flytt nr 2, för iår.

Nu är det helt sjukt nära. Sjukt nära! Om ett dygn så har vi redan kommit igång med våran flytt. Och yes PLEASE! Jag orkar inte bo i denna misär längre. Och ännu värre är det ju nu när allt i stort sett är packat. 3e världskriget skulle man kunna tro. Jag har lite ångest över morgondagen men det ska nog gå bra hoppas jag. Kommer även låna Sigges bil för att kunna köra mina stackars grejer som jag har i deras bod. Det är ju inte direkt lika mycket grejer som va Vegard har. Vi har ju hyrt en lastbil så vi 3 kan komma oss ur lägenheten.
Längtar längtar längtar! Jag kommer vara den som organiserar inne i våran nya lägenhet så ordnar Vegard allt annat. Eftersom jag är ledig imorgon så passar det utmärkt. Eller ledig och ledig, man har ju flytten och så ska jag på brandkurs på ft. Men det är nog bara bra att få ett break.
Idag är det också häcken full. Nu på morgonen är ägaren av grabbarnas lägenhet här och kollar att allt står rätt till.
Kl 13 ska jag och Vegard möta ägaren av våran nya lägenhet för att ordna med depositionen. Och kl 14.30 är det jobbstart på wallmans med en härlig russefest.
Man går ju knappast sysslolös iallafall.
Så hela veckan går ju givetvis i flytt och jobb. Mer hinner vi inte. Men jag hoppas bli ganska klar redan imorgon innan Vegard är klar på jobb.
Början på nästa vecka ska vi dra på ikea. Igen. Vi var där en snabbis igår då jag behöver en säng. Så jag får den hemlevererad imorgon. Inte alls speciellt dyrt vilket var överraskande! Men nästa vända på ikea blir nog en dyr historia. Vi vet PRECIS hur vi vill ha det och våran stackars lägenhet kommer blir ÖVERdesignad. Men fan så snyggt det kommer bli.
Gissa om jag är glad att det här snart är över..!? Massor.
Kommer inte blogga så mycket framöver då jag inte vet när vi får internet i lägenheten. Men så fort det är ordnat håller jag er uppdaterade! Såklart.
1 dag kvar.


Dagens musik; Anton Franc - Letting go

och vi satt på gräset, som växte i takt med himlen...

tiden drar ihop sig.

Idag är det söndag. Den där heliga söndagen som jag alltid pratade om förra året, och året innan det. Hur helig den varit senaste tiden tål att diskuteras. Knappast så att jag legat på soffan i pyjamas hela dagen och tryckt i mig gott. Inte ens kanske faktiskt. Vi/jag har fullt upp. Blir i "vi-form" eftersom det inte enbart handlar om mig.
Idag är både Vegard och Samuel på audition för wallmans så det innebär att jag är solo hemma i stort sett hela dagen. Och det betyder även här inte att ligga på soffan och tycka livet är härligt. Nej utan jag ska faktiskt fortsätta i våran packning här hemma eftersom jag är den som har tiden. Nu är det liksom äckligt nära tills vi flyttar och jag önskar fortfarande att man bara kunde spola tiden tills vi faktiskt är i lägenheten och styr. Men riktigt SÅ kul är det inte tydligen. Och jag fick även veta att jag faktiskt är ledig den dagen vi flyttar och det är ju bara perfekt! Det betyder ännu mer tid för mig att ordna upp misären. Dock ska jag på en brandkurs på ft men det handlar om ca 3 timmar. Vilket nog bara är bra för jag lär behöva en paus. En tung paus i och för sig.
Så det som egentligen står på schemat idag är att få ner köket i kartonger och börja torka skåp. Typ. Men vad gör jag istället. Jo en lång frukost och nu brons matchen i handbolls em. BRA! Det kallar jag att ta vara på tiden som finns. Not. Men typiskt mig och skjuta på allt som har med packning att göra. Det ÄR inte min grej helt enkelt!
För övrigt har den här matchen svängt något fruktansvärt, mycket märklig match. Kroatien-Spanien och Kroatien har väl haft ledningen hela tiden. Vad jag fått med mig iallafall.. Och dom har tappat lite grann mot slutet men det är en ganska intressant match ändå. Två lag med temprament är alltid kul.
Tyvärr får jag väl säga att jag håller mer på kroatien än spanien. Men det är knappast något skönlir, men vad hade jag förväntat mig? Bronsmatch och så mellan dom lagen. Say no more.
Fy fabian va jag saknar handbollen! Handboll är glädje. Så det är nästan lite okej att jag faktiskt drömmer mig bort i den här ruffiga matchen istället för att packa. Jag får racer packa innan grabbarna kommer så jag inte bara sitter på mitt arsle.
Tror min kropp och själ faktiskt behöver lite ro. Med tanke på rygg ont och migrän i 2 dagar. Ingen hit! Men idag är det bättre.
Bjussar på en bild från igår då vi var tvunga att spöka ut oss på jobbet i brist på annat. Med migrän är det inte helt fantastiskt att dra på sig någon spexig outfit som är varm som satan. But i did it! Lite motvilligt dock.
Imorgon vankas sista packningen och ikea. Vet inte riktigt om jag längtar eller bara tycker det är lite jobbigt just nu. Det visar sig imorgon. Skönt att vara ledig, eller?


3 dagar kvar.


Dagens musik; Airwave - When things go wrong

men jag går inte isär, när jag går med dig...

när bakslaget kommer.

