-as-gott-te, borsta tänderna och faceplanta sängen. Kan inget annat än att säga att det behövs trots att jag inte var så trött tidigare idag. Det kom ikapp mig nu.
Vill också bara tillägga att jag faktiskt är klar med allt av födelsedagspresenter & julklappar! Känner mig förbannat jävla duktig faktiskt. Gjorde klart det då jag hade min enda lediga dag den 6 dec och fick det sista idag hemskickat och köpt av en vän till mig. Nu vill jag att alla bara ska öppna sina presenter och få se vad reaktionerna blir.
Som sagt. Jobbelijobb. Det kommer att komma mer skoj inlägg efter nyår någon gång.. Det är väl cirka då jag hinner annat än att se 3 olika byggnader, hemma, wallmans & ft.
But, jag ska absolut inte säga annat än att jag trivs som fisken i vattnet trots att det sliter.
Vill inte låta bitter på något sett och absolut inte avundsjuk någonstans på min kära far som drog till egypten idag. SVIN! Tänk inte på oss andra genomskinliga gråa själar som försöker få veckan att gå. Pft! Skulle jag vara bitter på det..? Inte alls.

8 dagar kvar.

Dagens musik; Breaking Benjamin - No gamessånt där är slöseri med tid, men då slösar vi bort våra liv...

julstämning och regn.

Ja sist jag skrev så var jag inte alls på topp. Kan inte påstå att jag är 110 nu heller. Kan ju vara för att jag faktiskt har jobbat idag. Ingen super tuff dag men fortfarande jobb ca 11h. Och nu närmar sig helgen och det innebär kaos. Vi är kort om folk vilket betyder mer jobb. Så kan inte medge att jag längtar. FAST det positiva är att det är "sista jobbiga helgen" för året kan man säga. Det är nice! Sorry la familia, kommer vara en väldigt trött dotter ni får hem i jul. SKOJ! Ja för något annat än sömn kommer jag nog inte kräva.
Tror min kära mor har till viss del rätt i det hon sa häromdagen. Att jag kommer ligga hemma och sova kanske någon dag sedan är jag mitt rastlösa jag igen. Tror hon känner mig lite för väl faktiskt.
Och den stackars lilla snön vi fått håller just nu på att regna iväg som om det var färdigt med vinter för iår. Trist som bara den då jag tycker det är mysigt med snö, men inte kallt.
Inatt fick jag inte en lika bra avslutning på dagen som jag fick igårnatt. Men mös till det lite själv med mitt sova-as-gott-te istället.
Igår nämligen så fick jag sluta tidigare än vanligt. Vilket betydde att jag och Vegard slutade samtidigt. Vi hade bestämt redan på eftermiddagen att vi var tvungna att se ett par avsnitt på jul på månetoppen efter jobbet. Sagt och gjort. Stress-vm vegard alltså lyckades ta på sig allt av kläder sätta sig mittemot mig när jag åt och bara ge menande blickar om att "nu får du faktiskt rappa på lite grann så vi kan gå!" Jag är som bekant inte alltid fantastiskt snabb när det kommer till den biten. Men hem kom vi så småningom och dessutom med en ben & jerrys glass rikare.
Fick bli glass, te, godis, maaassa tända ljus, tänd brasa och julkalendern. Snacka om super mys! Vi har dessutom kollat ikapp till dagens datum. Så det är bra!
Nej nu är det dags för john blund att börja jobba lite. Tid är pengar så jag går och lägger mig.

14 dagar kvar.

Dagens musik; Rolling stones - Angieom vi nån gång , nånsin blir som dom...

tänk att jag har ledigt.

