pååååskledighet, kirkeneeees.

Nu är påsken nära som bara den och vi åker snart till kirkenes!! Kommer bli kul att se hur vegard spenderar sina påskar med sin familj. Ska också bli kul att komma tillbaka till kirkenes och stugan som dom har. Gör om gör rätt helt enkelt. Den här gången vet jag att det kommer bli väldigt bra! Fast förra gången var ju också väldigt bra såklart men troligen på ett helt annat sätt.
Känner att den här dagen gärna får gå fort som fan!! Som tur är har vi inte så mycket gäster i salongen idag dock behöver vi inventera det sista i barerna innan vi kan klappa ihop för 10 dagars ledighet! FANTASTISK! Tror verkligen alla behöver det. Ska ta vara på den här tiden deluxe. Förra året fick jag ju inte samma chans då vi i baren jobbade iallafall. Men nu är det våran tur!
Jag har även hunnit med att vara halvt ledig! Jobbade på folketeateret i torsdags och jobbade dag/eftermiddag så fick kvällen till att göra annat, STÄDA. Det behövdes och så är det alltid skönt att få sådant gjort innan man ska iväg. Iallafall så är jag stenhård på sådant. Vägrar ta hand om massa skit när man varit ute och rest. Räcker med all jävla tvätt man släpar med sig tillbaka.
Så jobbade jag ett par timmar igår på wallmans trots att jag skulle varit ledig. Men det var enbart för att hjälpa till och hjälpa mig till dagens arbete så det ska underlätta och snabba på det lite. Så det känns skönt!
Hann även med att umgås med Deborah som är tillbaka efter 3,5 månad. As kul att ha henne här igen! Så vi umgicks hela kvällen och gjorde middag och försökte ta igen all tid. Helt omöjligt dock men lite! Så när jag är tillbaka så blir det ännu mer. Och ännu mer att prata om såklart.
Nu är det alltså bara timmar kvar!! YES! Så imorgonbitti, tidigt för ALLA, inte bara för mig som har en något ännorlunda dygnsrytm än andra.. Kl 7 lämnar vi lägenheten taggade och klara! Satan vad jag längtar. Hyttetur deluxe! Hoppas givetvis på bra väder så är det bara topnotch. Hoppas även att den här huvudvärken jag vaknade med idag och har kvar än, försvinner som ett sandkorn i en öken. För det går bara inte.
Dagens musik; Salem al fakir - So happy





men jag svär att jag hörde frälsningsarmén sjunga om att lämna allt, bakom sig...

hatälskar att resa.

När man faktiskt har landat lite grann efter den där helt sinnessjuka turen till åre så är det självklart att det inte riktigt slutar där. Vi har hållt igång med jobb konstant och idag äntligen lite ledigt. Det har varit fantastiskt att bara fått lega på soffan och dega, verkligen inte gjort nånting annat! UNDERBART! Okej vi tog oss faktiskt ut och köpte oss pizza en bit ner på gatan. Stor ansträngning.
Men nu vankas mer glädjeämnen framöver så jag går bara och väntar på det! Kan inte hänga ut allt här i bloggen då jag gärna vill hålla det hemligt en stund till men en sak kan jag iallafall berätta och det är att jag och vegard startar påsken med en härlig fjälltur till kirkenes. Jag måste ju göra om det jag missade. Men nu med betydligt fler dagar och mycket mindre folk! Det blir jag, vegard och hans pappa. Helt perfekt faktiskt! Ska bli skönt att få komma bort lite och åka upp till stugan, köra skoter och bara njuta! Det var ju bara så himla bra sist så när som sista delen på resan så detta glädjer jag mig till!
Vi har också bokat betalat och fixat med flygbiljetter och boende för köpenhamn 29 april - 2 maj. Vi KAN inte sluta resa helt enkelt. Och i sommar har vi nu bestämt oss för självklart midnattsrocken och så blir det att starta sommaren med turkiet och alanya.
Herregud vi är hopplösa haha! Och vi som ÄLSKAR att packa.... NOT. Det är verkligen SÅ trist att packa hur kul destinationen än är. I tillägg så gick min kamera sönder i åre och jag var och skulle lämna in den men fick besked om att det nog bara är att köpa ny. DUMT! Typiskt mig att ha sönder nya grejer och dom allra äldsta håller längst. Sjukt. Det gör ju inte saken bättre att kvittot ligger hemma i sverige haha. Typiskt mig att det ligger där och jag behöver kameran i kirkenes. HEJA! Jag är verkligen hopplös.
Men nu är jag bara glad till allt vi ska göra för det kommer bli sjukt kul! Och fantastiskt bra. Längtar längtar längtar.
Dagens musik; Håkan Hellström - Aprilhilmen

åre, åre, åre, oslo.