Jag måste ju bara ha otur den här veckan eller så är det något annat. Gick och la mig ganska tidigt igår så jag kunde sova bort den lilla molande huvudvärk som var pågång. Jag hade dock lite otur att inte hinna somna innan vegard kom från jobbet. Jag vet ju att ingen av oss kan vara tysta. Så någon timme senare kom även Samuel hem och vi alla var igång med att inte gå och lägga oss. Till slut ledsnar jag och somnar. Kanske lika bra det, man vet aldrig hur länge vi hade varit vakna annars.
Men istället vaknar jag imorse med världens migrän. Kanon kul! Och ryggen ömmar järnet! Tror däremot att det är kroppens reaktion på gårdagens omgång. Eller iallafall hoppas jag på det! Har varken tid ork eller lust med migrän och ännu mer ryggont. Med tanke på jobb och flytt. Liksom väldigt olägligt just nu.
Till råga på allt vet jag inte riktigt vart jag gjort av mina glasögon.. Det hade faktiskt hjälpt lite grann att ha dom under dessa dagar. Men någonstans i all min packning här ligger dom. Och tyvärr är det ju inga gigantiska glasögon så att man skulle hitta dom direkt om jag började gräva i alla väskor.
Nej detta var minst sagt dålig tajming.
5 dagar kvar.


Dagens musik; Lars Winnerbäck - Dunkla rum

för patetik är konst, och konst är att förstå...

time off.

Vill bara som en OBS grej säga att jag lyckades få ihop 26st flygresor 2011. Allt från oslo-sthlm till sthlm-istanbul & oslo-kirkenes. Den stora frågan är, kommer jag klå 26st under 2012? Inte helt omöjligt.
Idag har jag varit ledig. Hör ni hur skönt det låter, bara själva ordet, ledig. OH YES! OM det var skönt! Det kan jag lova er.
Jag gick upp i en bra tid för att hinna till Malene och ha en riktig mysfrukost. Vi hann sitta och prata ett bra tag innan det var dags att gå mot wallmans. Vi båda hade bokat in oss på den gratis behandling som vi hade möjligheten att avnjuta. Njuta och njuta. Jag var helt ok från skulderblad och uppåt. Resten var tydligen mindre bra. Så jag fick en rejäl omgång den korta stund som det var. Fast det kändes som en evighet.. Nästa vecka är hon troligen tillbaka igen och jag vet att nu måste jag bli bättre att ta hand om min rygg. Så gissa vem som kommer anmäla sig även då? Jo, jag. För att jag vet att jag behöver det.
Sedan gick jag faktiskt och solade. DET var länge sedan och jag känner mig helt genomskinlig så det var dags. Och nej jag vet att det inte är alls bra men jag mår bättre av det någon gång ibland. Och efteråt kändes det super skönt. Man känner sig något fräschare än innan.
Fast jag var något dumknullad i huvudet resten av eftermiddagen pga massage så har det varit perfekt. Jag har gjort absolut ingenting faktiskt. Gjorde mig lite mat i form av den stackars salladen vi hade kvar i kylen och en macka till.
Sedan har jag skypat med mammilu och pappilu typ huuur länge som helst. Behövde få ur mig/diskutera diverse saker som man inte alltid kan ta enbart i sitt huvud. Inte för att någon av oss blev mer klok på det men det känns bättre, mycket bättre att ha diskuterat det med dom.
Och nu ska jag ta mig en kopp av mitt sova-as-gott-te och läsa lite i min zlatan bok. Sedan är det natti natt.
Kunde inte begärt mer av en ledig dag som denna.
Dagens musik; Ryan Adams - Dirty rains

dj, gör så att han och jag kan flyga hela tiden...

när man faktiskt har ledigt.

Nu har jag haft ett par dagar med lite lugn och ro. Det har jag verkligen behövt. Vi har börjat packa alla Vegards grejer också så nu står det kartonger och sopsäckar överallt. Och vi är inte klara än men på väldigt god väg. För om exakt en vecka bär det av. Och vi längtar mer än någonsin! Önskar man bara kunde telepatera alla grejer till nya lägenheten och spola fram tiden, allt hade varit så mycket enklare då.
Vi har inte gjort speciellt mycket mer än i måndags unnade vi oss en fantastisk middag med potatisgratäng, ytterfilé, pepparsås och en fräsch sallad. Och till det delade vi en flaska amarone. Shit det var verkligen perfekt!
Tog sedan några öl och mötte upp Varpu och Johan för att sedan gå till jäger och möta Kjersti och Håvard. Kanon måndag om man frågar mig!
Tisdagen hade jag vigt till att gå till mina banker, adressändra osv. Det är mycket att styra med när man inte längre är "svensk" och dessutom ska flytta. Har känt mig som att jag jobbar på kontor med allt pappersarbete. Inte min grej direkt. Men nu är allt ordnat, nya visa kort kommer på posten och adressändringen färdig. Tack för kaffet!
Resten av dagen spenderades i soffan framför filmer och modern family som jag fått låna av Eirik. Jag som är galen i serier fastnade deluxe även i denna då det är precis min humor. Och lyckades få med Vegard på det också som tur var.
Igår kändes ryggen bättre men fortfarande inte bra. Men idag är det värre igen. Så jävla hopplöst! Bara för att jag ska jobba idag garanterat. Men jag hoppas att bli väck det så fort som möjligt så det inte hindrar varken jobb eller flytt.
Imorgon är jag faktiskt ledig och har bokat in frukost med Malene och sedan en gratis behandling på jobbet. Hur bra är inte det liksom? Kanske jag får bukt på ryggen imorgon. Det hade varit guld.
Dagens musik; Håkan Hellström - Magasinsgatan

jag vaknade en morgon, från en dröm jag hade...

när kroppens samarbete ger upp.

Nu är det ett par dagar sedan jag skrev. Igen. Det verkar väldigt haltande den här bloggningen kan jag tycka. Men så går det när man alltid har fullt upp.
Har jobbat arslet av mig nu i ett par dagar och äntligen är det söndag. Åh härliga söndag! Kände igår innan jag gick till jobbet att ryggen började ömma lite grann, men inte så farligt ändå. Men sa ifrån om att jag ändå skulle vara något försiktig.
Men så känner jag mig ganska väl också. Jag tänker inte mig för, kanske alla gånger. Så jag körde på utan att tänka mer på det. Såklart. Någon som är förvånad?
Kan säga att, är huvudet dumt får kroppen lida.
Blev en tur till champoo för att faktiskt ta en öl. Lyckades sedan faktiskt följa med på efterfest efter mycket tveksamheter, med tanke på just ryggen som då var i kritiskt läge. Följde med men utan att dricka. Trots att jag är medveten om att kroppen slappnar av och bla bla bla med alkohol. Men ville inte riskera att halka eller dylikt på all jävla snö som trillat ner för himlen och faktiskt skada mig ännu mer. Så med var jag, typ.
Det blev faktiskt 2 efterfester. Det här gänget slutar liksom inte när klockan passerat 5 på morgonen utan då ska man gärna köra lite till. Allt till bristningsgränsen helt enkelt.
Vid kl 7 gav jag upp. Vill ju inte döda hela söndagen med att sova och vara trött. För bakis visste jag att jag slapp då jag tog 2 drinkar totalt under dessa 2 efterfester. Som jag själv såg till att få blanda av olika anledningar. Så vid kl 8 imorse fick även jag sova. Efter lite om och men hittade jag ett sätt så jag kunde somna.
Vaknade ganska sent och kände att ryggen ännu inte var helt i form.
Givetvis väcks oro då jag varit igenom onödigt mycket med min spricka i disken. Men det skulle inte få förstöra mina och Linnéas planer för dagen att ses.
Vi möts upp och bara går runt grünerlökka och pratar, så himla trevligt! Fick ju sist höra att vardagsmotion bara är bra för ryggen så jag satsade på det eftersom att sitta var ohållbart. Gick bland annat och såg på söndags marknaden vid birkelunden innan vi bestämde oss för en milkshake paus.
Sitter där ett bra tag och njuter av den delikata milkshaken och Melissa hör av sig och är hungrig så det bestäms att vi ska äta middag.
Vidare till fontés för att äta en super god kyckling burgare och sitta och snacka skit. Fantastiskt!
Sedan klarade jag inte att sitta mer och dom andra skulle ändå hem. Mötte upp en trött Vegard vid ett sushi ställe där han beställt mat innan vi gick hem med våra hyrfilmer och cola.
En helt perfekt söndag efter dessa extremt hektiska och långa dagar med jobb.
Om det är som jag tror så är min rygg bara överarbetad och behöver dom här dagarna för lite lugn och ro så kan jag köra på igen sen. För det är inte lika illa som jag haft förut men känslan är ungefär detsamma. Men jag tror lite vila och början till flytt så blir det bra igen.
Dagens musik; ZZ Top - La grange

du är mindre nu än jag mindes dig...

jobb, kiel och födelsedag.

Sorry för det dåliga bloggnadet. Men jag har liksom knappt varit hemma. Jag jobbade ett par dagar efter hemsedal. Både på wallmans och ft. Och i lördags på ft var det spelleman, vilket betyder att det är en stor musikgala. Det är massa artister som är nominerade till olika kategorier, bästa manliga artist osv. Ni hajar? Precis som vi har hemma i sverige.
Det var en helt sjuk dag får jag lov att säga. Och många timmar blev det. Tror jag knåpade ihop iallafall 15 timmar. Jag stod i baren under hela tiden, men värst var absolut efterfesten. Det var GALET! Så slut i kropp och själ som jag var när jag kom hem halv 7 på morgonen har jag inte varit på länge.
Kan inte säga att det kändes super upphetsande att veta att jag skulle bli väckt 3 timmar senare för att åka mot båten och kiel.
Blev övertalad att faktiskt åka med båten, igen. Det hjälpte inte massvis att det stora fartyget som gick på grund i italien hände någon dag innan vi åkte. Och jag kunde inte hjälpa att se det eftersom det var det första som stod på tidningarna.
Vegard lyckades iallafall få upp mig till slut och jag kände mig helt död. Trodde inte det var sant att jag behövde ha så ont i kroppen. Jag hade som tur var iallafall duschat, packat klart och lagt fram det jag skulle ha innan jag la mig.
Vi blev totalt 15 pers från wallmans som drog på tur. Förstår inte vad vi fått för resnoja, men kul är det! Och nu är det bara 1 månad kvar innan vi alla drar till kirkenes..! Vi började iallafall med att se det nya gängets genrep, anthony är ju med där så det var klart vi skulle se det.
Och festen hade ju kind of redan startat så vi fortsatte i samma tempo med att gå till taxfreen osv. Jag tänkte att jag skulle ha vilat lite innan middagen med tanke på mina 2 timmars sömn. Men det gick ju knappast när Vegard skulle ha modevisning i hytten. Så det var bara att göra sig klar och fortsätta.
Vi åt på en jätte god al a carte restaurang och körde på riktigt hårt sent in på natten. Eftersom det blev så hårt för alla så fick jag gå av båten själv.
Jag åt lite frukost och handlade lite på det svinbilliga rossmann, sedan var det läge att gå mot båten igen. Lagom till jag var tillbaka i hytten så vaknade vegard.
Mötte dom flesta påväg till taxfreen och det var ingen super topp stämning då alla var ganska trötta. Men det hindrade inte oss. Följde med till spa-avdelningen och badade bubbelpool, drack öl och bastade. Sedan var det bara att piffa till sig och möta upp resten för en god tapas middag, se på wallmans on tour sista show och festa järnet med gänget.
Jag blev rejält firad efter 12 slaget. Kommer in till nattklubben och då har dom pratat med djn och satte på happy birthday låten drar ut mig mitt på dansgolvet och hoppar runt mig och sjunger för mig. Haha! Helt galet. Jag som inte trivs fantastiskt bra med SÅ mycket uppmärksamhet blev ganska generad. Men självklart uppskattat!
Även den natten/morgonen blev sen. Och hade det inte varit för mig hade vegard tagit sig en tur till, till kiel.
Allt jag fick göra när jag kom hem var att duscha och göra mig något i ordning igen. Sedan kom Malene och vi åkte ner på stan. Jag visste ingenting om vad dagen hade att bjuda på eftersom allt skulle bli en överraskning.
Vegard hade i och för sig avslöjat vad som skulle hända på kvällen och vi skulle gå till det berömda alexsushi!! Det var hans present till mig och vi skulle bli ett litet gäng som skulle äta där. HUR BRA är inte det!? Det kallar jag vänskap. Och jag älskar verkligen den killen. Hoppas han förstår det bara!
Väl nere på stan med Malene så sa hon att hon ville ta med mig på saker hon älskar att göra. Alltså shopping. Så vi gick in på carlings och urban och plockade kläder åt mig som hon köpte till mig.
Det bästa hon vet om är att shoppa precis det man känner för. Så nu var det min tur. Fick en massa fint som jag kommer använda OFTA! Kände mig inte helt bekväm med att hon skulle köpa det till mig, men hon var väldigt bestämd så det var bara att följa med.
Sedan blev det att åka till tea lounge och dricka te, äta kaka och bara snacka skit. Helt underbart! Efter det  var det bara att möta upp vegard och åka mot alexsushi.
Dit kom också, Mari, Barry, Annsi, Emelie och så vi tre. Fick en kanon fin blomma av Mari och Barry och ett presentkort på oslo city av Emelie och Samuel.
ALLT jag har och säga är att jag har helt fantastiska vänner! Hoppas verkligen att dom förstår hur mycket det betyder för mig.
Av mamma och pappa fick jag en super snygg edhardy t-shirt. Kunde absolut inte begärt mer av en så bra dag!
Kan inte tacka alla inblandade nog. Ni är BÄST!Eftersom jag ännu inte fått ordning på det här med alla kort så får det förbli trist... Om någon vet hur man gör med att datorn ska reagera på minneskortet så säg ifrån!

hemsedalresan i text.

Hemsedal var ju självklart galet så som förra året! Kan inte säga något annat faktiskt. Förra året var i och för sig ännu värre med tanke på hur jag mådde när jag faktiskt kom hem. Fast jag är inte ett dugg bitter över att jag faktiskt mådde bra när jag kom hem. Jag hade ju trots allt knappt fått i mig mat på 2 dagar haha.
Det började ju precis på samma sett som förra året. Jag och Annsi väntade på hemsedal café för att få checka in. Vi beställde in mat, kaffe och sedan också lite öl. Det började bli läge att komma igång.
Vid kl 16 så kom Kenta och gänget dit för att rigga upp deras bar och dom 2 stugorna dom hade. Efter en liten stund fick vi skjuts till våran stuga. Det var faktiskt exakt samma stuga som förra året om jag inte har helt fel.
Även iår blev det så att tjejerna fick ha en stuga och killarna en. Fast helt brevid varandra. Vi var 4 tjejer i våran. Trots 8 bäddar. Så vi hade massa space.
Killarna var fler men hur många vet jag faktiskt inte.
Vi började göra oss i ordning ganska raskt och blev sedan hämtade för att äta middag med Kenta mfl. på deras hotell. Sedan var festen igång! Man hann knappt gå till baren själv utan att man hade en öl i ena handen och ett skumpa glas i andra. Det var bara att hålla i hatten.
Blev även efterfest hos grabbarna långt in på småtimmarna. Dagen efter trodde man att det bara var att börja om och dra ner på lunchen. Men väl där inser iallafall jag hur sliten jag var haha. Återigen åker skumpan fram innan maten kommit på bordet och det var bara att börja skåla. Beställde in fish and chips, jag och annsi går iväg och kommer tillbaka och inser den stora upptäckten (!). Vi dumförklarade nämligen servitrisen lite grann när hon säger "ja ni vet att det är fisk va?" självklart visste vi att det var FISK vi beställde ju fish and chips? Tänkte inte mer på det tills vi ser tallrikarna.
På tallrikarna hade vi alltså; pommes, en skål och en shot i skålen... Det var alltså pommes och en fiskshot. Det blev ett gott skratt för alla kan jag lova. Så det var bara att köra på.
Mera skumpa och sedan blev det att dra på afterskin. Vi var även iår väldigt tidiga upp till afterskin, vilket inte alls var något fel. Snarare var det nog lika bra för jag behövde komma igång. Jag var less på skumpa och var tvungen att ordna upp mitt mående. Vilket jag lyckades väldigt bra med och lite till! Vi röjde på allihopa och jag gick plus en t-shirt och ett par solbrillor.
Typiskt mig att alltid få med mig mer än det jag kom dit med.
Och jag visste inte riktigt hur det gick till men jag gick hem själv från afterskin med allt detta och en redbull som dom tydligen delade ut när man gick. Och det hjälpte inte mig som tänkte "ta en powernap innan middagen" Räknade iskallt med att någon skulle väcka mig.
IKKE!
Klockan 1 på natten vaknar jag. Fattade ju givetvis INGENTING! Smög upp på övervåningen och frågar om annsi är där vilket hon faktiskt var. Hon hade blivit så trött på middagen och gått hem. Och det att ingen väckte mig var för att jag sov så skönt tydligen. Haha.
Efter ett tag så började det rulla in folk. Precis som om dom var hemma. Efterfesten var ett faktum. Vid kl 3 så var det fullt hus, lät nog som ett gäng elefanter....! Jag fick veta att jag inte missat något, allt från att någon ätit med två knivar till att inte komma ihåg desserten så känns det helt ok. Jag var ju med på det absolut roligaste visade det sig! Jag skrattade så jag grät och hade så ont i magen. Så det kanske var lika bra att jag faktiskt hade somnat ifrån middagen.
Resdagen så var folk hyffsat pigga... NOT! Jag var ju helt fin eftersom jag hade slutat dricka redan vid afterskin och sedan somnat. Och det var nog det bästa som kunde hänt. Kul att sitta på en buss hem och må piss. Aldrig!
Mycket internskämt kommer ju alltid med det här. Och man har ju varit med om allt.
Blev t ex i lurad att jag lyckats hitta någon på afterskin vid namn Odin och sedan tagit med honom hem. Bara det att han faktiskt gått därifrån när jag somnat. Det gick så pass långt att jag faktiskt trodde på det! Men jag kunde inte för mitt liv förstå hur det hade gått till eftersom mitt tillstånd var SÅDÄR vid det laget.
Det spårade givetvis med denna Odin sedan. Jag blev väldigt lättad att jag inte gjort något så dumt! Alla pratade om denna Odin som sedan blev en banan som var det sjukaste vi förmodligen sett. Mer böjd banan får man leta efter.
Vi hade det iallafall helt sinnessjukt roligt och träffade även iår fantastiskt kul människor vi hängde med hela tiden! Sådana här resor som är topp 10 sjukaste.
När jag väl kommer hem efter en trött bussresa så är det kliniskt i lägenheten, ljusen tända och maten på bordet. Ugnsbakad lax, kokt potatis, sås och kokta morötter. Alltså huuuur underbart var inte det!?
Gissa om jag dragit vinstlotten med val av sambo. Vegard tar alla pluspoäng här. TACK! Kunde liksom inte blivit en bättre avslutning på den resan.
Och eftersom jag inte fått kläm på hur fan man får datorn att reagera på minneskortet från kameran så får bilder vänta. BUUU!

mot homsedal, andra året.

Att ha lite ledigt innebär ju också att man planerar saker man annars inte hinner. Vilket i mitt fall blir att man inte bara slappar. Till och med jag kan behöva det ibland trots att jag är så rastlös som jag alltid är.
Hann med allt jag skulle i förrgår iallafall. Vilket var målet!
Jobbade igår och det var verkligen en blandad dag med allt från rusher och slöhäng. En ganska skön kväll trots allt.
Men jag är faktiskt även ledig idag! En LÖRDAG! Helt sjukt faktiskt. Men eftersom det är en ledig dag så går det ju inte att inte ha något planerat. Har redan varit till Annsi & Sigge och röjt i deras bod efter mina jävla vinterkläder. Hade ju inte räknat med att faktiskt åka till ett vinterställe innan kirkenes eller åre. Och då hade jag faktiskt hunnit flytta och fått lite ordning!
Men i det här fallet råkade jag, som alltid, tajma lite dåligt. Vann san miguel tävlingen vi hade på jobbet. Det är precis samma som förra året. Så imorgon åker jag och Annsi till hemsedal och blir där tills på tisdag.
Det var samma resa som jag och Toy gjorde för ett år sedan. Och den resan var ju legendarisk! Bloggade om resan förra året så bara gå på jan 2011 och läs om hur vi hade det!
Tyvärr får jag lov att säga att jag inte är lika taggad som förra året. Det är självklart fantastiskt roligt att få åka och ha vunnit tävlingen och hela det där! Och jag VET att det kommer bli kul! Omöjligt att tro något annat.
Men det som gör mig mindre taggad är all jävla packning. Hade det här varit om en månad hade det gått kanon bra! Men just nu bor jag redan i en väska och alla mina grejer är nerpackade förutom lite "kriskläder" och diverse. Jag är redan smått stressad över allt det här och bor tillfälligt hos samuel och vegard. Har inte riktigt hunnit landa alls. Så det hade varit ganska skönt med ett par dagar sammanhängande ledighet.
Men jag har ju redan förstått att tajmingen bestämmer man inte själv.
Fast trots att jag nu verkar otroligt negativ att få åka iväg på en sådan här resa så ser jag fram emot det. Det är ju faktiskt bara 2 av oss som får åka, och jag är en av dom. Man ska faktiskt tänka lite grann på hur lyckligt lottad man är! Tänk dom som aldrig får möjligheten att få åka runt. Och det är ju egentligen det jag gillar bäst.
Så jag ska strax ner till bussterminalen för att köpa bussbiljetter och sedan packa. Jag som älskar att packa... Lär få kämpa runt i snön också. Eller kanske inte just så men det snöar i oslo idag så det är helt vitt på marken. Tror nog bara det är ett sätt att få mig i stämning. Kan ju inte vara annat! Varför i hela friden skulle det annars snöa NU? Jag ska försöka få ordning på min stämning.
Så tidigt imorgon drar jag till hemsedal! Eller som jag och Toy säger, homsedal.
Dagens musik; Lars Winnerbäck - Fallerom det får en att drömma och hoppas på, att en seglande båt ska komma...

fas 1 check.

Vi hade en mysig middag i förrgår på trancher. Jäklar vad mat man får! Vi blev till slut 6 st som satt och drack vin och hade det extremt bra. Det var njutning av ledighet deluxe kan jag säga. Vi tänkte då också att eftersom vi ändå var lite lediga och hade ett bryggeri precis i närheten så gick vi dit och provade en del spännande öl. Det är skillnad när dom brygger på plats än när man får från ett vanligt fat. Helt klart!
Vi fortsatte även vidare till champoo i vanlig ordning.
Det börjar faktiskt kännas att man inte kommer jobba 6-7 dagar i veckan mer. FANTASTISKT! Dock kommer det bli en del jobb ändå framöver men inte i samma utsträkning som i december.
Igår var jag smått stressad över att få all städning gjord. Tjejerna flyttade ut sina saker senare under kvällen när jag var klar med i stort sett allt förutom golv. Eftersom det var dumt att göra innan all packning var ute. Skulle gjort det rycket imorse innan ägaren ville göra inspektion och besök på banken. Men jag gjorde det igår istället när jag fick nycklarna. Jag var ju ändå redan där. Plus att det är skönt att få sådant gjort.
Det var en sjuuukt märklig känsla att gå ifrån en tom lägenhet igår och inse att det året där är över. Givetvis börjar en ny period i livet nu men det är alltid en speciell känsla att lämna det gamla.
Så nu är allt avklarat med den lägenheten, städning och inspektion godkänd samt dep. ordnad. Känns riktigt bra! Nu kan man blicka framåt på riktigt.
Hör och häpna men idag är jag ledig. Trots att alla andra jobbar. Även det känns ju hur nice som helst. Jag tror jag behöver den här dagen efter all stress med packning, flytt och städ.
Har äntligen införskaffat en ny kalender också så jag har översikt på vad som händer i mitt liv. Man är bra handikappad utan faktiskt. Så nu återstår ett besök på apoteket, carlings och butiken för inköp av div.
Och eftersom jag och Vegard gjorde mat till en hel armé igår så har jag middag idag också. Det kommer att bli små jobbigt när man faktiskt måste tänka på vad man ska äta när man inte jobbar.. Vilket jävla i-landsproblem!
Nöjd är ordet.
Dagens musik; R.E.M - Losing my religionflytt med alla ursäkter, flytt ur alla fällor...

good start 2012.

Ja det förra inlägget blev ju knappast någon kort version av mitt 2011. Kan ju också ha lite med att göra att det faktiskt hände lite grann under året. Och mer kommer det förhoppningsvis bli 2012! Jag ser fram emot det här året så jag håller på att spricka! Men man kanske inte ska hoppas för mycket heller. Jag vet ju hurdan tur jag faktiskt har i det här landet. Fast nu verkar ju trots allt vinden ha vänt.
Nu har jag börjat resan på 2012 genom att ha flyttat, första gången. Så numera bor jag hos Samuel och Vegard. Dock är inte Samuel hemma förens på min födelsedag. Muahaha! Så nu har jag faktiskt ett eget rum. Eller jag har stulit Samuels snarare.
Så jag flyttade hit igår. Och det där med "en panik väska för 1 månads tid" kunde jag ju fet glömma.. Det blev 1 väska med kläder, ja resten kan ni ju räkna ut själva. Inte direkt så att jag inte har smink och annat. Suck. Resten av grejerna ligger nu i Annsis och Sigges bod. Vilket jag är evigt tacksam för! Hade aldrig gått annars.
När jag flyttat klart och kört sightseeing på grünerlökka med alla jävla enkelriktade vägar så skulle jag Vegard och Anthony gå ut och äta. Det fick bli delicatessen som har den berömda tapasen! Shit jag åt tills jag typ dog. Det är världsklass den maten helt enkelt. Så en jävla massa mat och en flaska vin senare så bestämde vi oss för att gå vidare för att bara sitta och prata. Så länge sedan vi 3 sågs så det var himla trevligt. Plus att Anthony ska på båten på torsdag och är borta bra länge. Stackarn. Haha jag som älskar båtar känner väl inte att det är så spännande. Och dessutom vet jag ju att jag måste hälsa på honom så småningom.. Jaja, framtiden helt enkelt. Ingen stress över det nu.
Ikväll är det bestämt att vi är ett stort gäng från jobbet som ska mötas upp på trancher för att äta tillsammans. Kommer bli mega mysigt tror jag. Så just nu sitter jag bara och väntar ut klockan. DET är knappast likt mig som är tidsoptimisten själv. Ska nog ta vara på dom här extra minutrarna. Det lär vara första och sista gången jag är i tid, so far. Lär ju bli stress i slutändan iallafall om jag känner mig.
Men det är iallafall skönt att vara påväg. Äntligen.
Dagens musik; Glasvegas - Geraldinenu kan du få mig så lätt....

mitt 2011 i text.

