om 1 vecka är jag hemma.

Fredag idag, och jag försökte sova länge. Men det gick sådär. Vi har en ganska lyhörd lägenhet om man säger så. Haha. Men sova det gör man väl i graven, eller? Så innan frukost tog jag mig en powerwalk på 25 min ca. Styrka på det såklart när jag kom hem också.
Sedan har det bara varit att ringa massa samtal hit och dit. Det har gått för det mesta bra, men sista var dock surt. Men förhoppningsvis löser sig det också. Känns som att det är minsta av problemen men ändå. Surt. Missförstånd är inte nice.
Så nu ska jag iväg till gamla jobbet och lämna kläder. Sedan möta upp Mariqa. Idag/ikväll vet jag inte alls vad vi ska hitta på. Hoppas att vi ska ta det lugnt.
Måste meddela också att norge är grymma på det där med bröd! Riktigt grymma. Fick nämligen lära mig av Jimmys mamma Pia att man ska läsa på innehållsförteckningen och gå efter "varav sockerarter" och det ska vara under 3. Vi har hittat något enstaka bröd som har mer än 3 faktiskt. Resten ligger på 1,3 eller mindre än så typ. Hur grymt är inte det!? Jag är bra nöjd, och sjukt goda är dom också. Färska bröd är det som finns här, inga i sådana där påsar som skogaholmslimpa t ex. Så gissa om jag är nöjd. Sjukt nöjd.
Hemma får man leta ihjäl sig efter något under 3. Illa! Sverige, kolla på hur norge gör, det kan faktiskt bli bra.
Fixade ytterligare en ny bank igår, sådant med id på baksidan. Det kommer väl om ca 10 dagar eller vad han sa.
Men om 1 vecka är jag hemma och hälsar på! Saknar alla därhemma men snart ses vi. Kommer bli en hel härlig helg, det vet jag.

Dagens musik; Familjen - Vems lilla hjärta flyger



stormigt väder är över för tillfället...

lång helg startad.

Efter skit dagen igår känns det något bättre idag faktiskt. Åkte till jobbet imorse och pratade med chefen, så var det slut där. Kändes faktiskt riktigt bra. Men åker dit imorgon igen för att lämna en del kläder och skattekort. Plötsligt fick jag långhelg. Jätte skönt. Så när jag kom hem sisodär kl 7.30 då mina roomies sov satte jag mig i köket och läste. Har som plan att ha läst ut min bok för att kunna ta med en ny när jag åker hem nästa helg. När Emma gick upp så gick jag och la mig, och jösses! Kan ju varit det bästa jag gjort! Äckligt skönt var det. En liten powernap på 2 timmar endast. Tror jag behövde det faktiskt. Imorgon ska jag sova tills jag vaknar och sedan bege mig av och lämna prylarna.
Annars idag är det banken som står på schemat och handla mat. Kul liv. Haha. Just nu är vädret inte som igår. Det regnar, piss och skit. Igår var det grymt! As varmt och strålande sol. Jag gav mig ut för att powerwalka men efter 30 min så fick jag för mig att börja springa (!?) Fattade INTE den grejen riktigt. Jag har aldrig någonsin, och då menar jag aldrig fått för mig på egetbevåg att springa om det inte står i sommarschemat! Det var sjukt. Så 30 min powerwalk och sedan löpning hem på 15 min. Och det var inte jätte jobbigt, trodde att jag skulle dö typ. Men jag hade tanken det att om jag ska spela handboll här så måste man ha sprungit nånting iallafall. Haha. Styrka på det när jag kom hem.
Det kommer aldrig hända igen om jag känner mig rätt. Synd.

Dagens musik; Kiss - Heavens on fire



jag måste säga nåt idag innan jag somnar...

dritt dag.

Idag har inte varit en rolig dag. Började inte alls bra imorse och sedan har det fortsatt. En riktig crap dag! Idag har jag också känt att jag verkligen verkligen behöver komma hem lite. Absolut inte så att jag van trivs för det gör jag inte! Jag älskar att vara här i våran härliga lägenhet med mysiga människor. Jobben kunde väl varit bättre dock.
Idag bestämde jag mig, på riktigt. Chefen hade jobbat natt så kunde inte ta med honom att jag inte blir kvar.
Fick göra ett riktigt skit arbete, bokstavligt. Om ni sett progammen på tv om skitigaste jobben? Jag hade nog kunnat vara med där idag. Fast idag var det tydligen lindrigt. Men min magkänsla jag haft hela dagen, den har varit tung. Fick städa offentliga toaletter som dom har på schemat varje dag tydligen.
Vissa var sprillans nya och skit fräscha, vissa sov narkomanerna i. Så ni kan ju gissa. Slapp iallafall plocka sprutor idag. Men blev dock visad en hel dunk där dom plockat sprutor från en toalett. Proppfull efter allt plockande. Det var hemskt! Hatar knark. Man såg även brännmärken där dom suttit och bränt samt tagit bort skötbordet för att kunna gömma sprutor i hålen som blev därefter.
Nej det var ingenting för mig. Sedan när vi var klara vid lunch fanns det inte mycket kvar. Inget jobb för mig har jag insett. Absolut på sommaren att jobba och åka runt sådär men vintern. Nä fy fan!
Valet är gjort, och det var ännu lättare idag.
Storstädning avslutat hos familjen Källsten, Lorentzon & Puusaari. SKÖNT! Nu luktar det ju nästan fräsch i lägenheten också.
Ska ut och vandra, behöver det i det fina vädret. Emma ska iväg och äta middag med Jennie och Mariqa är inte hemma. Och just ikväll känns det ganska bra att få vara lite själv.

