det där med en ledighetsbudget.

Vad är grejen med att göra av med pengar som fan när man har ledigt..? Jag lunchade som sagt med min fina vän Sarah idag. Då diskuterades bland annat detta. Det bara brinner i plånboken när man har någon/några dagar ledigt. Precis som att man aldrig skulle fått shoppa annars. I den värld 2011 jävligt nära 2012 faktiskt så är det ju knappast så att konsumtionen kommer att minska på prylar, kläder och diverse annat. Snarare tvärtom och allt uppdateras. Inte alltid till det bättre men man tror jämt det. Jag är en rackare på att gå på sådana tricks! Vem gillar inte nya saker? Som jag tidigare sagt så är jag ingen prylnörd men kläder och framför allt SKOR har jag inga som helst problem att kasta pengar på. Även om jag har en liknande i en annan färg så har jag ju inte en just SÅDAN. Jag är precis som många andra i min ålder, hopplös när det kommer till shopping.
Trots att jag stillade mitt shoppingbegär med min fantastiskt fina dator och nya externa hårddisk för ex antal kronor så stannar det ju självklart inte där. Idag efter lunchen då jag inte har bil var tvungen att ta mig fram kommunalt, vilket kändes helt okej idag då jag ändå hade filip och fredrik i lurarna. Behövde jag nu passera tumba centrum. Absolut ett sådant där centrum som man panikshoppar på. Skulle inte få för mig att åka ner bara för att shoppa lite. Nu kom jag ner dit i en sån där mellan tid. Någon timme innan pappilu faktiskt skulle komma förbi och det betydde att jag kunde uträtta ärenden på apoteket och bokhandeln.
Insåg att jag hade mer tid att slå ihjäl och drog även igenom resten av butikerna och avslutade självklart med ica för köp av mat. Inte lyckades jag hålla i några pengar trots att jag visste att imorgon åker jag linda och jimmö och mellandags shoppar.
Vad är det som faktiskt får en att man absolut måste göra av med pengar under ledig tid? Det är för mig den stora frågan.
Kan också meddela att jag och Sarah knappast kom fram till någon lösning. Och jag åkte direkt och gjorde av med pengar. På min lediga tid.
Kanske lika bra att jag faktiskt åker hem till oslo snart för jobb, annars ryker allt av vad budget heter.
Tips från coachen; använd inte ordet "bakom" när du går i butiker. Ingen förstår innebörden. Och säkert ingen annan heller än dom i restaurangbranchen som läser det här.
Dagens musik; Håkan Hellström - Långa vägar

Här skulle det ju nu vara en bild men jag har nu en alldeles för ny dator och inga bilder inlagda. Håll till godo.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback