sthlm imorgon med malene.

Jag har egentligen inte alls tid för att blogga men ett kort inlägg måste jag få in. Som ni förstår har jag inte gjort mer än jobbat efter att ha sett coldplay. Den onsdagen innebar sedan också lite öl med några från ft. Tänkte man kan passa på när man är lite ledig att ta några öl. Kommer ju jobba nästan varje dag i december så jag tar vara på varje liten ledig stund. Kanske inte på bästa sätt men jag tar vara på dom. Så nu ska jag snart börja röra mig mot alexander kjellandsplass och malene för att lämna resväskan vi ska ha med oss till sthlm.
Vi delar på resväskan då vi bara checkar in en eftersom allt jävla smink och skit inte går som handbagage.
Så ikväll är sista arbetsdagen för veckan. Och jag tror det blir ganska lugnt ändå. Igår hade vi största kvällen för säsongen och det var egentligen inga konstigheter. Kanske man har rutinerna så inpräntade i ryggmärgen att det inte blir as körigt. Äsch va fan vet jag. Vi bara kör.
Imorgon drar iallafall jag, malene, sigge, emelie och gunnar till sthlm och branschkväll på wallmans. Kommer nog bli riktigt bra tror jag! Så stannar jag och malene till tisdagmorgon. Så vi gör sthlms shoppinggator osäkra hela måndagen. Jag vill ha söndag nu!
Passade också på att anmäla mig till åre som vi på wallmans får åka på i mars. Nice or what!? Åre det här året blev ju galet. Tror det blir något liknande nästa år.

Dagens musik; Coldplay - Clocksunder vingen på gråsparven när hon sjunger...

can´t be better sometimes.

Jisses.. Har egentligen alldeles fööör mycket att blogga om för mitt eget bästa. Så får väl bara hoppa över enstaka detaljer om jag klarar det. Brukar för det mesta skriva långa noveller när jag väl bloggar...
Jag har nu hunnit med att jobba på båda mina jobb och varit ledig en dag. Om man räknar den som pågår just nu. Det är bra jobbat med tanke på att det är onsdag.
Måndag var det då jobb på folketeateret. Då var det självaste David Garrett som spelade. Visst låter det bekant? Kände detsamma. Insåg att jag sett hans nya skivsläpp på tvreklam iallafall, vettefan hur ni tänker om det. Upp till er att komma fram till själva. Han var riktigt duktig faktiskt. Som jag förväntat mig liksom. Sedan är jag ju lite extra fan av rockmusik så det satte bara sin egna prägel med att lira fiol till det. Inget jag skulle lyssna på jämt men i övrigt riktigt bra.
Igår tisdag, norra europas lugnaste dag på wallmans. Jag hade så urtrist att jag mest översatte alla låtar som självklart är på engelska för dom som inte förstår till svenska. En liten specialité jag har. Inte uppskattat från alla håll med tanke på att jag inte kan sjunga och ändå värre när engelska låtar blir till svenska. Ja ni får fundera själva.
Ganska skönt med en lugn dag trots att jag tyckte det var trist. Men sådan är det, jag är rastlös.
Och eftersom jag hade så mycket energi och Vegard frågade så sjukt snällt om jag inte kunde följa med hem till dom och städa efter jobbet. SJÄLVKLART! Jag är nog världens bästa kompis. Så nu är den tipptopp fräsch eftersom jag stod som chef över hur städningen skulle göras. Så nu kan dom få fotografera och ha sig eller vad som nu skulle göras där inför sälj.
Idag, dagen till ära så var jag hör och häpna LEDIG! Och det skulle firas med att skriva kontrakt på nya lägenheten kl 11. Fruktansvärt tidigt om ni frågar mig. Men eftersom det var till en fantastiskt bra sak så var det lätt att komma upp. Fick höra av ägaren av våran lägenhet att hon var så glad över att det blev vi för att vi är så positiva. Och berättat om oss för hela sin familj, haha! DET kallar jag gott intryck.
Har smått börjat packa inför sthlms trippen på söndag också. Hatar att packa och givetvis är enda dagen att göra det på idag. Men jag skjuter på det lite till..
Hjälpte Deborah med väskorna på trikken eftersom hon flyttar tillbaka till sthlm idag. Sedan mötte jag upp Jennie för coldplay konstert!!! FAAAB! Är så sjukt glad att jag var ledig just IDAG och att jag fick biljetter dit. Så jag tog med mig henne, eftersom vi aldrig hinner ses. Och det var hur nice som helst! Är självklart lite bitter över att vi inte fick spelningen, men nu fick jag iallafall se den. Och yes det var bara pricken över i:et på min lediga dag. Love love love.Får också tillägga att sångaren hade gryyym energi på scenen. Jämför lite honom med håkan hellström på scen. Och basisten var snygg, och sångaren såg ut som Dr House. Haha summan av kardemumman, riktigt bra. Älskar att dom spelade viva la vida som har varit en av mina topp 3 favorit låtar sedan 2008, man ledsnar liksom aldrig. Och definitivt inte nu.
Se så blev det en jäkla novell iallafall. Typiskt.