Dagens musik; Kevin Rudolf feat. Jay Sean, Birdman, Lil Wayne - I made it



vill inte leva med tungan hängandes utanför och tycka synd om mig själv...

norska tankar.

Ja valet och kvalet, hela tiden. Jag får panik på det här! Jobb jobb jobb, men vilket ska man ta? Jag har just gjort en ändring till, såklart. Dom ringde från andra stället idag och frågade hur jag tänkte med allting. Eftersom det startar nu på måndag. En miljard tankar flög i huvudet samtidigt. Jag ställde samma frågor jag haft förut för att försäkra mig om att det fortfarande var ett bättre alternativ. Vilket det också visade sig att vara, så jag sa att jag var mycket intresserad.
Detta innebär att jag imorgon måste gå till den här chefen jag har nu och säga att jag inte fortsätter. Jiiisses! Igen alltså. Jag kommer att ha hunnit med många jobb känns det som. MEN förhoppningsvis så blir jag kvar på det här som börjar på måndag då.
Idag har det varit sådär på jobbet, fick inte köra bil idag. Men det gjorde inget. Fick ta bort klotter och typ spola av busskurer kan man säga eller leskur som det heter på norska. Inget speciellt upphetsande jobb. Vilket också gjorde mitt val ganska lätt. Jag har för övrigt börjat tänka på norska, hur sjukt är inte det!? Okej att jag jobbar tillsammans med en norrman och att vi har norska p3 på radion, men ändå? Hur influerad får man bli?
Ska jag nu komma hem och ha norska i huvudet? Detta kommer bli skoj att se.
Och så är det bara tisdag, skit och tråkigt. Jag vill ha minst torsdag, för jag är trött som ett as och vill bara sova. Några som bor på våran gård hade igår kväll/natt världens röjfest, och då menar jag världens röj fest! Dom var säkert 70 pers som höll till på gården och hade sig. Emma gav upp efter ett tag och la sig på soffan i vardagsrummet. Själv sov jag inte många timmar. Och när jag gick upp så höll dom sista på att gå och dom andra på att plocka lite smått.
Bra natt med andra ord. Kände mig dock inte speciellt partysugen.

Dagens musik; Florence Valentin - Mitt allt



du stod i dörren och sa, är det här allt så dör jag...

bad update.

Dålig uppdatering pga andra aktiviteter som värderades högre, så det så. Ja helt enkelt så har helgen varit fullspäckad. Minst sagt. Fredag utgång med tjejerna fullt ös medvetslös, som alltid. Slutade inte i fontänen den här gången iallafall.
Lördag, hej as bra väder! Ner på akerbrygge och möter upp Jennie & co. Styr en grillfest hos oss på kvällen. Som självklart spårar totalt i våran lekpark på gården. Och Jimmy C ringer och säger att han mfl är i stan (!) Gissa om jag blev glad, som fan!! Men inte kom dom till oss och joinade eller på utgången. Det gjorde inget dock.
Söndagen regnade bort, fruktansvärt. Men jag och Emma tog oss trots allt till hard rock för att möta Jimmy och gänget. Så himla härligt att träffa dom! Självklart tillbringades dagen/kvällen med dom.
Trött som ett as var det bara att gå och lägga sig och glo på Oliver Twist jag fixade. Sedan att få se fram emot en natt utan dess like. Man kunde ju sovit bättre, det var helt sjukt va dåligt jag sov. Jag kan inte ha knåpat ihop mer än 2-3 timmars sömn totalt. Kändes inte alls kul. Sov riktigt oroligt.
Men det var bara att gå upp tidigt i ottan för nytt jobb. Och jag är fortfarande i valet och kvalet. Va faaaan! Jävla jobb jävlar. Inte varje dag man har sådana lyxproblem. Eller jo, här tydligen eftersom vi snart varit här i en månad och haft det hela tiden. Kul. Orkar inte vill bara jobba på ett ställe och sedan köra på det!
Vi har gått på stan efter det också. Jätte mysigt. Hoppas hinna träffa Jimmy & co innan dom drar imorgon, vilket jag inte tror hinns tyvärr. Klockan drar iväg för oss utan semester.
Imorgon är en ny dag på jobbet, nya uppgifter. Idag satte jag upp reklam överallt. Ganska simpelt jobb trots allt. JAG KÖRDE BIL IDAG OCKSÅ!!! Så jävla kul! Men imorgon står jag och tar bort klotter.
Ska försöka ta kort på min ofantligt fina outfit på jobbet. Haha. Men nu har jag skrivit för mycket. Lång update, ska ej ske igen. Kanske.

Dagens musik; Jason Derulo - Ridin solo



jag vill försöka igen, den här gången...

jaha och nu då.

