hörde jag julbordssäong? ja det gjorde jag.

Jag har ju som tidigare kanske nämnt kommit in i den här härliga perioden som heter, julbordssäsong. Och det är med hull och hår ska jag säga! Precis som förra året. Kan också tillägga att iår har vi inte måndagar på wallmans men som det jävla ägg jag är har jag sagt ifrån till folketeateret att jag kan jobba dom dagarna istället. MYCKET SMART! Ibland funderar jag starkt på att söka till nasa som raketforskare. Tror det passar mig.
För att nu när man jobbar så här extremt mycket så finns inte, sömn, avslappning, tid för NÅNTING annat än jobb.
Lite bittert också. Men som jag också vet så är det en period.
Nackdelen i det hela är att jag nu återigen träffat det härliga stadiet att jag inte får sova något. Förra året under hösten/vintern var ju samma visa. Dock hade jag en 3 veckors period med detta innan jag valde att få hjälp. Den här gången tänker raketforskaren i mig att jag bör söka hjälp innan det sker. Innan jag kör rakt in i bergväggen.
Här och nu tycker man ju att det går så JÄVLA bra! När man minst anar det så står man där med skägget i brevlådan helt enkelt.
Något jag faktiskt är stolt av är att jag faktiskt tagit mig tiden och julpyntat klart lägenheten. Nästan i samma veva som jag plockade upp pyntet. Sånärsom att det tog kanske runt en dag innan det var uppe OCH jag gjorde det kl 3 på natten. MEN det är uppe! Första gången jag pyntat själv och inte enbart med mitt eget pynt. Men det blev bra.
Vi har ju varit iväg på kryssning till kiel också vilket gick över förväntan! Jag är så glad! Men ångesten finns ju alltid där. Mest hela tiden. I kiel var det kanon väder att knalla runt i och jag glider lite på julmarknaden och hittar en nice julstjärna som jag köpte. Min förra helt svarta stjärna lyckades ju bli snodd i samband med min kära väska i förra inbrottet. Så nu har jag varit på jakt efter en ny men det har inte varit lätt. Fy fan va fula julstjärnor det finns! HEMSKT! Skam för julen!
Så nu köpte jag en lila.... VÄLDIGT juligt....! Glad att det sken den utger inte är så lila som själva stjärnan faktiskt är.
I övrigt gjorde jag väl mest av med pengar på alltför mycket gott. Jaja ibland får man! Nästa gång jag åker någonstans är ju trots allt sthlm och julfirande med vänner och familj. Jag FÅR alltså.
Allt går som vanligt i ett. Och jag håller ju mest tummarna på att alltid få vara så utvilad som möjligt för att orka vara trevlig. Och då menar jag inte bara mot gästerna.
 
 
Dagens musik; Håkan hellström - Båda sidor nu
 
 
 
 
och om du brydde dig säg inte till nån, ge inte bort dig själv...

hej då tid.

Då har det varit fullt ös igen. Vegard med två vänner från wallmans köpenhamn kom hit i söndags. Och imorgon tidigt som satan drar dom igen. Allt detta betyder ju givetvis festligheter och annat skoj!
Det lustiga i kråksvängen här är att jag och vegard inte ser varandra igen förens nästa år. Det låter ju SÅÅÅ länge till!! MEN det slog mig ganska fort att det är lite mer än en månad. Ungefär lika lång tid det tog innan vi sågs till den här gången.
Nu går tiden äckligt fort. USCH! Snart 2013 och jag fyller 25. Närmare pension än studenten. Shit Maj-Britt säger jag bara! Ångesten krigar sig på.
Dock väldigt lustigt att jag fyller 25 2013. MYCKET intressant! 13 är trevligt.
Allt går tyvärr i ett här. Iallafall i den här perioden. Då är det inte mycket till övers för att säga det milt.
Och nästa söndag till råga på allt drar vi till kiel. Eller snarare, PÅ söndag drar vi. Hej ågren, kul att du ville hälsa på!
Inte helt klar för det där känner jag. Uäääck! Fattar inte att jag är så jävla dum och hakar på idiotin. Jobbar ju dessutom på tisdagen när vi kommer tillbaka. HEJA mig! Nä det blir säkert super kul! Om man överlever..
Och det där med julklappsshopping får jag nog ta när jag väl pensionerar mig och får en smula tid över. Inte ens nätshoppingen hjälper mig. Kan ju inte komma hem om en månad och försöka fira jul utan julklappar till släkten. Not that good.
Känns iallafall skönt att det bara är en månad kvar innan väskan packas och jag drar mot gardermoen igen. Nu är det sådär länge sedan igen. Kommer inte ha varit hemma sedan september eller så, igen. Blir så på hösten/vintern har jag märkt. Lär se så ut så länge jag väljer att jobba så här. Dock är det ganska skönt också att tiden går fort när det är som mörkast och tråkigast. Blir man av med den värsta årstiden fort som fan!
Får se det så helt enkelt.
 