Det händer lite för mycket på för kort tid så bloggen hinner bli dammig innan jag får tid till den. Synd faktiskt! Jag önskar att jag hade tid till att blogga om allt som händer men det går inte. Branschkvällen var ju som sagt kul!
Efter det har vi jobbat på som bara den och även varit i ÅRE!!!! Shit för en resa!
Det blev minst sagt hårt. Vi kom hem igårkväll och det känns att dom dagarna har tagit hårt. Träningsvärken är inte att tala om!
Vi var 47 glada wallmaniter som intog åre med topp stämning och liv! Nu var förutsättningarna mer än bäst med tanke på att tiderna vi fick resa dit och hem på. Förra året var det inte riktigt topnotch.
Vi åt massa god mat, drack massa gott och hade en kväll ägnad till våran fantastiska Gunnar! Han har blivit förflyttad nu till sthlm för att driva skutan där och vi i oslo tappade en GRYM platschef! Dock inom företaget som tur är.
Första dagen vi fick i backen var helt outstanding! Det var strålande väder och jag kände mig mycket mer säker på skidåkningen än någonsin! Det var SÅ kul! Nu gäller det bara för mig att fortsätta att prova så fort jag får chansen så behöver jag inte känna mig så värdelös och framför allt, rädd!
Det blev en lång och skön bastu i den gamla stugan jag bodde i förra året som nu vegard mfl. hade. Välbehövligt!
Festen fortsatte och vi alla var lika laddade igen! Men det som förvånar är hur man tar sig upp tidigt på morgonen trots stenhård fest. Men upp kom vi alla även andra dagen och ut i backen. Men det var riktigt PISSväder! Regn/snöstorm hela dagen. Vilket resulterade i rejält dåliga backar och det kändes som man var tillbaka på noll igen. Omöjligt att åka. Så det blev inte mycket åkning där, vi satsade på att värma upp oss innan afterskin.
Jag och Pernille lämnade igen skidutrustningen och satte oss vid lilla hotellbaren och drack irishcoffee och pratade. Grymt mysigt! Sedan var det bara att ansluta till den galna afterskin! Jösses det var riktigt kul!! Precis som förra året! Gratis dryck och grym show på afterskin gjorde att man var lagom i fas för att ta en snabb dusch och vidare till wallmans för en kanon kväll! Show och mat tillsammans där gjorde det hela till en fantastisk avslutning på en bra resa. Vi fortsatte dock festen till ett ställe som heter bygget och där var vi tills vi alla var riktigt möra och drog oss hemåt.
Det var skönt att få lite sovmorgon innan det var dags att gå upp och städa i ordning stugan för hemfärd.
Hemresan var inte lika härligt som ditresan om man säger så. Men det är väl sådant man får räkna med.
Väl hemma så bullade vi upp med mat och gott innan samuel joinade oss och vi hade en riktig myskväll!
Enda nackdelen med resan var att min kamera gav upp, så jag måste gå iväg med den och se om det är hopplöst fall eller om det går att lösa. Så allt jag hade att tillgå var min iphone kamera. Men bilder blev det! Så ska lägga upp lite i den mån jag hinner då bilderna inte ligger på datorn.
TACK alla härliga wallmaniter för en fantastisk resa!! Jag har skrattat så tårarna har runnit och haft det så himla bra! Det är liksom värt att må dåligt ett litet tag. Alla borde ha det så grymt som vi!!
Dagens musik; Journey - Don´t stop believing





bakom varje hörn någon som du, 2 steg från paradise...

branschkväll deluxe.