4 dagar kvar.

Dagens musik; Coldplay - Viva la vidaom det får en att drömma och hoppas på...

när hålla-käften-dagen gick i mål.

Jag måste haft VÄRLDENS BÄSTA SÖNDAG!! Ingenting kunde gått bättre. Inte nog med att det var hålla-käften-dagen, som för övrigt gick fantastiskt bra, så hände allt bra på samma gång. Mötte upp Vegard för thai-frukost/middag och vi började diskutera lite framtiden osv. Som jag sagt förut 2012 är VÅRAT år. Vi gick upp till visningen på lägenheten vi har fått tag i helt av en slump. Mejlade nämligen hennes bror för någon vecka sedan på hans annons på finn.no men den skulle hyras ut mycket tidigare så det var inte lönt. Men han mejlade tillbaka att hans syster hade en lägenhet i samma storlek, hyrs ut 1 feb precis när vi vill ha lägenhet, nära wallmans osv. Sagt och gjort så hörde jag av mig till henne. Fick svar och bestämde visning.
Väl där så gillade vi lägenheten med en gång! Blev också kvar i 1h 30min innan vi lämnade lägenheten tillsammans med paret som äger den. Dom var så himla trevliga! Vi satt och diskuterade massa om lägenheten osv. Det kändes bara SÅ rätt. Gav referenser och skulle få svar samma kväll.
Jag hade bokat biobiljetter till oss som skulle börja någon timme senare så vi tar en kaffe vid bion medans vi väntade. Och ivrigt kollade telefonerna i väntan på sms från henne om vi fått lägenheten eller inte. Självklart kom det inget sms och inte hade vi mottagning på bion heller. Små sura men ändå taggade på nya twilight filmen satte vi oss.
Glömde ganska fort bort att vi var desperata på att få veta läget i takt med att filmen körde igång. JÄVLAR för en grym film!!! Jisses! Dock var det helt sinnessjukt mycket blod på allt för få minuter så min scarf fick agera hjälte lite grann.
Efter lite hjärtklappning och ändå mer när vi kom ut när vi båda två hastade oss på mobilerna när vi fick mottagning om vi fått något. Inget alls. Vi gav lite upp hoppet mellan ringen kino och birkelunden men när vi precis kommer ner till birkelunden får jag sms! Flyger upp med mobilen ser att smset är långt får en viss negativ stämning som spred sig inom mig, iallafall efter halva smset för då rycker vegard telefonen ur handen på mig för att han tyckte att jag läste för sakta.
Vi ser då att dom gillade oss massor och att dom vi hyr av nu inte hade något som helst ont att säga om oss så lägenheten var våran om vi ville!!! Glädjen var total och vi skrek över hela grünerlökka, precis som om vi vunnit på lotto.
Halvspringer hem i full glädje för att korka upp vegards fin vin, ruffino chianti 2006 reserva. OH MY HERREGUD! Det var riktigt gott! Plus att det blev ännu godare när man visste att man hade något att fira! För nu, mina kära vänner och fiender, har vi kontraktsskrivning i veckan och sedan är det bara 3 månader kvar innan den lägenheten är VÅRAN.Bjuder på en liten tjuvtitt. Mer än detta får ni inte se förrens i februari. Detta är ägarens egna bild.

Kärlek kärlek kärlek!
Ja jag får skriva om David Garrett jobbet imorgon istället för detta tog allt för mycket plats.
Just nu är jag så lycklig att jag inte vet vad jag heter.

5 dagar kvar.

Dagens musik; David Garrett - Angiejag vet, det låter konstigt när jag säger det...

officiella hålla-käften-dagen.