Då har jag avslutat och kommit hem från sista dagen på jobbet. Det kändes helt okej. MEN med stort m vill jag lova. Så pratade jag med en kille från jobzone idag, dom jag jobbar för alltså. Och han hade ett mycket trevligt jobb erbjudande till mig. SÅKLART. Jävla skit jobb att trilla in hela tiden. Fast det är väl bra antar jag. Man är attraktiv på marknaden fast man inte gör något.
Det jobbet var också på ett lager, liknande det jag nu jobbat på. Fast mindre och med högre lön, även högre än det jag börjar på nu. Ett vikariat som startar 2 aug till oktober ut, MEN med chans till fast efter det. Samma tider jag haft nu dock. Men åh vad det lät lockande! Så får väl prova på det här jobbet nu så får jag se vad jag väljer, igen..
Ska även säga på det här jobbet på måndag att jag fått ett annat bättre erbjudande och se vad dom säger. Nu måste man börja ställa dom mot väggen lite. Man vill självklart ha dom bästa förutsättningarna för att klara sig här.
Haft ont i halsen i ett par dagar så igår köptes det halstabletter jag ätit idag. Pappilu, jag köpte faktiskt fisherman, riktigt goda faktiskt! Dom hjälpte väl lite, men istället fick jag tampas med huvudvärk. Så nu är det jag som slår näven i bordet och faktiskt lägger mig i sängen och glor på någon film eller så.
Ikväll blir det lax med potatis till middag, sedan lite vin på det. Vem vet vart det slutar. Ingen har koll.

Dagens musik; Jamaica - I know you like me to



vägarna som du strövar på nu, där stoppar ingen mur...

jätte mycket torsdag.

Det känns lite som att jag inte gör så mycket annat än att jobbar. Iallafall när man jobbar över. Hinner ju knappt komma hem och huvudet landar på kudden innan man är på jobbet igen. Inte för att jag klagar, inte alls. Men det är väl så här det är att vara svensson. I guess.
Men imorgon är sista dagen. Det känns.. Bra och dåligt såklart, kul att börja nytt jobb på måndag och tråkigt att lämna dom på mitt nuvarande och med den lunchen. Oj oj oj vilken lunch det är där! 17 nok för hela kalaset. Grymt! Sallad varje dag för min del. Just love it!
Men bra spännande med jobbet på måndag, börjar kl 07.00 så får vi se hurdant det är. För jag har en bild i huvudet. Fast den lär nog ändras ganska omgående när jag väl är där tror jag.
Fixade bank idag också, och självklart blev inget som jag tänkt mig. Skönt att ha bank iallafall, kortet kommer om en vecka. Men inget id på baksidan, vilket suger. Jag orkar inte gå med passet alltså. Hoppas mammilu har ringt polisen hemma i svedala om hur jag ska gå tillväga med körkortet..
Annars ikväll, jag ska bara ligga i sängen har jag bestämt. Glo film eller något sådant. Har ont i magen så jag orkar inte gå ut och gå.
Snart helg och då ska jag sova, massor.

Dagens musik; Familjen - Vems lilla hjärta flyger



plötsligt hamnar man väl under en spårvagn...

jobbar øver idag också, eller.

Jag har ett dilemma.. Vet inte om jag ska jobba øver eller inte, ær pisstrøtt. Har bara mig sjælv att skylla såklart. Men det vore nice med lite extra pengar 100% från och med førsta timmen. Och om man jobbar mer æn 3 timmar så får man middag också som bestælls från ett bra stælle.
Æh va fan jag kør på det! Trist bara att inte træffa Sambal Micke och Dolken så mycket idag då bara. Før dom åker hem imorgon. Det ær riktigt tråkigt tycker jag, det har varit såå roligt att ha dom hær på besøk faktiskt. Det blev liksom lite mer liv i luckan nær dom har varit hær. Hoppas dom ær slitna, som fan. Haha. Jag ær bra trøtt kan jag erkænna. Riktigt trøtt. Men det ær snart helg och då, då jævlar ska jag sova. Haha. Eller något. Och jag vill nog bara ta det lugnt i helgen eftersom det har varit så intensivt ett tag nu. Typ 1 vecka.
Imorgon så firar jag och emma 3 veckor hær. Det kænns fortfarande grymt bra! Men det kænns också som att vi har varit hær betydligt mycket længre. Vældigt længe, man kænner liksom sig som hemma, på riktigt.

Dagens musik; Flo Rida - Club can`t handle me



och hær ær vi, och du ler ett riktigt leende...


tirsdag.

Jag har inte riktigt haft tiden att blogga idag faktiskt. Men har jobbat som vanligt och sedan bara ätit och umgåtts med micke och dolken. Jätte trevligt!
Och nu ska vi helt enkelt ut i oslos nattliv och kolla läget. Men det blir lugnt faktiskt. Men imorgon onsdag och sedan är det inte långt till helg. Jag vill ha helg.

Dagens musik; Michael Jacksson - Black or white



känn ingen sorg för mig göteborg...

på jobbet.

Yes nu sitter jag på jobbet då. Håller på att uppdatera mobila bredband idag. Ganska roligt faktiskt, att æntligen få gøra något helt annat æn att bara stå och packa mobiler hela tiden. Alltid intressant med nya arbetsuppgifter. Men jag jobbar ju som sagt bara veckan ut sedan byter jag jobb. Kænns både bra och dåligt. I allafall just idag. Kanske ændrar mig imorgon. Just nu kænns det som att alla tankar ændrar sig hela tiden, upp och ner hit och dit.
Min dator har børjat krångla också, men ska kika på det nær jag kommer hem sen. Undrar vad vi ska hitta på idag då, grabbarna sov sækert bort hela dagen. Haha. Eller något.
Nu ska jag jobba vidare, och lyssna på rixfm webbradio och bara chilla.