Puh, ledig dag in my ass! Den här stackars lediga dagen har knappast varit något ledigt. Upp tidigt fortfarande den tidiga definitionen för mig.. kl 11 för att möta Vegard vid kl 12. På schemat stod julklappsshopping! Jag hade liksom inget annat val att köra på det idag när jag ändå var ledig. Hade dock följt med iallafall och om jag jobbat gått direkt till jobbet. Men eftersom jag var ledig så fick vegard gå mot jobbet själv. Och jag avslutade min julshopping. Jag är härmed KLAR med julklappar, födelsedagspresenter m.m. Ett par kronor fattigare men jävlar vilken lättnad.
När jag kom hem slutade inte effektiviteten där. Jag insåg att today is the day, att överhuvudtaget komma någon vart med min flyttpackning. Vi ska ju som bekant vara ute ur lägenheten den 5 jan. Vilket betyder att tiden är knapp trots 1 månad kvar. Med tanke på att jag jobbar så mycket hinns det liksom inte med allt där. Jag ska försöka göra klart nästan allt innan jul. Det ser so far ljust ut. Jag blev nästan heeelt klar med Emmas grejer och packade mycket av mitt också. Det som faktiskt går att packa. Kan ju såklart inte packa allt av kläder för då har jag ju ingenting att ha på mig dom närmaste två månaderna, dumt. Men jag har kommit någonstans iallafall.
Och självklart har jag ju hunnit med mer! Jag har färgat håret, med hjälp av Lisa dock. Haha jag var lite för lat för att göra det själv men ville få det gjort idag annars ser jag ut som heikko peikko som vi säger i min familj. Vilket jag redan gör trots ny färg.. Gick även ner med massa väskor som jag packat så man slipper ha dom att samla damm här. För SÅ stor lägenhet har vi inte och definitivt inte när man är 3.
Men eftersom jag har sådan förbannad pannknack just nu och känt mig febrig på stan är det läge att krypa till kojs när man ändå har möjligheten. Då kanske illamåendet försvinner också.
Lycka är även att jag hann se TVÅ handbollsmatcher idag! Inga höjdare någon av dom, but still handboll!

15 dagar kvar.

Dagens musik; Coldplay - Talkför hon säger att hon redan sett spanien, och världen förtjänar inte dig...

perfekt start på veckan.

Att jag hade så här god tid på mig på "morgonen" är jag inte van vid. Är van vid att faktiskt sova helt tills jag ska upp eller gärna ett par minuter extra så det blir sådär stressigt som bara jag kan ha det. Nu är det ju i och för sig så att jag är norra europas segaste människa när det gäller att göra sig i ordning och äta. Jag kan bli irriterad på mig själv över hur trög jag faktiskt är. Då förstår ni nivån. Och sådan har jag alltid varit. Rutiner rutiner rutiner. Ibland undrar jag varför jag måste göra alltid i exakt samma ordning i exakt lika lång tid oavsett vad. Bryta mönster finns tydligen inte.
Jag ställde idag om klockan 2 ggr enbart för att få maximal sömn. Vilket jag fick! Gick ju och la mig direkt efter jag bloggat klart inatt så det betyder en hel del sömn. Som jag behövde! Så efter jag ställt om klockan en andra gång så gick jag upp nästan direkt iallafall för att jag kände hur onödigt det var att ligga kvar. Dessutom gick det så otroligt smidigt att göra mig i ordning vilket jag inte heller räknat med så plötsligt hade jag 1h 30min på mig innan jag ens behövde tänka på att gå. Så jag gjorde i ordning en mys frukost med tända ljus och glo runt lite på datorn som jag aldrig hinner göra längre. Och även SVENSK julmust till "dessert" som jag köpte på arlanda förra veckan. Kände att jag fick göra så idag.
Världens bästa start på veckan känner jag! Förutom att jag önskar mig en ny tumme men det går sådär.
Lönen kom även in på kontot idag och det var mer än glädjade besked kan jag tala om. Så nu kan jag julklappsshoppa utan ångest. Om jag hinner vill säga. Får säkert panik shoppa när jag kommer hem eller något. Usch.. DET är dock ångest. Så sorry om ni inte får några julklappar i år familjen men eran dotter/systeryster har för tillfället inget liv.
Nu ska jag med gott samvete gå till jobbet. Jobbar faktiskt själv idag vilket kommer kännas lite märkligt men det blir nog lugnt idag så det är nice.
Ingen dålig start alls på den här veckan.

17 dagar kvar.

Dagens musik; Adolphson & Falk - Mer juljag ger dig min morgon, jag ger dig min dag...

mitt alldeles egna ekorrhjul.