Jag lever. Än så länge, får väl se om jag vaknar alls imorgon. Det blev liksom lite annorlunda mot vad jag tänkt att min arbetsdag skulle se ut. För plötsligt var vi 2 kort av 4 st som skulle jobba idag. 1 hade jag på känn redan från igår så det var egentligen inget konstigt. Jag och Malene taggade som fan med att bunkra upp kroppen med kaffe, vatten och godis. Det är liksom bara att kötta när man står i varsin bar och det är över 450 gäster. Men herregud även det överlevde jag tydligen utan att få flaskor kastade på mig. Så det var ju bra.
MEN också tackvare detta så känner jag hur fantastisk denna söndag är! Att den just kommer imorgon, så jävla lägligt. Det är faktiskt dagen gud inte glömde om man säger så. Förr om åren hatade jag söndagar eftersom den ligger så sinnessjukt nära måndag. Men nu, oj oj oj för en bra dag. Inte för att söndagen är nära någon annan dag än måndag och har flyttat på sig utan att jag bytt yrke helt enkelt. Imorgon kommer vara en braaa dag! Jag har redan sagt till Annsi att det är JAG som ringer henne och inte tvärtom. För vi vet av tidigare erfarenheter när hon inte varit på jobb och jag har så ringer hon kl 10.30 ca. För att höra hur kvällen innan gick. Så nu behöver jag inte få dåndimpen på henne pga tidiga samtal. Med tanke på att jag aldrig vet om jag får sova något eller inte. Alla nöjda och glada helt enkelt. Sitter och taggar för ett par timmars sömn med mitt sova-as-gott-te. Som jag fortfarande inte vet om det funkar, men 70 spänn skulle dom fan ha!
Så imorgon införde jag att det ska vara officiella håll-käften-dagen. För jag ska inte iväg och träffa någon förens runt kl 18. PERFEKT tid om man frågar en sliten själ som mig. Jag och Vegard ska nämligen på visning av en jätte fin lägenhet. Och efter det ska vi förhoppningsvis fira med en bio. Annars är det en tröst bio helt enkelt. Vi ska självklart se nya twilight! Åh som jag glädjer mig!! Om inte mr V är fyllesjuk från kvällens bravader. Då blir fan en spark i arslet på honom.
Hur perfekt är det inte att gå på bio under den officiella hålla-käften-dagen. Inte snackar man på en bio. Eller det är inte min största hobby iallafall.

7 dagar kvar.

Dagens musik; Håkan Hellström - Brännö serenaddu stod i dörren och sa, är det här allt som blir så dör jag...

natt tankarna igång igen.

Idag har varit en bra dag trots 400 pers i salongen. Jag trodde ju givetvis det allra värsta! Som alltid.. Men även ikväll så överlevde jag otroligt nog. Men imorgon mina vänner känns som att jag ALLTID tycker att NÄ NU JÄVLAR BLIR DET MYCKET men hold it, så är det inte..! Imorgon iallafall så har vi alltså 550 pers i salongen. DET är inte riktigt att leka med en lördag.
Kommer säkert bli sådär nattligt djup igen. Men det kan vara ganska skönt att skriva av sig alla tankar på natten. Då har man hunnit bolla med tankarna tillräckligt.
Vi blev kvar en kort stund efter vi slutat jobbet idag jag och ett par stycken till. Många som står mig väldigt nära också, inte bara kollegor. Vi diskuterade en del om bland annat förändringar. Att man faktiskt måste ta tag i saker när det inte riktigt funkar eller när man får dålig respons. Nu låter det här hur simpelt som helst! Men bara ändra på dom dåliga sakerna då! Tänker ni nu säkert.. Men alla gånger kan man inte "bara göra" utan det är en del som ska klaffa för att få dom här dåliga sakerna att verkligen funka med dom bra idéerna.
Här kan jag bara se till mig själv. Mitt år 1 här i oslo var knappast guld och gröna skogar. Mycket gick emot mig, verkligen MYCKET! Kändes inte alls som att det var "meant to be" för mig att vara här. Jag tänkte väldigt mycket under mitt år 1. Inte för att jag slutat tänka nu men då var det andra tankar. Jag trodde på riktigt att jag inte skulle få mitt liv att funka här. Jag övervägde, bollade idéer, låg sömnlös med tankar och försökte komma på lösningar på allt. Men kom liksom egentligen aldrig fram till så mycket mer än att jag inte har samma möjligheter hemma med t ex jobb och boende. För vänner här har jag och hade även då.
Beslutade mig att inte söka några jobb i oslo över sommaren då kontraktet på wallmans löpte ut. Ville ha lite tid. Men ändå inte flytta. Bara hitta en lösning, hitta mig här i oslo.
Var hemma i 2 månader med att jobba lite lite extra för att få ekonomin att gå ihop och reste lite lite grann. Hemma i sthlm är alltid hemma hemma. Jag kom fram till också så småningom att det är i oslo jag vill vara.
Att komma tillbaka från sommar och sol i sthlm var nästan som att ta alla mörka moln från himlen och låta dom bli borta. Mycket uppdagades.
Nu känner jag min karma, på riktigt. Mitt fantastiskt dåliga 1 år i oslo vänder till något bra. Nu blir det BRA!
Som ni förstår står jag min vän Vegard offantligt nära. Han är som den storebror jag aldrig fick, som jag brukar säga till honom. Vi tog som vanligt sällskap hem från jobbet och pratade mycket om framtiden. Vi längtar något så kompiöst till februari då vi ÄNTLIGEN kommer få flytta ihop. Det kommer att bli bra det vet vi. Trots att vi är som vi är och kan tjaffsa om en del. Men så är det med alla olika förhållanden, det ska vara så.
Vi konstaterade även att år 2012 är VÅRAT år. Min sjukt dåliga karma vänder och blir till det allra bästa. Med allt.
Det är som all världens knutar löses upp. Jag vill ha 2012 nu.

8 dagar kvar.

Dagens musik; David Garrett - Nothing else mattersvad jag bryr mig om nu, är att du då ser det...

handboll i tankarna.

Nyss hemkommen från jobbet, alltså mitt prio 1 jobb. Det var ju lugnare än lugnast idag, har gjort i stort sett allt annat än att faktiskt stå i baren. Rastlös.se. Har gått runt och fyllt på med glas, dricka osv städat en del fast det inte behövdes hjälpt andra som behövt hjälp, med typ att ta ut dricka. Ja ni hajar, ingen kväll som förra lördagen direkt. Fy fan..! MEN jag vet också att det kommer att bli 1000 ggr värre i helgen. Oh my herregud! Det är nog det jag fasar mest över. Att man nu i 4 dagar inte direkt stressat igenom arbetstimmarna nu kommer få smällen. Ni vet som en sådan smäll man känner när man kliver av ett flygplan i ett betydligt varmare land. DEN smällen kommer det bli i helgen! Jag känner det på mig.
Och mina 14 timmar jag knåpade ihop inatt känns mer som att kroppen är helt efter. Som att den inte har fattat vad som händer. Så sengångare nr 1 tydligen. Idag hade jag liksom tur att jag fick göra saker på rutin, och enbart rutin, för annars hade det nog gått åt skogen.
När jag gick till jobbet i solen ska tilläggas så fick jag den där sjuka känslan av saknad. Och inte av en person utan utav handbollen. Sådär att det gjorde liksom ont! Jag saknar att få känna lukten av "hall" ta klister på fingrarna och lattja lite med bollen och försöka träffa krysset sådär snyggt som man en på miljonen gör, gärna precis då ingen ser på. Känslan man har när man är sjukt taggad på en träning och allt bara flyter på. Eller taggningen inför match. OBESKRIVILIG! Jag personligen är ju ALLTID nervös inför match oavsett om det är div 1 eller div 4 eller om jag får börja på planen eller inte. En sån där härlig nervös känsla. Man vill bara kötta! Kuken i gruset som en gammal tränare sa. En av mina topp 3 tränare jag haft faktiskt. Bara känslan att vara ett lag är ändå topnotch. Man står tillsammans i ur och skur. Skäller, gråter, skrattar och vinner som ett team. Bästa känslan.
Ja nu har jag fått handbolla av mig lite. Jag har ju tur dock att jag jobbar med några som spelat handboll, så då kan man diskutera järnet. Och det går en del diskussioner här hemma också då nu Lisa som flyttat in spelat i rival laget huddinge. Årskullen under men ändå. Handboll handboll handboll.
En gång handbollsspelare alltid handbollsspelare.

Nu blev det lite små djupt för att vara jag kanske, iallafall så här sent på dygnet. Men det där med handboll står mig nära och när man får den där äckliga saknar-känslan så ska det bara ut.
Nu ska jag fortsätta gotta mig med mitt sova-as-gott-te som jag köpt på sunkost. Som jag för övrigt inte vet om faktiskt funkar men ändå. Och givetvis fortsätta glädjas åt att jag älskar mitt jobb, på riktigt.

10 dagar kvar.

Dagens musik; Semisonic - Closing timeflytt med alla ursäkter, flytt med alla fällor...

etapp 2 på veckan.

Har heeelt glömt bort att berätta om mitt kanon misstag. Eller vad fan jag ska kalla det..? Snarare dumhet. Det ska ju då sägas att jag faktiskt varit blond som ni ser högst upp. Och jag har varit blondare än så. Jag fick en helt random invite på wordfeud av någon nisse. Har jag nämnt att jag inte alls gillar wordfeud!? Jag vill ju inte vara elak att tacka nej till denna inbjudan till spel så jag köttar på. Utan att ens tänka så lägger jag några ord. Personen på andra sidan lägger också massa ord som jag helt enkelt inte alls förstår! Jag är en smula förvirrad och tänker, shit kan jag inte engelska eller vad sjutton är det här för språk!? För jag hade lagt ord som finns på engelska som gått in men det gick inte ihop sig alls med den andra personens ord what so ever!! Okej att man inte är världsmästare i engelska men SÅ dum är jag inte! Spelet började den 3 november ska också tilläggas. IGÅR kommer jag på hur man läser vilket språk man faktiskt spelar på. Det liksom står i spelplanen......! Och NEJ jag gillar inte wordfeud. Det var ju för fan på TYSKA!! Jag kan inte ETT enda ord på tyska, och verkligen inte att stava det! Men herregud jag var inte så kass, hade väl 57p och hon ledde med 141p eller något sådant. Hur i hela friden jag fick till det vet jag absolut inte.. Men lyckas gör man tydligen! Jag är fan hopplös ibland. Och hur hittade hon mig!? Plus att jag fick en till invite idag på just, TYSKA! Vad har jag gjort för att få alla puckon att vilja spela med mig..?
Ja vad mer kan man säga efter det där egentligen. Mer än att jag har jobbat klart för veckan på folketeateret och imorgon startar kväll/nattsjobb på wallmans för att fördriva helgen. För ledig kan man ju inte vara, hur gör man med all ledig tid då..?
Går igenom sådär sjukt gammal musik som man lyssnade på för ett par år sedan. Och ett par år menar jag då 7 år sedan som ca. Jag har crazy mycket musik på datorn att man knappast lyssnar på hälften. Musik är fan kärlek.
Nu ska jag fortsätta i att mysa, för en gångs skull HELT ensam i lägenheten. Kvalitetstid, det är kärlek och balsam för själen.
Därför kör jag vidare i samma tecken och glor på bonde söker fru när jag faktiskt är ledig en onsdag kväll.
Och till min stora glädje fick jag ett samtal från min kära pappilu idag. Vilket INTE hör till vanligheterna! Så det uppskattades. Tror nog att han ser fram emot att jag kommer hem en sväng snart.

11 dagar kvar.

Dagens musik; David Gray - This year lovei den scenen han växte upp i, och precis så lämna han henne...

en sådan där måndag som alla andra har.

Att gå upp idag var inga problem, trots att jag sov bort i stort sett hela dagen igår. Jag blev sådär överraskad över mig själv som bara jag kan bli. MEN, but there always a but, det är ju faktiskt imorgon samt onsdag också som jag ska orka ta mig upp. Till min förvåning och glädje så fick jag sovmorgon imorgon 2 timmar. Helt ok om ni frågar mig. När jag kom hem från jobbet kändes det grymt bra. Tills ni vet man får i sig ett mellanmål och sätter sig vid datorn. BAM! Trött tröttare jag.. Så himla typiskt. Och dom som känner mig väl vet hur fantastiskt humör jag får. Det hjälpte inte ett dugg att datorn vägrade samarbeta what so ever och internetet körde på samma spår. Såklart. Jag gnällde på allt som kom i min väg! Ibland är jag den mest fantastiska personen man kan umgås med.
På jobbet gjorde jag precis allt jag skulle, alltså ingenting. Det var egentligen min arbetsuppgift idag så jag har roat mig med annat. Och det har gått helt fint, tro det eller ej. Imorgon hoppas jag på mer action dock. En dag utan att ha något att göra går bra men två kan bli lite väl att ta i. Men det verkade som att vi kunde få mer att göra imorgon.
Fick även veta att det faktiskt spökar på folketeateret också. Till min lycka! Eller inte. Framför allt när jag visste att jag skulle vara helt solo majoriteten av tiden, haha! Men även det gick bra. So far so good.
Tröttheten har lagt sig, har nog snarare blivit övertrött, och jag intar min middag bestående av fantastisk kycklingkorv, pasta och sallad. MUMS! Ett hett tips till er läsare, när ni kryddat maten med sambalolek och tabasco ta då för fan inte peppar! Eller iallafall inte så mycket! Jag gillar stark mat, men detta var i hetaste laget.
Men som pricken över i:et blir det fan tidigt i säng alltså, jag är inte van vid det här.

13 dagar kvar.

Dagens musik; Johnny Cash - The man comes arounddom slänger silverpärlor till svin, må dina dagar bli guld i ditt liv...

farsdaaag.

Idag är man ingen raketforskare direkt. Och det är inte pga alkoholintaget igår, tyvärr får man nästan säga. Hade känts helt ok om det vore så. Så idag har jag vm i soffhäng. Olika grenar är bland annat, äta godis, som deborah var så fantastisk att köpa till mig och dricka cola. Jag kommer nog ta hem hela klappet utan att behöva anstränga mig.
Söndagarna kommer nog framöver tillbringas på detta sätt. Jag vet att vm är vart 4e år så därför har jag planerat in en sthlms tripp om 2 veckor. Så ni inte tröttnar på att läsa min blogg för det vore inte kul.
Det gick bra att jobba igår trots att min energi var på minus deluxe och vi hade hur mycket som helst att göra. Kanske inte jätte konstigt att kroppen idag känns som mellan 90 och döden. Hej julbordssäsong!
Och vi hade även kvarsittning igår efter jobbet och jag var verkligen tveksam till om jag skulle stanna eller gå hem. I detta fall var klockan efter 02. Efter viss övertalning så tänkte jag att en liten stund kan man ju ändå stanna! Tjenis! Som om jag skulle kunna stanna en liten stund. Det finns liksom inte. Och självklart inte heller i det här fallet. Tiden flög iväg och det var många som stannade och vi hade sjukt trevlig stämning! Vi blev avbrutna och upplysta om att det var läge att gå hemåt, kl 06. Ganska förståeligt. Det var ju bara att ta på sig jackan och gå hemåt, inte mig emot alls. Hade jag varit lite smart borde jag gått direkt och inte stannat alls. Men det finns liksom inte i min värld. Såklart.
Veckan som kommer blir det jobb jobb jobb. Dock startar jag veckan på folketeateret. Vilket jag ser fram emot! Alltid kul att göra nya saker. Har i och för sig fått höra att morgondagen inte blir så fartfylld. Men kanske lika bra att få en mjukstart så jag fattar vad jag sysslar med haha.

Vill passa på att gratta min fantastiska pappilu på farsdag!! Hoppas du fått en kanon dag! Längtar SÅ mycket tills vi ses.

14 dagar kvar.

Dagens musik; U2 - Sunday bloody sundaydu är värd mer än allt fåglarna samlat...

vakentid, kaffe och jobb.

I brist på bröd och lust att gå en trappa ner till butiken att köpa sitter jag och äter thaimat jag sparat sedan tidigare. Det är min frukost idag.
Inte som igår när jag vaknade vid 5 tiden på morgonen, kollade klart dom senaste avsnitten på how i met your mother, two and a half men & big bang theory, gjorde frukost vid 8-9 tiden, fikade med anthony så pass tidigt att inte ens alla caféer hade öppnat, gick hem och gjorde mig i ordning, hem till vegard för att återigen träffa hans syster m. familj som jag bodde hos i somras i kirkenes, gick på visning av en lägenhet, mötte upp malene för fika och lunch. Sedan gick jag till jobbet till kl 15. Onekligen så hinner man en hel del och lite till när man vaknar så tidigt. Men det är inte optimalt någonstans med tanke på att jag stämplade ut från jobbet kl 02.30. Och inte när vi hade såååå mycket att göra som igår. En kväll, går som man säger här i norge, greit, men jag vägrar få tillbaka mina sömnproblem och ha dom i 3 veckor för att sedan gå till läkaren. Vem pallar?
Så innan jag mötte malene så gick jag till butiken sunkost. Köpte med mig då ett te som jag fick erbjudit. Det ska tydligen hjälpa en att varva ner och förhoppningsvis sova bra och hela natten. För utvilad vill man ju gärna vara nu när det är julbord och grejer.
Idag hade jag turen att faktiskt sova tills klockan ringde. Ska iväg på en visning idag med dock utan min vapendragare vegard. Han måste få norge att gå runt genom att jobba. En annan har ju turen att börja senare. Ibland har han en jävla flax att han har mig, haha!
Jag och Deborah lyssnar på våran tragiska singellista som vi har satt ihop och är sjukt nöjda med. Vi + ironi = sant.

Dagens musik; Mauro Scocco - Till dom ensammaoch det är lång väg ner, och du skulle aldrig ramla mer...

huvudet fullt.

Ja det har varit mycket nu senaste dagarna. Vet inte om jag skrev i förra inlägget att det inte blir något med coldplay.. Tyvärr.. Känns trist men det är inte mycket att göra åt.
Jag sysselsatte mig ju istället med en ny tatuering, julmys med glögg pynt och vinprovning, två hel dagar med malene. Då vi bland annat gjorde av med pengar på stan som om det var jobben vårs, gick på Wallmans, drack drinkar, åt sushi, åt amerikansk brunch och såg film med massa gott te. Vad mer kan man begära när man har 2 dagar ledigt tillsammans? Jag är faktiskt en riktig tjej ibland verkar det som.
Jag har helt enkelt bara myst i två dagar. Imorgon börjar allvaret igen. Puh! Jag som är van vid lite ledigt nu haha.
Jag och Vegard ska även på en visning på en trevlig lägenhet imorgon samtidigt som hans syster kommer på besök med familj. Ska bli kul att träffa dom igen, det var ju där vi bodde i somras när jag var upp till kirkenes.
Mycket som händer många känslor som snurrar. Men kan inte sluta glädjas åt att faktiskt få lite extra tid i sthlm.
Jag har ju haft så pass mycket att jag glömt publicera en bild på nya tatueringen och det fick jag minsann höra på Skype av både mammilu och pappilu. Sååå lika bäst att jag gör något åt det.


redan måndag.