Tänkte här nu precis som förra året köra en summering av det gångna året. Kommer knappast bli ett kort inlägg hur mycket jag än vill.

Vinter/vår.

Ja kan ju då säga att mitt år började precis som detta kommer att göra, med en flytt. Jag var i ganska extas till den här flytten då det innebar mycket mer svängrum. Fantastiskt! I samma veva så flängde jag fram och tillbaka till sthlm för att få maximal tid hemma då det knappast fanns tid till det under vintern.
Fick även åka med en av mina närmaste vänner Toy till hemsedal pga en tävling vi haft på jobbet. Och kan meddela att den är fortfarande väldigt omtalad då det gick mer än vilt till! Kommer nog ligga i toppen något år till om inte något drastiskt händer.
När jag fyllde år fick jag också en utav dom absolut finaste presenter jag någonsin har fått! Kan faktiskt vara ärlig och påstå att den är delad 1a med min gamla laptop jag fick i julklapp 2008. Jag fick då biljetter till håkan hellström konsterten som skulle gå i oslo 2 månader senare, av emma. HELT underbart! Skrek nog så högt att hela grünerlökka hörde mig yla. Sällan jag blir rörd men det där var bara outstanding. Avslutade dagen med middag på fridays med emma och vegard och sedan slöt flera upp och det blev utgång. En topnotch födelsedag om man frågar mig.
Vet också att även fast saker och ting började lägga sig för mig så började istället sömnproblemen till och från.
Vi festade en del, fick besök av några hemifrån, såg we will rock you, jag försökte hålla igång med handbollen, umgicks en heeeel del med madde och toy, fullspäckade helabonneringar.
Lyckades under en av dessa kaosartade helab. förstöra ryggen IGEN hade under slutet av 2010 en spricka i ena disken som blivit bra. Men pga en felberäkning lyckades jag dra upp skadan igen och satte mig i en fruktansvärd sits. Dock läkte det bra och jag var mer försiktig.
Vi hade också en väldigt kall och lång vinter, vilket jag förbannade mig över då. Och ångrar att jag ens yttrade mig om nu.
Jag gick även på en hel del intervjuer och jobbade som ringvikarie i barnehage. Något jag inte stortrivdes med faktiskt. Föredrar mer rutin och äldre barn helt enkelt.
Fick även under våren besök av min lillebror som var här ett par dagar och fick känna på mitt liv i oslo som innebär, ALLT! Och det bästa var att han fick bli mitt sällskap till håkan hellström konserten! Det var en höjdpunkt om något.
Vi drog ju också till åre och gjorde hela den byn osäker, 37 wallmaniter invaderade och röjde i 2 eller 3 dagar. Också en MYCKET sjuk och fantastiskt rolig resa! Som förövrigt görs om i mars i år.
Resorna tar ju självklart inte slut där! Kan ju med gott samvete säga att 2011 var ett RES år.
Stack iväg till köpenhamn och wallmans där eftersom vi missade branschkvällen pga 17 maj. Så jag Alexandra och Vegard tog ett flyg ner och gjorde staden osäker. Och 2 dagar gick mer än fort! En sjukt kul resa med två fina vänner.
Ja också mitt 17 maj firande här. Jag älskade det!! Kan inte säga mer än att trots lite sömn, för många timmars drickande så var det perfekt. Perfekt väder, perfekt upplägg, underbara vänner och hela känslan. Bara perfekt.
I slutet av maj kom även hela familjen och hälsade på. Det måste jag säga var en skit kul grej! Dom fick liksom sett allt jag alltid pratade om. Det var skönt.
Sommar/höst.