Ja då var den här ofantligt långa veckan över. Äntligen. Det har varit riktigt tufft. Och fler ska det bli! Eller iallafall 2 veckor till. Sedan lugnar det nog sig lite. Men jag ska inte ropa hej än. Trots dom här tuffa dagarna/veckorna så kommer det ju synas på kontot sen. GILLAS.
Igår var en ruggigt tuff dag, som jag inte förväntat mig. Kanske man ska förvänta sig det värsta alla dagar så blir det lättare sen? Jag vet inte. Jag var nog kanske bara trött på allt. Men igår var jag på fruktansvärt bra humör när jag kom till jobbet. Lite som kompensation till dagen innan då jag var på mitt uslaste humör. Usch.
Dock när jag skulle börja städa misären så ville jag bara grina. Det var hemskt och jag var trött. Ingen bra kombo. Men ändå gick jag hem med ett leende på läpparna. Hur det nu är möjligt.
Och framför allt med tanke på att jag 5 timmar senare skulle upp för nästa jobb... Men klockan 09.30 är det jag som kliver ur sängen. Faktiskt ovanligt pigg. Och det var nog en engångsförteelse så jag borde nog inte vara alltför glad över hur enkelt det var.
Idag har varit en bra dag. Gick bra på jobbet inga konstigheter trots att det var lite rörigt med att sälja både korv m bröd, godis och div. läsk. Ni vet som på den gamla goda tiden när man var tvungen att stå i cafeterian på idrottshuset? Lite den känslan fick jag idag. Fast med ca 700 pers till. Knåpade ihop mina 8 timmar och såg att Vegard hade ringt mig. Så jag ringde upp honom strax innan jag slutade. Och fick glädjade besked om att jag skulle hinna se handbolls matchen mellan norge-kina OCH dessutom bli bjuden på tacos, glögg och pepparkakor!! Herregud för en fantastisk söndag trots jobb. Perfekt avslutning med färdig lagad tacos, handbollsmatch på tv, avslutar med norsk glögg (alkoholfritt kanske jag ska tillägga! då det faktiskt var jag och vegard..) och pepparkakor. Vi började även se en hur mysig gammal julkalender som gått i norge tidigare, jul på månetoppen. Handlar om tomtar, några bor med människor och hjälper dom och några bor på fjället. Den hänger ihop med jul i blåfjäll också. Så det passade utmärkt! Hann inte se så mycket av föreställningen idag men fick mer inblick i det iallafall.
Så vegard tänkte på mig och sa att den ska vi se på söndagar eftersom vi jobbar så mycket så kan man se några avsnitt varje söndag till jul. HUR mysigt är inte det?! Jag som alltid gillat det där med tomtar och troll sedan jag var liten. Behöver jag nämna mer än att våra vhs band med trolltider var sönderspelade..? Tror inte det.
Men eftersom jag haft en tuff vecka och imorgon börjar nästa med mera jobb så går jag och lägger mig.
Ikväll var bara så himla bra. Det känns så otroligt skönt att jag kommer bo med vegard senare. Det är bäst. Idag gjorde han hela min vecka och avslutade den perfekt. Vegard du är värd världens största hjärtelapp.
Nu hoppas jag att allt nästa vecka går bra. Bloggar när jag har tid.

Dagens musik; Band of horses - Funeraloch vad vet du om gryningen, förrän du mött varje morgon med sömnlösa ögon...

när mörker blir ljus.

Alltså att skit dagar kan bli så bra. Eller snarare få så bra avslut. Jag fylls av sådan glädje ibland att jag inte riktigt vet vad jag ska göra av allting. På jobbet gick det liksom bra trots allt samtidigt osv. Själv hade jag en grymt dålig dag, var sur och irriterad på allt. Ber om ursäkt för dom som faktiskt tog åt sig av mitt pms..! Länge sedan jag hade en sådan här dag. Känns inget vidare alls. Men vissa saker kan få sådana här dagar att vända något sjukt. Det är dom små sakerna som räknas. Framför allt dom oväntade. Har ett par exempel som GJORDE min dag/kväll/natt.
Jag står och små städar i baren så får jag plötsligt syn på Kristian som kommer med en ganska allvarlig min och pekar att jag ska komma närmare. Lite så att man tror att han ska skälla på mig eller säga något väldigt viktigt. Jag tänkte lite snabbt att; men herregud jag har väl inte gjort något!? Så kommer han fram till bardisken hänger sig över och ger mig en kram och går iväg och plockar undan från ett bord. Som om ingenting har hänt. Och herregud va överraskad jag blev, och GLAD för det var EXAKT det jag behövde då. Lite som att han kände det på sig. Ikväll har vi inte ens jobbat i närheten av varandra. Snacka om härliga människor man jobbar med! Och då ska ni veta att jag inte är den "kramiga typen" på jobbet.
Självklart slutar det inte där! Strax efter allt det där så kommer Varpu upp med en lapp med mitt namn på. Jag fattade ingenting som vanligt. Då har hon ordnat med en adventskalender till oss som jobbar och så drar man ett namn varje dag och den personen får öppna dagens lucka och lägga dit sitt namn. Så idag blev det jag. FANTASTISKT! Jag missade middagsmötet som vi hade då det drogs men det där kom så lägligt. Och jag som faktiskt varit på butiken idag och kollat efter en kalender utan resultat. Ja när det kommer till sådant är jag 7 år igen och vill ha en egen kalender att räkna ner till jul på. OKEJ!? Men uppenbarligen fick jag mitt idag. Karma alltså.
Efter jobbet valde jag att gå med Vegard upp till honom för en kopp te och bara lite snack. Eller när det är han och jag så är "lite snack" alltid längre än så. Vi kom in och prata om allt egentligen. Mest om våran lägenhet. Det kommer bli så himla bra! Jag längtar så det nästan gör ont. Mer nöjda får man leta efter tror jag.
Klockan hann bli 03.30 innan jag gick hem. Vi fastnar alltid att prata länge oavsett vad det gäller.
När jag kommer hem skriver jag på facebook om hur tillfreds jag faktiskt är just nu. Och sekunden efter jag publicerat det så kikar jag ut och DÅ är det bara helt vitt utanför fönstret.
Jag måste vara så jävla dum, men det är ju bara för bra för att vara sant. Så enkelt var det att vara bitter! Älskar människorna jag har runt mig, dom gör vardagen lite lättare att ta sig igenom.
Blödigt och naket inlägg, men ibland måste även jag få komma in på det spåret och go wild.