Idag har jag haft en sådär dag igen. Eller ja dagen är ju långt ifrån slut men ändå. Har inte känt mig speciellt positiv till något, trots att jag vet att morgon dagen kommer bli awesome. Sovit och drömt konstigt och kände mig inte taggad för fem öre att kliva ur sängen.
Känns ju super spännande när man vet vad som kommas skall med massvis av jobb i veckan.
Vet inte om det kan ha och göra med att det är så mycket jag känner att jag ska hinna men egentligen inte vet när jag ska ta tag i det. Börjar samtidigt bli lite smått stressad över att jag faktiskt måste packa ihop ALLA grejer till flytt. Jag vet att det inte är nu. men faktiskt ganska snart om man tänker på hur mycket fritid man kommer att ha sen.
Känns faktiskt fantastiskt bra att åka hem en snabbis den 27-29 med Malene. Idag har jag känt ett extra sug efter att få åka hem lite. Kanske därför att jag har bokat resa hem tidigare än jul. Annars vet jag inte om jag hade tänkt på det lika mycket. För när man vet att man faktiskt ska hem så är det klart att längtan blir större.
Innan var jag ju beredd på att bara åka hem den 22a dec, så då är man inställd på det. Nu när man vet att det är 20 dagar kvar innan man åker hem och inte 1 & ½ månad, som innan så känns det.
Det är mycket och väldigt osammanhängade tankar som far runt i mitt huvud just nu så ledsen om det blev lite väl förvirrande det här inlägget.
Men man behöver ibland bara få skriva ur sig lite.

Dagens musik; Dire Straits - Walk of lifeoch jag undrar vad som händer i vår del av stan...

slitet i soffan.

Behöver jag säga mer än ordet sliten? Nej jag tror inte det.. Fy fan idag är jag jävligt sliten! Vaknade ett par ggr men vägrade what so ever gå ur sängen. Så klockan 15 klev jag motvilligt ur sängen pga hunger. Jag vet iallafall en som känner igen sig där och det är min kära pappilu. Har känt mig sjukt bakis och mitt huvud har känt sig gigantiskt. Och då ska ni veta att jag inte druckit alkohol på en vecka. Men det kan ha och göra med att jag jobbade 12 timmar igår. Och att trapporna faktiskt tar kol på en tänker man inte på förens dagen efter, när det känns som en ångvält har kört över en.
Kropp och huvud idag är inte helt med så därför tillbringas den endast i soffan med mjukisbyxor, coca cola och godis som jag självklart var smart och köpte igår.
Imorgon har jag inga större planer men tisdag däremot är fullsmockad.
Ska faktiskt tatuera mig först och direkt efter det ska jag till jobbet för julmys! Vilket innebär precis som förra året, glögg, pepparkakor och pynta hela salongen. Kommer bli riktigt mysigt!
Jag och malene har nu också bokat biljetter till sthlm! Kommer bli hur grymt som helst! Så nu får man längta till den 27 nov.
Har hunnit mejla lite lägenheter också, hoppas som vanligt på positiva svar. Vegard hade hittat en super söt som nu såklart är uthyrd. Men våran tur kommer snart.
Nu ska jag kolla lite serier och göra inget.


en fredag som jag har.

Gårdagen gick ju inte alls som planerat. Från start. Börjar med att höra att coldplay ställt in då sångaren blivit sjuk. Och av någon märklig anledning så hade jag det lite på känn att det skulle vara för bra för att vara sant. Eller något jag vet inte, jätte konstig känsla iallafall. Men självklart var jag jätte besviken!! För något annat kan ingen säga. Som tur är så letar dom nya datum så att helt hopplöst är det ju ännu inte. Men man ska inte ha för höga förhoppningar såklart.
Vet inte om det hade gjort saken speciellt mycket bättre om jag fått beskedet igår eller inte. För jag hade bara en fruktansvärt dålig dag. Kändes inget vidare alls. En sån där riktig down dag. Hoppas givetvis på bättre idag!
Var helt slut när jag vaknade tidigare idag. Så jag fick helt enkelt ställa om klockan så att jag skulle upp 45 min senare för att få maximal vila. För idag köttar vi! Hade ju turen att trots att coldplay ställt in så behövdes jag mer än gärna på wallmans. Kan man säga annat egentligen än att jag har en fantastisk tillvaro? Verkligen inte. Har 2 hur nice jobb som helst! Båda inom typ samma branch. Fantastiskt! Att jag inte glädjs åt det oftare..
Förutom att jag känner mig lite smått down som är lite av en standard ju längre in i hösten man kommer och vintern närmar sig, så försöker jag liva upp det. Så idag ska jag möta upp finaste Malene för lite fika/lunch innan jobbet. Ska även springa förbi tatueraren och se om han har kommit någon vart med mitt nya mästerverk som ska få pryda mig. Ååååh som jag längtar!
Igår i alla mörka stunder så fick jag massa trevligt som bara kom helt utan förvarning som gjorde dagen något lättare; 1, hovtipp kunde inte kommit mer lägligt, ni vet när man minst anar det!? 2, fick plötsligt upp en fantastisk smarrig måltid när jag stod i broadway och gjorde inget ja självklart så gjorde jag väl nånting för det finns ju alltid något att göra! Eller..? 3, fick ett sms av min kära mammilu att ett trevlig paket jag skickat efter för hundra år sedan hade kommit, 2 steg från håkan dvdn han spelat in under en längre stund nu som alla vet är och förblir han nr 1 oavsett om jag får träffa coldplay eller inte, he is my man.
Det var nog allt för den här gången. Man vill ju inte gärna avsluta ett inlägg bittert. Eller hur? Så nu blir det lunch med Malene. Eller nja, frukost för min del men det låter så trist att skriva det när klockan nästan är 13..

