hårt liv att leva, not.

I feel it now! Nu är det nära alltså! Premiären är alltså på torsdag och nu är det finslipningar på högnivå. Barerna börjar se mer och mer ut som barer och showen blir bara bättre och bättre. Det man hinner se mellan allt annat fix. Så det ska bli huuur skönt som helst att faktiskt sätta igång med en ny säsong! Glädjer mig till max!
Och självklart har vi en del kvar att göra som ska kirras imorgon och vi gjorde mycket idag. Vi jobbade inte bara idag utan fick även njuta lite extra. Lite som igår, fast idag fick vi prova säsongens 5 rättersmeny som kommer finnas som heter WOW. Menyn bär såklart samma namn som säsongens show, WOW. Och det mina vänner! Jisses!! Inte nog med att magen faktiskt skrek efter mat utan huvudet var som en svårtuggad plombdödare till godis..! Så glider dom in med så otroligt god och fantastisk mat, som alltid. Kan ju säga att om någon tyckt att det var en bra idé att rulla mig ner för thorvald meyersgate så hade jag nog inte bangat. Matkoma deluxe alltså.



Detta var då förrätten. Damn it was good!

Mer än så tänker jag inte göra idag/ikväll. För även inatt sov jag lika bra som en påse skridskor. Inte alls. Fattar inte vad det äääär!! Så om någon har något vrålhett tips om hur man kan göra eller what so ever! Tas det emot. Idag blev jag tipsad om spikmatta. Alla förslag är välkomna!
Så NU tänker jag försöka sova, för hur trött jag än varit förut har det inte gått. Därför gör jag ett tappert försök nu.
Imorgon alltså, jobb. Love it!

Dagens musik; José Gonzales - Heartbeats



jag vill förändra allt, och allt som jag ser i den...

när livet är en fest.

Lördagen var ju som jag skrev i förra inlägget mycket osäker. Var iallafall hemma hela dagen, tror jag.. För att sedan på kvällskvisten möta upp Vegard som varit på vinsmakning på jobbet och dra vidare i Oslos nattliv. Och vilket liv! Haha. Alltid när vi är i farten så att säga. Finns inte mycket att säga om det mer än att det var riktigt kul!
Trodde jag skulle vara bakis på söndagen men så var inte alls fallet, vilket bara var skönt. Chillade i soffan framför 2 and a half men under dagen och surrade med Jessika och sedan Emma som varit iväg. För att sedan vara min tur att tagga till fest nr 2. Gjorde mig i ordning mötte återigen upp Vegard och sedan även restaurangchef Emma för att representera Wallmans på en fest med Bacardi. Vi, alla brats, 3 drinkbiljetter, plock mat, svindålig musik och drinkar för 48kr. Kan ju meddela att det var, sådär! Förutom sällskapet, plockmaten och dom goda mojitosen så det var ju bra. Men vi blev inte alls sena, gick därifrån runt kl 23 kanske efter att ha hånat klart musiken som spelades.
Idag var det in på jobb. Show n tell som det heter. Menysmakning tillsammans med lite vin. Och japp jag behöver inte äta på en vecka! Haha. Även fast man inte provar mer än en mumsbit och någon cl vin så efter ett tag blir man mätt. Vi fick såklart en hel måltid att avsluta med också.
Efter det följde jag med Kjersti, Anette, Håvard och Varpu till parkteatret för att umgås. Kan ha varit första gången Kjersti är med mig på ett sådant ställe när alla beställer öl och jag tar sodavatten. Haha men jag kände helt enkelt inte för öl.
Har ju lyckas knåpa ihop hela 4 timmars sömn inatt så jag ska faktiskt gå och lägga mig. Och det var inte för att jag la mig sent utan för att jag vaknar upp klarvaken 4 timmar efter jag somnat. Det måste vara någonting som inte stämmer, man blir ju irriterad. Och trött i slutändan.
Imorgon är det jobb igen med inventering osv. På torsdag smäller det på riktigt! Då sätter vi igång. Gilla.

Dagens musik; Placebo - Infra red



dj, gör så att han och jag kan flyga hela tiden...

torsdagsmingel och fredagskos.