Ledig, knappast! Jag trodde att i lördags skulle jag ner på stan med malene och annsi för att köpa rekvesita till branschkvällen och sedan ha resten av dagen planerad som så att gå mer på stan och sedan göra mig i ordning till inflyttningsfest! Kände faktiskt att det skulle bli väldigt roligt att få träffa alla igen som jag så sällan ser! Men ibland blir det inte riktigt som man tänkt sig.. Vi går på stan och so far so good enligt mina planer. Men det hade bokats på massor på jobbet och det var kort om folk så jag hade inte mage att säga nej och sätta mina kollegor/vänner i skiten. Det kändes bara dumt! Jag är lite för lojal för att säga nej. Och jag får se det på den positiva sidan att jag får lite mer pengar och gjorde en mycket god gärning! Så jag får försöka vara med någon annan gång, om jag är ledig. Haha!
Branschkvällen var väldigt rolig att jobba på! Vi i baren gick all in och klädde ut oss till pirater! Och det blev en succé, såklart. Det blev självklart en lång dag på jobb då vi gick in redan kl 12 för att göra oss i ordning. Och jag fick gå något tidigare och stämplade ut runt halv 3 på natten. Och festen var i full gång! Jag var inte sen att haka på dock. Kände att jag var värd ett par öl och lite efterfest. Sagt och gjort, kl 7 gick vi och la oss. Så allt är som vanligt i mitt liv här i oslo. Sena efterfester och härliga kvällar! Trots att dom spenderas på jobbet.
Idag har både jag och vegard haft massagetid på jobbet. Vi har fördelen att det kommer 2 st varje måndag och torsdag eller hur det är och har massa tider som vi kan ta del av. Och det bästa är att det är ett mycket bra pris, dom är duktiga och det dras från lönen! Det kallar jag personallyx!
Dock känns det inte så super lyxigt just nu för jag är SÅÅÅÅ mörbultad och har legat som en klubbad säl i soffan hela dagen. Satan vad det smärtar! Hon gick väldigt djupt in i mina muskler i ryggen så det får man räkna med. Och jag ska tydligen gå ett gäng ggr till då det som alltid med min rygg inte var topnotch!
Brunch med ett gäng på nighthawk dinner och bara dö i soffan. Perfekt dag helt enkelt.
Imorgon är det jobb igen och nedräkningen till åre har börjat på riktigt, söndag drar vi! Shit vad jag längtar.
Dagens musik; Daniel Lemma - Angelique





hur kan det vara snöflingor i april, hål i skorna och jag går i ösregnet...

helg.

Det är sååå mycket att se fram emot att jag inte ens vet hälften känns det som. Varje månad framöver är det nånting! Är det inte fantastiskt? Och bara bra saker. Så jag hoppas att hålla hälsan i behåll så att man kan njuta till max. Nu närmast står en charterresa som ska bokas. Vi tänkte åka en vecka i juni. Allt för att vara lite sådär skönt snygga till midnattsrocken och för att få ladda upp batterierna efter ytterligare en säsong på wallmans. Perfekt avslutning och perfekt start på sommaren. Som blir lite kortare för mr V än för mig. Men det gör inget!
Jag kommer att hälsa på mycket i köpenhamn hoppas jag. Allt som kommas skall är ju bara så nice!
Om lite mer än 1 vecka är det åre med 50 wallmaniter som är partyglada och taggade! Det kommer bli sjukt! Och igår kom vi på att vi faktiskt måste packa också.. DET är däremot ingen höjdare. Skidkläderna är redan säkrade och faktiskt nerpackade, eller snarare inte uppackade efter kirkenes turen. Men vad gör det. Det är ju resten som är hopplöst.
Och på söndag är det branchkväll! Det kommer bli kul! Vi i baren tänkte klä ut oss, vad är vi väl kanske inte helt klara med men nånting blir det.
Som alltid så är det jobb som gäller, förutom imorgon då jag faktiskt är ledig. Blir en hattig helg.. Så tänkte traska över till Emma och Jessika som har någon form av inflyttningsfest. Men det blir inget raj raj på mig med tanke på jobb på söndag. Kul att träffa alla iallafall! Det var liksom inte igår om man säger så.
Dagens musik; Bryan Adams - When you´re gone





vad jag bryr mig om nu, är att du ligger vaken...

att jag tar vara på tiden.