Dagens musik; Håkan Hellström - River en vacker drömdet där var bra nätter, det där var fina nätter...

vad ska man säga, ett fynd är ett fynd.

Man märker när man har varit ledig någon dag för mycket. Idag var en sådan dag. Fruktansvärt mycket energi och jag var mer än glad att jag hade lite planerat under dagen. Annars hade jag nog klättrat på väggarna deluxe.
Var bland annat på folketeateret för lite närmare info, vilket inte var super mycket, men gick runt lite så att jag har mer koll på hur jag ska ta mig runt. Kändes faktiskt skönt att ta det idag. På fredag kommer allt vara mer än hysteriskt. Men känner mig, trots allt, ganska lugn till fredag.
Enda jag har lite bekymmer över är givetvis kläder. Som alltid. Men jag har en liten idé med outfits-problemet som tur är. Annars står jag där med skägget i brevlådan helt klart.
När jag hade varit där skulle jag möta upp Deborah på storo köpcenter för att glo i butiker och kanske fynda något trevligt. Vi blev besvikna att vi hann gå igenom hela köpcentret INNAN vi satt oss för att äta. Det var liksom inte enligt planen.. Så det var ju bara att traska mot trikken och ta sig hem. Trodde vi.. För när vi kommer ut så ser vi en gigantisk G-sport affär så in dit går vi och där blev vi. Lyckades fynda ett par nike löparskor som jag faktiskt kan ha på jobbet, ett par adidas löpar byxor (som jag letade järnet efter i somras men allt var svindyrt) adidas strumpor och en adidas t-shirt att träna i. Dom som nu känner mig väl vet ju om att jag är mer än ett fan av adidas. Och SJÄLVKLART är alla dessa köp med adidas enbart för att kompensera köpet av nike skorna. Jag vägrar gå och ha ont i magen för ett köp av nike skor när man kan sponsra adidas. Det bara blev helt perfekt!! Är as nöjd och så blev det sushi till middag också. Grym dag helt enkelt.
Får se om det blir en otroligt snabb visit i sthlm också nu i november. Men då troligen utan möjlighet att träffa någon pga branchkväll på wallmans i sthlm. Men inget helt spikat ännu dock.
Nä nu är jag trött och behöver sömn då jag ska jobba imorgon. Känner av att höst/vinter och allt det där är påväg med storm steg. Deppen kommer smygandes, helt utan anledning. Ska därför liva upp med lite the big bang theory så man somnar glad.

Dagens musik; Bo Kaspers orkester - I samma bilär det på riktigt eller drömmer jag...

1 november.

Eftersom jag är fruktansvärt rastlös så får jag väl hiva in ett inlägg. Inte för att jag har något speciellt att skriva typ. Vegard ringde mig och var i eld och lågor. Han hade hittat en king lägenhet till oss! Självklart så av olika anledningar kunde vi inte få den. Så jävla typiskt eftersom den hade varit perfekt för oss, och inte alls dyr. Det kommer flera såklart men ändå, den var sååå söt! Helt fantastiskt.
Turen är snart på våran sida när det gäller.
Jobbar inte förens på torsdag dessutom så energin flödar. Ska inom folketeateret imorgon och gå igenom diverse som ska vara spikat, klart och inga frågetecken på tills fredag. Känner just nu inte mig speciellt nervös eller så men det kommer komma. I just know it! För jag är ju den som känner mig mest. Vore märkligt annars.
Svängde även ihop lite thaigryta här hemma som accepterades som tur var. Annars hade jag nog blivit avvisad från köket framöver.
Jag får helt enkelt fördriva kvällen med the big bang theory. Alla andra i hushållet ska ju krypa till sängs pga annan dygnsrytm än mig. Så jag har inget val eftersom jag inte kommer på något annat att göra med min rastlöshet.

Dagens musik; Coldplay - Clocksdu är bara ett ansikte i mängden, när vi sågs häromdan i trängseln...