Kommer kanske bli osammanhängade text men det är bara för er att gilla läget. Haha. Igår umgicks jag med födelsedagsbarnet Deborah hela dagen. Vi skulle åkt till ikea men det drog ihop sig väldigt med tiden så vi hoppade över det. Drog istället hem till hennes kusin för att bli bjudna på lite tacos och gott sällskap. Efter några samtal var vi påväg ner mot akerbrygge och torsdagspilsen. Mötte upp hennes kollegor och hade det super trevligt men när uteserveringen stängde var det läge att dra sig till nästa ställe. I regnet. Så vi fortsatte på nästa ställe tills stängning. Det var ingen spårad kväll alls utan bara trevlig. Och jag gillade skarpt att få träffa nya människor. Alltid lika kul!
Jag var hur trött som helst egentligen hela dagen igår och hade även den natten sovit skit kasst. Fattar inte varför..! Men istället när jag kom hem inatt och la mig så sov jag fram tills kl 11 och sedan var klarvaken. Trots dom få timmars sömn jag fått. Egentligen borde jag besökt gymmet idag men jag tog istället tag i lägenheten från topp till tå. Skit va det såg ut! Men nu är lägenheten såå ren och jag älskar det!! Och eftersom att emma drog iväg på helgäventyr i kristiansand och jessika är hos sin pojkvän så har jag haft fredagsmys själv.
Men det gör mig ingenting! Ny städad lägenhet, lite tända ljus och film på tvn. Blev lite fredagsmys middag också i form av kycklingfilé. Blev över förväntan faktiskt! Plus att det blev så pass mycket att det är över tills imorgon också. Hur bra som helst!




Har också pratat med min kära far idag. Äntligen har han fått en operationstid!! 12 september sker det! Han var och träffade läkaren idag och det visade sig att det var nog mer trasigt än dom först trott. Så inte konstigt att han haft ont! Men nu är det bara att räkna ner! Äntligen äntligen ska han få bli av med smärtan och så smått återgå till ett normalt liv.
Självklart är det ju inte bara positivt här i världen. Min fina brors lilla söta mus, Zelda, gick bort häromdagen. Hon hade varit sjuk en tid och nu var det färdigt. Inte alls något vidare! Men hon har det bättre där hon är nu med Samus.
Jag har absolut inga planer för morgon dagen, allt återstår och se.
Ska i vartfall sova snart tänkte jag. Det har varit toppen att ligga i soffan med alla tända ljus, helt själv.

Dagens musik; Coldplay - You only live twice



för vem kan glömma att stjärnorna någon gång blir stenar...

trasig som människa.

Ja fast jag är trött så är det nog lika bra att uppdatera här nu. Jag var helt paj vid kl 21-22 ikväll och trodde det inte var sant. Dock har jag varit så jäkla trött hela dagen, dessutom känt mig som om trikken kört över mig. Suck. Sliten själ. Men nu har jag väl så som mammilu sa "kommit in i andra andningen" för jag är inte alls lika trött nu. Men jo jag är trött.
Igår gick det riktigt bra, trots lite strul och don. Men allt fixas! Fick fina Merete i baren uppe hos mig med tanke på antalet gäster. Så summan av kvällen var att, klart det var mycket men jag har haft myyycket värre kvällar. Toy var saknad deluxe, men hon kommer hälsa på. För hennes egen skull.
Idag har jag socialat med Samuels tjej Carin. En fantastiskt härlig och söt tjej som jag kom bra överens med från första stund. Så vi har vandrat runt lite på grünerlökka och fikat på både Godt bröd och Ryes. En mysig eftermiddag helt enkelt. Så när jag kom hem ordnade jag mig en macka av det goda brödet jag fått med mig hem av Carins vännina på godt bröd. SMASK säger jag bara! Ibland är kontakter super!
Efter det tog jag på mig träningsbyxorna och vandrade ut. 1h powerwalk som jag nästan var påväg att ta 30min till på för att det kändes så bra. Trots tröttheten. Därav att jag skippade gymmet då det känns onödigt att gå dig och göra något halvdant när man ändå kan röra lite på sig.
Hoppas dock att jag är piggare imorgon så då ska jag besöka gymmet minsann!
Kommer även imorgon tänja på mina egna gränser genom att följa med Deborah på torsdagspils med henne och några kollegor. Jag har lovat att följa med "någongång" och det blev imorgon eftersom hon ändå fyller år. Det kommer bli kul! Och dessutom träffa nya människor, perfekt.
Nu är nästa anhalt sängen, och inte kolla på how i met your mother! FY va trist!! Jag har nämligen varit flink och kollat ikapp alla säsonger och nästa säsong börjar i september. Kaos i mitt huvud!
Så istället har jag börjat se two and a half men från start. Haha no life! Men det är ju kul.

Dagens musik; Coldplay - Talk



jag går förbi och tänker, att när jag faller ja det gå fort då...

heja heja nu kör vi.