 
Dagens musik; Coldplay - Hurts like heaven
 
 
 
 
det finns ingen tid kvar, det finns ingenstans att gå...

ingen annan, bara zlatan.

Ingen har väl undgått att zlatan fick guldbollen även iår? Nej tänkte väl det. För mig är det självklart. Zlatan är zlatan. Tycker inte man behöver en mer beskrivning om denna man.
Det passade ju fantastiskt bra att jag läste ut hans bok idag på jobbet. Jag fick mersmak. Vilket inte gjorde saken sämre av att fotbollsgalan startade lagom när jag satte arslet i soffan efter min mindre tunga dag på jobbet.
Idag har det varit segt. Jävligt segt. Gårdagen kanske tog ut sin rätt. Eller snarare lördagsnatt in till söndag. Blev tyngre än förväntat. Men klart värt det!
Nu är det bara fullt jävla ös. Den här veckan är mer än tung. Imorgon ska jag befinna mig på jobbet kl 08 och slutar lagom när sista gästen knallat ut. Enligt mitt schema 02 men idag lät det annorlunda. Förra året var vi färdiga kl 22-22.30 ca. Vilket är MYCKET bättre.
Jobbar hela veckan som det ser ut nu. Och på söndag kommer vegard hem. Äntligen. Tycker det går alltför långt mellan gångerna. Även fast tiden går äckligt fort. När man minst anar det är man hemma till jul. Sjukt, väldigt sjukt.
Den här veckan kommer förmodligen gå minst lika fort.
Och nästa vecka kommer gå i samma anda. Och familjen kristiansen avlöser varandra nästa vecka. Först är vegard här och sen kommer syster annik. Kommer bli hel mysigt! Dessutom den söndagen åker jag den där förbannade jävla båtjäveln igen. Själva båtresan hade jag gärna sluppit och bara hängt i kiel och shoppat. Men båtresan blir säkert också kul.. Vi är ju en hel hög med folk från wallmans som ska med så det blir nog kanon. Så länge inte blir alltför mycket sjö.
Den här gången ska jag faktiskt ta med mig åksjuketabletter för att ha preppat ordentligt. Då blir man faktiskt betydligt lugnare och det kommer jag behöva. Är redan stressad och funderar över vad jag ska ha med mig och lägger upp taktik.
Typiskt mig.
Men idag går det i zlatans tecken. Grym jävla snubbe! Inga konstigheter. Han är så ohotad man kan bli. Inget snack.
 
 
Dagens musik; Moneybrother - My way
 
 
 
 
du kanske aldrig mer är med mig, men om vi var någon annanstans...

ömmar friskt.