Dagens musik; Taio Cruz - Dynamite

det ær den tiden jag gillar bæst, då ska jag ta en promenad i parken...

tusenfryd.

Gårdagen var allt annat än sjuk. Mycket sjuk. På alla sätt och vis. Vi hade lite grillfekke här och körde lite lekar och diverse innan vi stack ut på stan. Nicholas nånting hamnade vi på innan jag och Emma bestämde oss för att dra vidare till terassen på christiania, medans sambal micke, dolken, jennie och anna drog hem. Torrbollar!
Så vi körde vidare, egentligen till vilken nytta? Kom först inte in för att Emma var för full.. Jahapp. Sedan smet vi in iallafall. Haha. Lite av våran grej. Mötte Svampen, Martina, Jessica och Zara där inne. Skit kul var det.
Sedan kunde det väl slutat roligare än det gjorde, men det är överstökat nu. Tråkigt var det iallafall.
Idag så körde vi vidare på roséfrukosten, fast startade med öl istället. Sedan blev det nöjesfältet Tusenfryd här i Oslo. Jätte kul med berg -och dalbanor och lite så. Men eftersom vi var segstartade så hade vi bara 2-3 timmar där. Men jag lovar det var grymt!
Vi hade också på oss overaller emma tagit från jobbet, sådana så man ser ut som stora bebisar i. Gissa om folk kollade? Eh ja det kan man säga! Kort och gott en grym helg. Ruggigt bra har den varit. Imorgon är det jobb. Fy fan lär vara as trött.
Grabbarna stannar väl till typ onsdag. Tokig vecka med andra ord.

Dagens musik; Benny Benassi - Every single day



vi är förlorare, vi två, sen vi var 17 år...

roséfrukost i oslo.

Efter lite rosé frukost känner man sig som en piggelin. Gårdagen var som den var. Tog en powernap för att orka kvällen/natten som vankades. Vid kl 00 kom killarna efter MYCKET om och men. Haha. Jag är inte den bästa på att förklara vägen direkt. Men iallafall, framme är dom och det är skit kul!
Vi glider för tillfället runt i stora collageoveraller som emma fått med sig från jobbet. Onepice.no om någon är intresserad av att veta vilka.
Olika färger och det är tok chill.
Emma och Dolken gick och köpte lite bröd imorse så vi fick något till rosén. Annars vette sjutton hur detta hade slutat. Jag är verkligen så glad att dom är här. Det blev plötsligt väldigt mycket mer liv i luckan på oslogate än innan. Haha. Våran granne måste älska oss!
Ikväll/idag kommer Mariqa hem också. Kommer bli hel skoj! Och självklart grillfest ikväll. Japp jag kommer må ungefär lika bra som jag gjorde när jag kom hem från mallis tror jag. Inte alls. Fy fan.
Ja so far so good kanske man ska säga. Kommer vara as pigga tjejen på jobbet nästa vecka. Eller?

Dagens musik; Benny Benassi - Every single day



allt det bästa till dig min vän, allt det bästa till dig...

today its friday.

It´s friday and i´m in love! Haha nej inte direkt. Men bra skönt med fredag. Jävligt bra till och med. Ikväll kommer Micke och Dolken, ny handlat åt oss förhoppningsvis. Och sedan är det vin hela kvällen. Utgång? Jag fasar för den här helgen. Det kommer bli hårt, mycket hårt.
Jobbar nästa vecka också på lagret jag jobbar på nu, sedan är det byte till reklamföretaget istället. Kändes något säkrare. För det här lagerjobbet var säkert till slutet av augusti bara. Men hade samtal med chefen idag och hon var mycket nöjd med mig. Vi är 3 nya tjejer som börjat och det var mig hon var mest nöjd med och ville ha kvar till höst. Typ. Jävligt surt att jag tackat ja till det andra. Men hon sa också att jag fick ha henne som kontakt om jag står där utan jobb så kunde hon säkert fixa det. Så jävla nice! Fick massa beröm och komplimanger så det kändes toppen.
Så idag är jag glad. Men trött som ett as. Blir en powernap innan vi kickar igång helgen på riktigt.
Nu är det bara att hålla i hatten. Shit alltså.

Dagens musik; Lady Gaga - Alejandro



jag kan se mitt namn i tidningsbokstäver...

bra trött tjej.

Idag var jag absolut inte lika pigg och energisk som igår. Tvärtom, när jag kom till jobbet var jag totalt körd i botten. Tror jag har jobbat i slowmotion hela dagen. Ultrarapid delux helt enkelt. Nä bad day helt enkelt. Regnade gjorde det också. Men det gör ju inget eftersom jag inte har några fönster att titta ut genom.
Men lyckades klara mig för att bli blöt och ha en egen wet tshirt tävling på gatorna. För det var uppehåll och fruktansvärt varmt när jag gick hem. Kanoners och nu är det strålande sol och varmt. Don´t get it?! Mysko väder här i Oslo tydligen.
Jag och Emma firar 2 veckor idag precis. Så vi lyxade till det och åt marinerat kött, bulgur och sallad till middag. Muums! Kommer vara mätt i en vecka nu tror jag. Eller iallafall tills imorgon vid frukost..
Eftersom jag är så fantastiskt pigg idag så blir det lite träning och sedan film och sova. Måste vara uppvilad. Imorgon alternativt lördag ramlar grabbarna in. Kommer bli helt galet kul att Dolken och Micke kommer. Gissa om man kommer vara sliten sen.. Puh. Vågar inte ens tänka på veckan som kommer.
Idag känns allt lite lättare, trots allt. Wierd.

Dagens musik; Oskar Linnros - Från och med du



nu går jag bara förbi, där jag försökte få dig att le...

oslos trängselskatt.

Egentligen kan jag skriva om min fantastiska 12 timmars arbetsdag här men jag väljer att lämna det åt ödet en annan gång.
Istället vill jag nämna Oslos trängselskatt. I sthlm så tycker vi att det är äckligt jobbigt och dyrt med trängselskatten, vilket det faktiskt också är. TA BORT!
Men idag när jag var ute och gick min timmes promenad efter jobbet så gick jag förbi något difust. Massa stolpar och grejer mitt uppe på ett berg liksom. Tänkte inte mer på det förens jag var påväg tillbaka. Då såg jag. Mitt uppe där var det alltså en sådan station för trängselskatt!? Helt sjukt. Så jag förstår ju varför alla cyklar. Eller det förstod jag snarare när jag såg vad det kostade.
För vanlig personbil 26nok, och för bilar/lastbilar över 3,5 ton var det 78nok! Är inte det sjukt? Jag känner spontant att vi i sthlm borde vara tysta. Dom har samma avgift hela tiden. Så det så!
Annars har det varit en bra dag. Min promenad gjorde susen. Men är fortfarande oslos mest kluvna människa tror jag. Vilket jobb ska jag ta?

Dagens musik; Postgirobygget - Idyll



du sa inte förlåt, jag sa ingenting vad skulle det tjäna till...

sjukt oväder i oslo.

Inatt var det vääärldens oväder. Jag vaknade när det hade tagit sig bortåt. Som tur var. Jag hatar åska och blixtrar. Emma låg klarvaken.
Vi båda två har sovit som en påse skridskor, inte alls alltså sedan vi kom i stort sett. Riktigt illa! Men inatt måste jag varit så utmattad med alla tankar och efter jobbet att jag till och med snarkade när jag sov. Vilket inte är likt mig, snacka om att Emma blev förvånad. Men ska verkligen försöka gå och lägga mig i tid ikväll.
Trodde jag hade laddat ner lite schyssta filmer, vilket visade sig inte stämde, allt var bara bajs. Så nu försöker jag med Bert. Vi måste ha något att somna till. Igår var det Kenny Starfighter. Haha.
Det gick bra på jobbet idag, trodde jag skulle få lättare svar än vad jag fick. Måste ha svar till båda jobben på fredag.. Känns sådär! Mina tankar är överallt och huvudet värker.
Imorgon ska jag jobba från kl 8 - 19/20 nånting. Grym betalning så jag kan inte missa chansen.
Men snart kommer Sambal Micke och Dolken hit! Ska bli jätte skoj! Säkert en hel galen helg som väntar. Kommer bli guldvärt. Oslo live på lördag kanske då? Nice. Just gotta love the life. Förutom alla förbannade tankar som far runt.

Dagens musik; Johnossi - What´s the point



kanske älskar än, spelar det nån roll? nej kanske ingen, kanske allt egentligen...

day 1 at work.

Första dagen på jobbet avklarad. Känns helt okej faktiskt, inte ett svårt jobb direkt. Packa mobiler och sätta på etiketter, är några av uppgifterna. Ganska iq befriande faktiskt. Men kan nog bli segt i längden. Och dagar som denna då det är stekhett ute och solen skiner är det segt. Har inga fönster just där jag jobbar heller. Kanske lika bra det.
Men jag är fruktansvärt kluven om jag ska ha det här jobbet eller det andra. Det andra känns roligare att ha på cv´t och lära sig, plus att man rör på sig mer. Nu sitter jag antingen vid en dator eller står vid ett skrivbord. Inte roligare än så kanske. Men det finns såklart fördelar också. På onsdag är det ett monsterpass för alla, med 100ob som tur är. Efter det kan jag nog säga om det jobbet är min grej. Då har man kommit in i det också.
So far so good. Sov dock ur uselt inatt. Riktigt piss. Gick och la mig vid kl 01.30 typ. Inte ens trött. Vaknade när mobillarmet gick vid kl 06.30 inte ens trött? Och fortfarande inte ens trött. Hoppas jag är det ikväll och somnar ovaggat. Sjukt annars.
Och inte haft någon som helst matlust idag heller. Inte alls. Har ätit piss dåligt. Inte likt mig. Men hoppas det också går över, kan vara alla tankar som flyger runt och värmen. Håller tummarna för att det är så enkelt.
Emma har också mått konstigt idag. Vilket inte alls bådar gott.
Men det känns så jävla skönt att ha kommit igång och börjat jobba. Ruggigt nice! Jag har hittat hem.

Dagens musik; Daniel Adams Ray - Dum av dig



och jag skulle ringt dig ikväll, men handen fastnade framför mig...

piss lördag.

Jag har verkligen varit dålig med uppdateringen. Mycket händer. Mest hela tiden. Galna utekvällar både fredag och lördag. Lördagen sov vi bort, totalt. Har aldrig sovit så länge tror jag. Eller jo nångång men det var sjukt. Tror vi tog igen all tid som vi inte kunnat sova.
Så skulle vi bara ner på stan och ta ut pengar samt handla till lördagsmiddagen. Vad händer då? Jo vi går vid jernbanetorget, centralen liksom. Så går jag en bit bakom Emma som går med väskan. Det var väldigt mycket folk men så ser jag en kille sticka ner handen i Emmas väska och ta min plånbok!
Men eftersom det var så mycket folk så var jag inte helt säker på om jag såg rätt. Så jag sprang fram till Emma för att kolla om den var borta. MYCKET RIKTIGT! Och jag försökte under tiden hålla koll på vem det var och vart han tog vägen. Men poff.. Så var han borta i folkmassorna.
Allt är borta, busskort, körkort, bankomatkort, alla svenska kort till affärer (inte speciellt viktigt dock..) landstings idkortet, european healthcard. Ja rubb och stubb är väck. Tur att jag laddade på mobilen innan, och inte fick ut så mycket pengar från bankomaten. Så han fick inte med sig så mycket.
Plus att allt spärrade mammilu och pappilu direkt. Som tur var. Men det är ändå piss. Riktigt piss! Allt blir så komplicerat.
Nu är det polisanmält både i sverige och norge. Hoppas dom hittar idioten! Fittgrejer.
Så lördagen spårade på alla sätt och vis. Ingenting gick som det skulle. Men det slutade roligare än vad det började iallafall.

Dagens musik; Håkan Hellström - Hurricane Gilbert



du har betalat en skuld för att klara dig...

fredag & intervju nr2.

Då har jag varit på intervju nr 2 imorse då. Jag har efter det typ tvättat, thats it. Och fixat med musik på datorn i stort sett. Efersom jag var uppe så tidigt känner jag nu att jag börjar bli hungrig, kanske läge för lunch.
Intervjun iallafall. Verkade kanon kul! Även det såklart. Man ska sätta upp reklam typ överallt i Oslo, ni vet typ vid busshållsplatser, i tunnelbanor osv. Ni hajar säkert. Så får man upplärning först och sedan får man åka runt själv i en bil och göra jobbet. Som dom sa så kommer man lätt kunna jobba som taxichaufför efter det där. Haha. Lär sig Oslo i ett nafs.
Bra betalt och möjlighet att jobba nätter och helger om man vill. Vilket innebär money money.
Så nu står jag där i vägskälet och undrar, vad ska jag välja? För tänk om jag får det här jobbet också. Dom sa att dom fick ett bra intryck av mig iallafall. Men jag har 2 veckor på mig att jobba på det här andra först innan iallafall. Men ändå, tänk om jag bestämmer mig för att ta det här reklamgrejen och så är det inte alls min typ av jobb. Så har jag avsagt mig det andra. Sådana här bekymmer finns då inte hemma.
Ångesten som blir när man står i ett vägskäl är inte att leka med.
Annars idag, solen strålar som bara den så det blir väl att sola lite. Emma jobbar ju. Sedan när hon kommer hem har jag ingen aning om vad vi ska göra. Säkert gå ut och gå en sväng.
Snakkes.

Dagens musik; Tom Pulse - Cuando



för mycket citysiluetter, driver mig från vettet...

1 vecka, jobb dirr.

JAG HAR FÅTT JOBB! Yees! En vecka på plats, prick nu faktiskt. Vi kom till lägenheten vid kl 21 för en vecka sedan. Och både jag och Emma har jobb. Kan ni fatta? Emma har dock 3 jobb och välja på, så hon har mer ångest nu. Haha. Och jag fick idag och ska på intervju imorgon. Dock har jag skrivit på papper för 2 veckor nu. Som senare blir förlängt månadsvis typ. Bra betalt dock så är det utbetalning av lön 2 ggr i månaden. Haha. Konstiga norrmän säger jag bara. Fast det kanske är bra vad vet jag. Ska ju ändå spara. Men det känns sjukt bra so far iallafall.
Det är på ett lager, chefen är svensk och många andra som jobbar där är också från sverige. Är tydligen en hel härlig stämning där så många blir kvar länge. Hoppas jag blir det också!
Så ska typ packa ner saker och sätta etiketter. Ungefär. Berättar mer sedan när jag varit där på måndag.
Men just nu känns det topnotch.
Så nu vet ni. Nu ska jag tycka synd om mig själv och njuta av livet. Typ med en film kanske.



och jag saknar inte mycket, men jag saknar illussionen...

1 intervju, 1 regnig dag.