Vi hade en helt fantastiskt start på sommaren med toppen väder! Fortsatte något vidare. Men också resorna fortsatte.
Jag åkte bland annat till istanbul för att jobba 4 extremt effektiva dagar. Jag såg, hotellet som för övrigt var högklass! kongressbyggnaden och flygplatsen. Det var väl allt jag såg i istanbul. Jag åkte ju dit enbart för jobb och fick stanna någon dag extra om jag ville, MEN där tog fritiden slut. Var tvungen att vända kosan mot oslo igen för jobb.
Vi stängde på wallmans i mitten på juni och då blev det många farväl men också en ny fas skulle inledas. Sådär är det, folk kommer och går hur mycket man än vill. Det betydde även "långsemester". Min utgångspunkt skulle under sommaren bli sthlm.
Firade midsommar med mina fantastiska vänner hemma! Men som alltid så är det inte lätt att hänga med tempot, trots att man vill. Jag var mer än nöjd med midsommarfirandet iallafall.
Vi fick också veta att pappa skulle behöva opereras pga sin smärta i nacken som visade sig vara diskbråck. Ingen kul nyhet och ingen kul väntetid, men skönt att få något gjort åt det!
Jag drog ju också väldigt norrut under sommaren. Märkligt kanske tycker vissa. För mig en helt normal tanke. Åkte till kirkenes för 1 veckas vistelse. Inte enbart för att vara i just kirkenes men med anledning av midnattsrocken. Så vi åkte till lakselv för lite festival. Inte nog med att vi hade fruktansvärt tur med vädret utan det var ju bara helt underbart! Jag som ensam svensk fick ta en del men bara på kul! Jag kan ju med handen på hjärtat säga att jag åker tillbaka.
Skulle ha åkt en helg till göteborg med några vänner också. Men det blev inte av. Och jag är glad för det för samma dag så small det i oslo. Och inte för att göteborg och oslo har något med varandra att göra utan snarare att jag kunde hålla mig bättre uppdaterad hemma än i en bil. Kan säga att den dagen blev inte riktigt som man tänkt sig.
Under sommaren umgicks jag massor med min familj och vänner. Åkte bland annat till dykmuseet, aquaria, div andra gratis utställningar och kolmården.
Blev även i den här svängen med iphone, en STOR deal för min del. Trodde det aldrig och tror det knappt fortfarande.
Efter sommaren var det ändå skönt att komma tillbaka hem till oslo. Blev uppstart med nytt folk på jobbet och roddning mm kunde börja. Det kändes helt rätt av mig att ta en säsong till, magkänslan gav rätt signaler.
Sömnproblemen skulle nu också börja på riktigt. 3 veckor utan ordentlig sömn innan jag fick nog och gav upp. Doktorn skrev ut tabletter för 6 veckor som funkade galant! Kan nästan säga att jag aldrig sovit bättre.
Gjorde också ett jobb med disneychannel där dom lanserade en ny kanal. Eller snarare en kanal som bytt namn bara. Så jag jobbade under hela det eventet. Erfarenheterna byggs bara på hög!
På jobbfronten så var det här någonstans också som det krisade ihop sig rejält med skador och dylikt så vi jobbade kort om folk på allt för mycket gäster. MEN lyckades genomföra det! Det är inte utan lite hårt jobb man faktiskt förstår vad jobb innebär.
Det blev en massa med att vi blev många i lägenheten, Emma och Jessika drar på resa, Deborah flyttar in, senare också Lisa och Jossan.
I allt detta bestäms också att lägenheten ska sägas upp och jag flyttar ihop med Vegard, för enkelhetens skull trots att man inte kan tro det.
Och eftersom jag inte kan sluta resa så fick det bli en kryssning till kiel också med ett gäng wallmaniter. Dom som känner mig VET mycket väl vad jag gillar båtar. INTE ALLS! Men jag offrade mig och åkte med. Vi hade gryyymt kul, som alltid har jag märkt. Och båtar är fortfarande inte min grej.
Blev även så att jag fick extra jobb på folketeateret. Vilket jag blev otroligt glad för! För det första att variera sig lite sen också även mera jobb när det blir mindre på wallmans, samt kul uppdrag. Älskar utmaningar och här blir det lite mer att vidga vyerna med!
Skulle egentligen också haft coldplay där på ft och jag som artistansvarig. Men typiskt min tur så blev det givetvis inställt. Dock fick jag ju senare se konsterten ändå vilket jag blev fantastiskt glad för!
Vintern. Den vi aldrig fick.

Jag och höst/vinter går sällan bra ihop. Jag har en tendens att alltid bli deppig. Oavsett vad. Det är för jäkla trist eftersom det inte ens finns en anledning. Man bara är deppig. Så självklart var det så även nu.
Eftersom jag visste att min vinter enbart skulle gå i arbetets tecken så ville jag unna mig något i deppen. Så jag tatuerade mig! Motivet hade jag tänkt på mycket länge men aldrig riktigt kommit till skott med eller ens trott att det skulle bli bra. Men det blev det! Fick bra sällskap där av Malene som promt ville haka på.
Självklart gick inte vintern endast i mörker. Jag och vegard blev med lägenhet! En fantastisk söt lägenhet som vi är mer än nöjda med! Längtan är stor.
Och vad är en vinter utan resor 2011? Nu var det branschkväll på wallmans stockholm som gällde! Jag, Malene och Emelie drog för en jävligt snabb visit. Det blev lite av en flopp då jag och Malene inte var vana festprissar. Men kul hade vi iallafall och shoppade på sthlms gator.
Trots att december enbart innebar jobb, 7 dagar i veckan, så hann vi med att fira vegard. Han fyllde 25 härliga år och det skulle firas! Jag hade faktiskt tagit ledigt dagen efter just pga detta. Kändes något osmakligt att komma bakis till jobbet. Så jag gav honom en kostym han kikat på och blev mer än glad för. Festen blev lyckad då dom faktiskt var 2 som fyllde år samma dag.
Annars har december inneburit jobb på både wallmans och ft. Jag har tyckt det har varit fantastiskt kul med massa jobb men också slitsamt. Kan inte påstå att jag återhämtat mig än trots dom härliga dagarna jag fick hemma i jul.
Eftersom julen faktiskt firades i tumba så innebär det alltid fest. Så försök hänga med dina vänners tempo när du jobbat som ett as. Bara GLÖM det! Men jag hade en super härlig tid hemma, det var riktigt skönt att komma hem. Mer än någonsin.
Väl tillbaka i oslo var det jobb. Nyårsafton och mys. Det var inte en speciellt tung kväll som det var 2010. Behagligt faktiskt, eller bara van.
Nu vänds blickarna bara framåt och till allt jag har att glädjas åt 2012! Visste att 2011 skulle bli ett mer uppåt år än 2010. Men nu vet jag också att 2012 är ÅRET med stort Å. Älskar tanken och tänker fortsätta med det.
Tack alla inblandade i mitt 2011! Det är ni som gör det LITE roligare att resa.. Eller nej fan! Jag menar självklart lite roligare att gå upp.

Ska försöka sammanställa hur många resor som faktiskt gjordes 2011 då det var ett jävla flängande.