Känner att jag har kommit in i ett litet bloggstim. Mycket för det att jag har haft tiden dom här dagarna och att jag läser lite bloggar som uppdaterar betydligt oftare än vad jag själv gör. Vilket gör att jag blir lite mer peppad.
Har fått bekräftat att jag SKA på bon jovi den 24e maj på stockholms stadion i vår!!! SATAN va bra det kommer bli!! Längtar ju inte ett DUGG till våren nu. Inte alls.
Länge sedan jag var på en sådan stor konsert. Senast jag var på något så stort, vilket faktiskt också var på stadion, var när jag såg Kizz. Om jag inte är helt ute och cyklar så var det juni 2010. Det var helt SJUKT bra! Och då som nu, ståplats. Viktigt viktigt! Bäst känsla så!
Annars efter det har jag ju sett viktiga konserter som Håkan Hellström och Coldplay. Dock mycket mer intimt då det inte snittade ett par tusen plus moms och dricks, som dom här konserterna gör.
Har sovit skit dåligt inatt, säkert delvis oro för dagens händelse och huvudvärken som vägrade ge med sig som resultat på naprapatbesöket.
Så kl 08.30 gav jag upp och live streamade nyhetsmorgon på datorn och försökte slötitta i hopp om att faktiskt somna om. Icke sa nicke. Så jag gick upp och gjorde mig i ordning och åt upp resterande pannkakor vi hade från i måndags som frukost.
Sedan for jag ner på stan för att kika efter en julstjärna att ha i fönstret eftersom ikea hade slut när jag var där för över en vecka sedan. Hittade inget som passade i smaken dock. Kollade också helsvarta arbetsskor, alltså typ joggingskor. Fanns inte. Så jag gav upp och tog mig till läkaren.
I allt det här går jag också runt och lyssnar på filip & fredriks podcast. Som för övrigt rekommenderas starkt! Så bra!
Men oddsen skulle bli för just det här ämnet och att de gick mer på djupet på det trodde jag inte fanns.
Jag lyssnar alltså på avsnitt 103. Och avsnitten är oftast mellan 45min-1h långa. Dom har snuddat vid ämnet förut men nu exakt som jag satt mig på trikken och hela vägen till läkaren pratar dom om just det här.
Jo, fredrik hade alltså gått till läkaren för att ta bort leverfläckar/födelsemärken. Berättade ingående om sin oro, då han är uppenbart hypokondriker, och hur allt hade gått till.
Jag som trots allt inte hade hunnit tänka så mycket på mitt besök utan försökt lägga tankar på annat för att vara så neutral som möjligt när jag kom dit. Snick snack!
Där blev det ändring ganska fort! Haha. Oron steg men ändå kände jag ett visst lugn. But still!? VAD är oddsen för att dom drar upp det just exakt DÅ!? Eller snarare att jag lyssnar på exakt den podcasten och får det precis då..? Ingen aning.
Men summan av kardemumman så kan jag tala om att nu efter ett par timmar så känns 5 stygn ganska friskt. Kan bli en halvtung natt att sova faktiskt. Och inget bärande en vecka framöver ca. Skit bra, jobbar ju ingenting alls framöver. Haha! Jaja jag fick trots allt arslet ur vagnen.
 
 
Dagens musik; Petter - Måste vidare
 
 
 
 
men jag saknar illussionen, av att allting kommer ordna sig...

totalt överkörd.

Är ledig även idag, känns riktigt skönt. Är ganska mörbultad efter naprapatbesöket idag, blir inte direkt en raketforskare efter en sådan behandling. Det kändes speciellt förra veckan när jag var på första besöket sedan i somras. Jobbade samma dag och dagen efter behandlingen och det gick knappast fort kan jag meddela. Och dessutom kickades allt igång så jag blev genomförkyld. Vilket nu helt gått över och nu förväntar jag mig istället det värsta typ som feber med mera. Den nästan migrän liknande huvudvärken har redan kommit sedan några timmar tillbaka.
Det är vanliga reaktioner efter en behandling. Och nu fick jag inte bara massage och uppknäckning utan även akupunktur. Vilket jag aldrig fått förut. Så tror det är vettigt att inte göra många knop utan bara hålla sig i soffan.
Idag känner jag mig verkligen helt sänkt. Är väldigt glad över att vara ledig även imorgon då jag utsätts för en helt annan typ av ingrepp. Som jag för övrigt börjar bli väldigt nervös över. Vilket jag tror är HELT i onödan. Men typiskt mig.
Till råga på allt har det snöat sjuka mängder här idag så jag lär väl halka runt i slasket lagom imorgon när jag ska till läkaren. Skulle inte förvåna mig.
Nu har jag också bokat, betalt och fixat med alla flygbiljetterna till i jul. Känns skönt att ha det helt klart för sig.
Nackdelen med att faktiskt ha ordnat med det där är att helt från det blå kommer hemlängtan. Innan har man ju knappt hunnit fundera över det eller ens haft hemlängtan pga att allt flyter på så bra. Men nu, som alltid, när man bokat biljetterna så ökar hemlängtan något fruktansvärt.
Och det lär inte bli bättre med tiden. Nu är det ju mer än en månad kvar tills jag kommer hem. Då säkert trött och sliten som få. Som alltid när jag kommer hem till jul.
 