Sov skit kasst inatt. Helt galet. Kollade på hela säsongen av Solsidan, var nära på att sätta igång en till film men tänkte att det var bättre att försöka sova. Gick det? Nä absolut inte. Var väl vaken drygt 2 timmar till. Somnade och vaknade 1 timme senare av grym mensvärk. Tack för kaffet. Jag skulle inte få sova inatt alltså. Senaste dagarna har jag och Emma sovit uruselt. Men det är väl omställningen och oron för jobb och så antar jag.
Mycket tankar.
Idag är första dagen sedan vi kom hit som det är regnigt. Det är inte kattpiss inte. Och det gör inget med tanke på att jag är ensam hemma hela dagen med mensvärk och orkar inget. Så det känns bra.
Vi var ju ute och gick igår kväll också så vi har faktiskt rört på oss massor.
Det ringde en man imorse och väckte oss båda, jag ska på intervju kl 15 idag alltså. Så det var inte ett samtal man blev sur över direkt. Glider in på mejlen och får se att jag fått en intervju till imorgon kl 9. Samma jobb som Emma varit på intervju på och fick.
Idag är hon och jobbar på ett annat ställe dock. Hon fick båda jobben hon var på intervju hos. Samtidigt vill man ju gärna ha samma möjlighet. Men usch för att behöva välja. Kommer kännas märkligt. Som jag skrev igår, hemma letar man ihjäl sig här är möjligheterna oändliga känns det som.
Jag är nöjd med tillvaron trots min huvudvärk och ömmande mage. Bra jävla nöjd. Håll nu tummarna!

Dagens musik; Lars Winnerbäck - Ett sällsynt exemplar



en dag kommer du och jag verkligen bli gamla...

lill lördag.

Emma har fått svar från båda intervjuerna hon var på igår, och hon fick båda! YEY! Typ hur bra som helst. Men nu har hon ångest, hon vet inte vilket hon vill ha. Jag förstår henne. Verkligen sjukt att här måste man välja mellan jobb, hemma då får man snarare leta ihjäl sig efter att hitta något jobb. Inte alls samma sak här.
Så nu håller jag tummarna för att jag får ett jobb snarast också. Har mejlat med en tjej idag på ett dagis. Hoppas hon vill ta mig dit på intervju. Vore ju bara för bra. Det är många ställen jag vill att dom ska höra av sig på. Helst igår. Tack.
Kommer åka hem en sväng också för att jobba på Hydet i vanlig ordning. Missade ju det förra sommaren, och sommaren innan det (?) Tror jag. 6 augusti eller så kommer jag väl hem antar jag. Beroende på hur jag jobbar här och så. Men annars är det ett besök hemma den helgen.
Idag har vi gått på stan typ. 4 timmar, tog en öl på akerbrygge och ja ingenting annat. Vädret vände och blev mulet. Då gick vi hemåt. Blir väl en prommis ikväll också som igår. Fast upptäcka andra vägar. Jajamensan vi ska minsann vara hurtbullar! Nya livet ska starta här och nu.
Göra mer av dagen? Vet inte. Kolla film kanske. Någon som ställer upp på att fixa min rygg? Den är helt fucked up! Hatar det.

Dagens musik; Oasis - Wonderwall



och allt vi uppfann, dom gör allt det där igen...

oslos kommunaltrafik.

Jag har nog aldrig åkt så mycket kommunalt som jag gjort sedan jag flyttade hit. Helt sjukt. Men det är inte helt krångligt, trikken (spårvagn) är det man åker mest. Så har vi åkt tunnelbana och buss såklart. Tåg kan man tydligen också åka, men vart har vi inte riktigt fått kläm på.
Så imorse ställde Emma klockan eftersom hon skulle iväg på en intervju. Jag hakade på då jag ändå inte har speciellt mycket för mig. Så vi var på hennes två intervjuer. Dom verkade gått bra och vi håller tummarna! Köpte nya snygga solglasögon. Haha. Sedan handlade vi och lade oss i en mysig park här i närheten för att sola. När vi kände att vi fått dagens sol på oss blev det 1timmes promenad runt Oslo och vi hittade hem och allt. Grymt ju! Fast vi har dock ingen aning om vart sjutton vi var. Men vi hittade iallafall och riktigt bra tempo var det också.
Vi har kört våran första grillning här på våran gård också. Kyckling, bulgur och sallad blev kvällens måltid. Givetvis med ett glas vitt till det. Det kändes nästan som fredag.
Nu vet jag inte riktigt vad vi ska göra av kvällen. Se på film kanske. Trist att inte ha ett jobb faktiskt. Men vi har snart hoppas jag.

Dagens musik; Markus Krunegård - Jag är en vampyr



jag kommer sakna allt det här nån gång, och att din väg är lång...

måndag 5 juli.

Ja idag är då dagen jag ska provjobba på caféet. Får se hur det går. Nästan så man är lite nervös, jag har ju haft min trygghet i Sverige och på skolan. Nu helt plötsligt ska man ge sig ut nån annanstans. Men det känns grymt bra! Hoppas allt bara stämmer så jag kan börja jobba på en gång. Vore ju bara bäst. Så nu väntar vi också bara på våra skattekort så att allt med skatt och så går in på en gång.
Jag och Emma har "gotte förbud" alltså inget onödigt tjafs ska vi äta. Typ, snacks, godis och läsk. Ja ni hajar. Vi ska minsann bli nyttiga nu. Vi ska peppa varandra för det här.
Så idag är det inte mycket i planerna. Åka och kolla så jag hittar dit där jag ska provjobba och sedan jobba. Hyresvärden kommer idag också med nycklar till vårat förråd så vi kan stoppa undan resväskorna.
Idag åker Mariqa ironiskt nog till Stockholm för lite semester. Vi har ingen aning om hur länge hon blir borta, det vet hon förresten inte själv heller. Haha.
Men snart kommer det också lite folk och hälsar på. Kommer bli hel kul! Skönt att man bor, trots allt, ganska nära hem och att det inte kostar en miljard att åka. Perfekt helt enkelt.

