oh yes, its karma.

Att resa har ju alltid varit en stort intresse för mig, det är inget att sticka under stolen med. Och ett ännu större plus är ju då också att man får jobba med just detta. Eller iallafall en stor del av det.
Det har då blivit att man har kunnat njuta lite extra. Bland annat så en helg som egentligen skulle spenderas i Ystad blev istället en helg i Magaluf. Skulle ner till Ystad för att hälsa på en vän. Men spontant kom denna vän på att det är tusen gånger roligare att vara på Mallorca än i Ystad. Sagt och gjort helt enkelt. Så jag tog flyget till Malmö redan på torsdags förmiddagen för att ladda ordentligt redan dagen innan avfärd. 3 taggade puckon tog flyget från Köpenhamn på fredagsmorgonen för att till slut ha 2 intensiva dagar i solparadiset Magaluf.
Och OM det blev intensivt! Men attans va kul det var! Träffa gammalt känt folk, njuta av sol, värme, god dricka och bad. Men det var nog lika bra för oss 3 att det endast var 2 dagar. Tror ingen orkat en vecka i detta hårda klimat, iallafall inte tillsammans.
Så istället bestämdes det att det får bli 2 veckor till Thailand i februari. Även om denna vän nu försökte med att vi skulle ta ett par dagar i San Fransisco redan i oktober. Jag lyckades då övertala min vän om att det är en dum idé då budgeten till Thailand då skulle gå fullständigt i kras. Om jag känner oss två rätt iallafall.
Men en spontanare har ingen dött av, eller hur?
 
 
 
 
 
 
 
  
Hann knappt med att komma hem innan det var dags att byta till en större väska.
För på måndagen var det tid för mig och min kära bror att åka på vinst och förlust till Tokyo. Med mellanlandning i Köpenhamn. Men vad gör det när man är påväg till en sådan destination?
Den här resan bjöd jag faktiskt min bror på. Allt för att ge honom en rejäl spark i arslet inför kommande studier. Och sköter han nu inte detta eller hoppar av är det tid för honom att betala tillbaka mig för resan. Punkt slut. Så jag hoppas VERKLIGEN detta var en spark i rätt riktning!
Tokyo. Vad säger man!? Japan är speciellt. På alla sätt och vis. Inte nog med att det är vänstertrafik man måste även stå till vänster i rulltrapporna. Man bockar mot alla i ren artighet, man står i kö innan man kliver på tunnelbanan. Dom är skrockfulla enda ut i fingerspetsarna. Toaletterna har allt från 3-10 eller mer funktioner på toaletterna. Om det nu inte bara är ett hål i marken.
När du provar kläder i butikerna måste du ta av dig skorna och ställa dom precis utanför provhytten och du får som ett "ansiktsnät" över huvudet för att inte få smink på kläderna du provar. I vissa butiker följer dom också med ut ur butiken innan du får påsen i handen.
Dom säger hej och tack i varannat ord. Typ. Överlag ett mycket artigt folk. Men ytterst dåliga på engelska. Men dom som kan engelska är istället mycket duktiga.
Ja, ni fattar det var en del att sätta sig in i. Men OTROLIGT mycket butiker av alla dess sorter. Och vilka fashionstars dom är! Shit va härligt det var! Man kunde ju shoppa ihjäl sig om det ville sig så väl. Är både glad och ledsen över att man inte är miljonär i detta fall. För då kunde man shoppa SÅ mycket mer, men samtidigt hade jag inte haft den miljonen kvar om jag nu råkat haft den i första taget..
Har varit inne i den största adidas butiken ever och också den största elektronikbutiken. Det var så många våningar med ENBART elektronik. En hel avdelning med bara tillbehör till mobiler t ex. Say no more.
Och dom största shopping centrumen. Ja allt var bara helt otroligt.
Var också uppe i världens högsta torn. Tokyo Skytree. Var dessutom i templet i Asakusa. Att vandra runt i alla dessa butiker i 40graders värme, den pluserande storstaden var bland det största jag någonsin varit med om. Det var så stort allt vi upplevde att det var svårt att ta in.
Hoppas att man kommer tillbaka dit någongång för det var så värt en 14h resa dit.
Det bästa är att jag insåg att min bror inte är tappad trots allt. Tack mamma och tack pappa!
Han har ett hum om japanska språket både skriftligt och muntligt, även om det tog ett litet tag innan det släppte men det är lugnt. Han kan läsa en karta, kan tänka logiskt och går fort. Vem kan begära mer?
Dom negativa sidorna är väl som hos alla småbröder misstänker jag. Så dom behöver jag nog inte gå djupare in på.
Att även ha fått tagit del av den japanska matkulturen är ju bara fantastiskt! Gott, sunt och smakrikt. Jag blev nog lite imponerad över mig själv att jag hanterade pinnarna så väl som jag gjorde. Det kan jag ju också tacka mina grundare för då dom också är förtjusta i mat inkluderat pinnar. Så typiskt svenssons är vi ändå inte.
Ja Tokyo. I love Tokyo! Jag har egentligen ingenting att tillägga mer än att ÅK TILL TOKYO! Det är värt onda fötter, svett, många utstirrande blickar och framför allt en enormt ekande plånbok.
Och att det ironiskt nog blir så att man får leva på nudlar resten av månaden. Living the dream!
 
 
Dagens musik; Ken Ring - Nu måste vi dra
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
men jag tänker aldrig dö, nej, det kommer aldrig vara över för mig...