Dagens musik; Håkan Hellström - 2 steg från paradisehan var solen när det dagas, han var parken när det våras...

önskar ett dygn var 48h.

Har egentligen inte super mycket att uppdatera med sedan igår. Det händer liksom inte mycket annat än jobb. Igår hade vi inventering för hela slanten så även fast det egentligen inte behövde bli sent så pga det blev det så iallafall. Så någon gång efter kl 3 ,som ni också kan se skrev jag inlägget seeent igår, kom jag hem. Trött och sliten dog jag i sängen. Dog tydligen så pass mycket att jag lyckades FÖRSOVA mig idag!! Tror om jag ska vara helt ärlig aldrig skett i vuxenålder. Hade 30 min på mig att komma ur sängen och börja gå mot jobbet. Alla som känner mig väl inser ganska fort att 30 min är ca 2 timmar för lite. Jag är så förbannat seg när det gäller det där. Och att äta men det ämnet är vi ju inte riktigt inne på just nu. Men någon form av smink lyckades jag få på mig samt kläder. Kom endast 3 min sent! Rekord! Och vill aldrig göras om.
Så idag var det helt FANTASTISKT att få stämpla ut kl 01. Framför allt med tanke på att jag inte haft en bra dag, inte enbart pga försovningen. Som jag tror beror på min migrän jag vaknade med.. Inte att leka med den huvudvärken jag haft idag.
Imorgon är det istället en helvetes dag, så jag hoppas på mindre huvudvärk och mer ork. För imorgon har vi allt av utrymme bokat, samtidigt. Och vi är givetvis kort om folk också. Det blir att kötta! Men allting går! Det blir vad man gör det till. Så jag oroar mig inte, för går det åt helvete så har vi iallafall försökt. Kan liksom inte bli mer än fel.
Tänkte nu skriva att jag längtar tills söndag då jag har en dag då jag inte har något planerat. Men tar genast tillbaka det och ändrar till tisdag.

21 dagar kvar.

Dagens musik; Mariah Carey - All i want for christmas is youhon låg på gatan, medan rymdskeppen sände meddelanden genom atmosfären...

tidsbrist.

Sorry sorry sorry!! Finns inte tid till att blogga nu när december är här. Fick ett mejl idag om att jag nu var uppsatt på alla söndagar för jobb. Helt klart mitt egna fel också men det jag insåg sen var att om man bortser jul "semestern" så har jag 2 dagar ledigt i december. Hoppas nu givetvis på att det ska förbli så. Hade knappast räknat med att det skulle bli SÅ mycket. Men man ska väl inte klaga helt enkelt.
Hade jag insett lite tidigare vad december innebär så hade jag skippat sthlms turen.
Fast nu när jag inte gjorde det kan jag bara glädja mig med att jag åkte!
Vi hade det himla trevligt! MEN jag har lärt mig att en hel veckas jobb, 12 timmars pass samma dag, dricka ett par öl sova 2-3 timmar och sen försöka på't igen INTE funkar för mig. Mer sliten tjej får man leta efter! Jag börjar fan bli gammal.
Vi var iallafall på wallmans i sthlm vilket var jätte kul, trots trötta miner.. Träffade 2 st jag inte ens visste var där eller har sett på så ca 6-7 år. Iallafall en av dom. Hur kul som helst med tanke på att jag inte trodde jag skulle känna någon mer än dom jag åkte med! Jag och malene gav upp tidigt och satsade på shopping på måndagen i storsthlm. Lyckat alltihop god middag hann även träffa jimmy & tvärn vilket var kul.
Men att jobba igår när man varit vaken sedan kl 5 med ca 12 timmars sömn på 3 dygn går inte bra.
Så nu måste jag sova då jag har en tuff vecka framför mig. Lite info kom jag med ändå.