Dagens musik; Melissa Horn - Långa nätter



och vi satt på gräset, som växte i takt med himlen...

hej dagboken.

En händelserik dag trots att vi "inte hade något att göra". Gårdagen var helt sjuk. Inflyttningsfester säger jag bara. Det kom lite folk hit och vi åt tacos då vädret var osäkert så vågade vi inte grilla. Spårade totalt och slutade med att vi gick ut på en krog som hette Johns (?) tror jag. Fast det var bara Mariqa hennes kille och jag. Dom andra drog nån annanstans innan. Haha. Som sagt spårad kväll. Och innan vi skulle åka hemåt så tyckte Mariqa att bada i en fontän är en mycket god idé! Så det gjorde vi också, as blöta satte vi oss i en taxi hem och käkade mera tacos som blivit över. Haha. Men jag är mycket nöjd med kvällen faktiskt, hoppas resten är det också.
Jag sov hemma själv inatt, ganska skönt fast man inte märker så mycket. Så Emma kom hem vid kl 12 tror jag och hetsade mig att vi skulle göra något. Slutade med makaroner och ketchup i solen. Solade ett tag för att sedan bestämma oss för att ta oss ut i Oslo. Hitta dit där hon ska ha anställnings intervju på tisdag så hon hittar. Kan säga att vi har varit i hela Oslo, det blev liksom lite fel. MEN vi hittade!
Så imorgon på dagen innan jag ska provjobba på caféet ska vi kolla upp vart det ligger.
Hoppas det kommer gå bra bara och att allt bara klaffar. Snacka om skönt i sådana fall. 4 dagar på plats och jobb direkt. Vore inte det nice eller? Eh jo som fan.
Vi har det iallafall grymt bra. Och jag hoppas jag kan stanna bra länge.

Dagens musik; Coldplay - Trouble



jag är varm igen, mina fickor har lättat...

lördag i oslo.

Så nu har vi snart bott här i två dagar. Det känns fortfarande sådär himla as bra! Igår fixade vi med norskt kontantkort till mobilen, så det blir lite billigare att ringa och smsa här. Samt skattekort och dnummer. Dnummer är som ett lånat personnr så man kan jobba här. Sedan strosade vi runt en del och hamnade till slut vid rådhuset. Där hade dom ordnat en skit stor storbildsskärm som dom visade fotbollsvm på. Inhängnat och med öltält osv. Skit häftigt var det. Och huuur mycket folk som helst.
Men vi stannade inte och tittade på matchen då vi skulle gå och möta upp Jennie. Så vi satte oss på en uteservering och tog några öl och samtalade innan vi åkte hemåt igen.
Så vi tog en lugn fredag hemma och sökte lite jobb och så. Idag däremot ska det komma lite folk till oss och det blir fest. Men först ska jag och Mariqa till IKEA för att inhandla lite saker till lägenheten.
Det har börjat riktigt bra här känner jag. Nu är det faktiskt bara jobb som saknas, sedan tänker jag minsann inte flytta på ett bra tag.

Dagens musik; Hoffmaestro - Seize the day



men det var bara nåt som kom över mig, när jag gick gatan fram...

framme i oslo.

FRAMME! Och allt är verkligen as bra! Lägenheten är grym! Hinner tyvärr inte skriva så mycket för vi ska iväg och fixa en massa idag. Bank, dnummer och kontantkort. Troligen IKEA senare idag också. Japp mycket ska ordnas minsann. Men lite bilder på lägenheten kan jag bjuda på.



Lite iallafall. Världens bästa killar Micke och David kom till t centralen och sa hejdå till oss och hjälpte till med väskorna. Det var riktigt kul. Så kom pappilu också. Allt kändes bara så himla bra. Eller snarare allt KÄNNS så himla bra.
Hoppas ni mår bra där hemma för det gör vi här!

Dagens musik; Lars Winnerbäck - Hugger sten



men jag går ändå runt i nån jävla dagdröm...

destination oslo idag.

Japp nu är det bara timmar kvar innan vi ska åka. Och jag hade TVÅ enkla uppgifter imorse. Ringa min husläkare samt ringa tele2 tidigt så man slipper sitta i 50minuters telefonkö. Fixar jag det, ICKE! Sov ju såklart bra ända fram tills klockan var 4 sedan gick det åt helvete. Det gick inte att somna om. Men det gick däremot alldeles utmärkt att somna om när väl larmet ringde. FAAAAN. Så nu har jag missat telefontiden till husläkaren, vilket innebär inga astmamediciner. Så jävla klantigt av mig! Och sitta i en 50 minuters telefonkö på tele2. Just nu älskar jag mig själv. Så jävla onödigt. Vad ska jag nu göra liksom? Hoppas på det bästa att jag klarar mig tills mammilu eller pappilu hämtat ut nytt till mig. När dom har ringt. Nä det här var minsann inte okej. USCH.
Nu ska jag packa klart det allra sista och vänta in tiden bara.
Ska försöka uppdatera så mycket som det går därborta. Om det är som jag tror att vi har internet i lägenheten är det inget problem. Kommer sakna er här hemma en massa det vet ni, MEN det är inte så långt att åka om man vill hälsa på. Haha. Och jag kommer att komma hem något också om allt går som det ska.
OSLO NÄSTA TACK!

Dagens musik; Håkan Hellström - En vän med en bil



singoalla tror att, om himlen finns är jag förlorad...