 
Dagens musik; Magnus Uggla - Jag och min far (så mycket bättre säsong 3)
 
 
 
 
och compadres, lever på gränsen till förintelse...

plötsligt händer det.

Tiden går alldeles för fort har jag insett. Insåg det extra mycket idag. Det är faktiskt 6 november och det känns inte direkt som att man är kanon sugen på att väldigt snart börja julpynta. Och dessutom känns det som att det var förra veckan det blev spikat att vegard faktiskt hinner hem en sväng till. Nu är det bara 2 veckor tills dess.
Gläjder mig som ett litet barn till att han kommer hem! Han är så extremt saknad. Han är trots allt den som står mig absolut närmast här i oslo. Han är ju som min storebror, min familj här. Och inte nog med att man är en bit bort sin biologiska familj har man sin extra familj i ytterligare ett annat land.
Ser i och för sig vegard oftare än min familj vilket iallafall är skönt. Så nu hinner vi ses innan jul och nyår vilket jag diggar! Han tar även med sig en vän från wallmans cirkusbyggningen, så det blir nog kanon kul.
Har på tal om familj nu iallafall bokat en flygbiljett för jul. Den andra bokar jag imorgon när jag har bättre info från b la vegard och så ska jag ringa pappilu och surra lite praktiskt inför julen och resan till sundsvall osv. Mycket ska klaffa minsann och innan man vet ordet av så står man på arlanda och det är jul och förhoppningsvis har man fått lite stämning i kroppen som ska hjälpa en att känna att julskinkan smakar extra gott.
Har även tänkt att kanske efter nyår åka till köpenhamn för att besöka vegard. Gäller att få arslet ur vagnen helt enkelt. Men även det ska diskuteras imorgon.
Inte nog med dessa resorna så ska jag ju åka den där jävla båtjäveln till kiel i november också med hela wallmans gänget. 25 november närmare bestämt. Förstår egentligen inte varför jag alltid utsätter mig för idioti men någon förbannad jävla gång ska den rädslan gå över. Och varför jag ens väljer att åka med på hösten är ju också ren och skär dumhet.
Annars är det inte så mycket mer spännande än att mellan alla arbetspass försöka träffa folk (självklart gärna folk man träffar varje dag på jobbet eftersom vi inte kan vara utan varandra..) och lite fest, vila och unna sig lite tv tid.
Har varit smart och bokat tid hos min fastlege för att äntligen ta bort mitt födelsemärke så det sker om 2 dagar. Skönt att få det gjort när jag tänkt på det i säkert 3-4 år.. NU tog jag bara tag i mig själv och bokade. Hur svårt var det? Inte alls. Bara jag som är lat.
Är dock imponerad över mig själv att jag tog tag i att prata med mammilu om biljetter till Bon Jovi i maj på sthlm stadion. Visade sig då att hon redan kirrat till sig och nu hoppas jag att det är minst lika lätt att jag får haka på. JAG ska ta ledigt! En helg i maj.
 
 
Dagens musik; Olle Ljungström - Överallt
 
 
 
 
som jag minns den, och som jag minns dig...