Så skönt att ha ledigt, eller inte att bara sitta hemma är ju inte så kul såklart. Men jag har tagit tillvara på mina lediga dagar. I söndags jobbade jag till ca kl 23 och sedan kom jag hem till fullt hus. Vilket jag nästan räknat med såklart. Vi hade det väldigt trevligt och vegard hade sparat massa mat till mig så det var bara att sätta sig till dukat bord med en fantastisk middag.
Vi bestämde oss även för att dra ut en kortis, just because we can! Sagt och gjort. Slutade som vanligt med en tidig morgon på nach. I den fetaste lägenhet vi någonsin varit i! Endast 400kvm på 3pers och vrålsnygg såklart. Man kunde inget annat än tappa hakan i detta penthouse.
Så gårdagen gick i soffans tecken precis som planerat. Vi låg och glodde på true blood och åt godis typ hela dagen. Helt fantastiskt! Somnade i soffan och bara njöt. Men det blev en tidig kväll trots allt. Vilket var skönt och ovanligt för min del. Vegard hade inget val då han skulle upp 05.30 idag och dra till sandefjord. Och jag också för den delen eftersom jag är världens bästa sambo så ställde jag upp på hans önskemål om att kliva upp och dubbelkolla om han kom upp. Och det gjorde jag! Och han var vaken.. Så jag blev väldigt glad över att bara behöva vända i dörren och sova vidare tills jag vaknade igen, vid kl 13. Hur jävla skönt!? Typ bästaste.
Gled upp och pysslade lite innan det var dags att dra till oslo s för att möta upp emma och anna. Det var dags för IKEA! YEY! Inte så länge sedan vi var där ju, haha, men det kan aldrig bli för mycket. Dock fanns inte min tavla jag hittade förra gången.. Så det var surt.. Men jag köpte ljus för en hel armé och lakan. Det var allt jag behövde.
När vi var klara åkte vi till emma så jag fick se hur hon och jessika bor. Och det absolut bästa är att dom bor svin nära oss! Så fortsatte vi upp till mig och lagade tacos och myste tills hon var tvungen att dra till jobbet.
Efter det har jag inte gjort mer än plockat fram godis, tänt alla doftljus jag köpte (eftersom vegard inte vill ha doftljus så passar jag på när han är borta!) och skypat med mammilu! Skit nice! Vi har diskuterat lite resor, semestrar osv. Som alltid när jag pratar med henne så blir det en påse blandat.
Jag och vegard ska ju på chartersemester när vi klivit av denna säsong på wallmans. Men vart är ännu osäkert. Vet att jag är sugen på grekland iallafall. Måste diskutera lite mer med mr kristiansen också.
Dagens musik; Donkeyboy - Ambitions





fortsätt när mörkret kommer och allt gör ont, fortsätt som ett höstlöv i vårens första flod...

typ tillbaka.

Hoppsan! Här stod det tomt... Det var ju kanske inte riktigt meningen. Men jag har kommit ur min "sjukskrivning" och kommit in i min jobb-koma. Ni vet så som det ska vara! Och jag har ju insett att när det händer så blir det väldigt glest i bloggen. SORRY!
Jag har faktiskt inte jobbat på wallmans alls denna vecka. För det är en filmfestival här i oslo denna vecka och det har inneburit ft från och med onsdag. Vi har visat ett gäng med filmer ca 3 varje dag med olika innehåll. Det har varit lite blandat att göra allt från ganska mycket till absolut ingenting. Och när vi inte haft så mycket att göra har det varit små pyssel i diverse lager och sådant som inte hinns göras annars. Igår insåg vi att vi jobbat för fort.. På gott och ont givetvis.
Så vi försökte hitta quiz och gissa vart några var ifrån genom dialekter och en norge karta. Haha! Ni förstår nivån? Vi har nog inte stängt så fort som igår om inte annat.. Så idag är det sista dagen! Om jag tror rätt så blir det nog lite mer att göra idag. Eller jag hoppas på det iallafall! För fast det kan vara skönt ibland att inte ha häcken full så trivs jag bättre med det för att få timmarna att gå..
Imorgon har jag helt helt helt ledigt! Har absolut inga planer mer än att ligga raklång i soffan och glo på true blood. Och om jag inte är helt ute och cyklar så kommer jag få med mig vegard på det också!
Vi var ju i sverige i måndags och köpte tonvis med godis så vi har lite att jobba på! Så det är nog bra med en ledig dag tror jag.
På tisdag blir jag ensam då vegard drar iväg till typ kristiansand eller något sådant och jobbar tisdag & onsdag. Men jag dör inte, kan vara ganska skönt att vara själv lite. Haha! Ska träffa emma på tisdag iallafall! Shit det var verkligen över 4 månader sist...! Så det ska bli roligt!
Onsdag är det jobb även för min del, på ft och torsdag är jag åter på wallmans! Det känns skönt! Att inte ha jobbat på 2 veckor där känns... Var där igår ett tag för att vänta på vegard och det kändes konstigt att vara där civilklädd.
Det var också väldigt skönt att höra att man är saknad! Men nästa vecka är friden slut för folket! Im back!
Dagens musik; Jonathan Groff - Now





jag ser domen i dina ögon, du kanske kommer förstå...