Jag är visst lite små trög med att uppdatera här har jag märkt. Kanske den stackars sommarfeelingen som sitter i än. Verkar så. Men idag är det iallafall helabonering på jobbet med 560 pers. Eftersom det är tisdag så har jag ingen aning om vi kommer få arslet fullt eller köra ut det som är förbeställt. Vilket betyder lugnt. Allt visar sig. Hoppas ju självklart på en hel del att göra!
Igår var nog alla ondas dag. För ingenting ville fungera på jobbet och det verkade som att alla fick problem med allt dom tog tag i. Vi fick strul med en kyl som inte ville vara med längre och lite andra saker. Men det mesta ska vara klart tills idag, det vi behöver iallafall. Det enda igår var att allt tog liite längre tid än vad vi tänkt oss. Så jag var lite trött i skallen när jag kom hem.
Vi får se hur kvällen slutar helt enkelt. Vi fick testa igår det som kommer serveras idag. Laxsashimi som dom ändrat lite på från förra säsongen, fortfarande en toppfavorit, sedan biffen med pepparsås och klyftpotatis även den lite ändrad. Sedan kommer vi till den klassiska panacottan! Förra säsongen blev min favorit av deras två olika varianter av denna dessert den som var toppad med körsbär. MUMS! Men nu så är den toppad med en mangosås, det mina vänner var inte fy skam! Samt "smuldegen" eller vad man säger hade dom hottat upp med ingefära. Jösses vilken kombo säger jag bara!
Så igår startade jag alltså min nya vana att inte äta onyttigt mer än lördag och söndag med att tänja på gränserna. Jag var ju tvungen att prova! Haha.
Kan ju inte säga att jag är missnöjd med vad jag har för jobb om man säger så. Och showen iår, bara helt fantastisk.
Nu ska jag till jobbet.

Dagens musik; Håkan Hellström - 2 steg från paradise



jag tror jag hörde nån, längst fram ropa mitt namn...

att jag haft helg, king.

Jag har haft en bra helg här faktiskt. Och något som inte hör till vanligheterna är att trots att jag börjat jobba så tog även JAG helg i fredagskväll. Det kommer nog inte ske något mer typ. Haha. Så i fredags när jag kom hem var jag så slut i kropp och själ efter en tung dag på jobbet så jag tog en dusch sedan la jag mig. Även Emma och Jessika följde mitt exempel. Otroligt nog! Fast Emma skulle jobba på lördagen så därför var det lugnt och stilla hos oss.
Så lördagen försökte jag sova så länge jag kunde vilket var såå skönt! Hade ingenting planerat och så låg jag i sängen och kollade how i met your mother hela dagen. Fantastiskt skönt! Inga måsten och bara chill. King! Bad Vegard höra av sig när dom var klara på jobb så vi kanske kunde hitta på något. Sagt och gjort så var vi hos Stine, en tjej som också jobbar på wallmans och är med i ensamblen. Så det var jag, Vegard, Stine, Varpu och Vegards kompis från Kirkenes Stine. Senare kom även Samuel och Pernille. Vi bestämde oss för att faktiskt dra en sväng på champoo och senare ner mot stan. Det var en riktigt kul kväll och jag tog igen 40års festen jag bara tog det lugnt på förra veckan. Så vi hade det riktigt kul! Vegard och jag is back on track.
Idag har det varit säng/soffmode hela dagen på oss alla 3. Super nice! Lite snacks och film typ. Kan liksom inte bli mer söndag än så. Jag är nöjd med hur jag spenderat den här helgen. Trots att jag missade botkyrka reunion igår.
Imorgon är det jobb igen och avslutande ordningställande av barer. Taggad till tänderna för tisdag!
Nu ska jag försöka med det omöjliga att faktiskt lägga mig. Ska kolla på lite mer how i met your mother, bara några få avsnitt kvar och i september kommer säsong 7.

Dagens musik; Dire straits - Brothers in arms



du lutade dig mot mig när du var svag, och jag hjälpte dig igenom dag...

skräckblandad förtjusning.

Vegard ska aldrig mer få välja film! Jag har säkert sagt det förut men nu är det fan allvar. USCH! Hur kan han ens titta!? Jag kollade KNAPPT mellan fingrarna/filten och höll givetvis för öronen så jag slapp alla äckliga ljud. Hemsk film! Började ganska trovärdigt men spårade ur och slutade sämst, men likförbannat är jag SÅ rädd. Jag ska inte se sådana filmer det vet jag ju om. Men vi började iallafall med en super söt som kommer som tät 2a efter despicable me. Och det var halvtecknade filmen Hopp. Synd att vi inte avslutade med den då. Jag, Stine och Vegard tänkte chilla ner efter jobbet och så med lite film så det var nice. Förutom den sista filmen då, och då hade Stine varit smart och gått hem. Borde såklart jag med gjort. Lätt att vara efterklok såklart.
Har träningsvärk från gårdagens träning och gången innan det. Haha snacka om otränad tjej! Men skönt att vara igång igen! Hoppas kunna köra på imorgon beroende på när vi slutar på jobb. Annars kanske det får bli lördag istället då jag faktiskt är ledig.
Så idag var alltså starten på säsong 2 på wallmans. Fantastiskt kul! Känns riktigt bra ändå. Men det kommer vara tomt utan Toy såklart. Fixade nästan helt klart ena baren idag och så har vi en hyffsat tung to do list imorgon men det löser sig. Och det sista fixar vi på måndag. Plätt lätt! Och tisdag kör vi på som bara den!
Kul att se en del av showen idag också. Satt och "utvärderade" det lite med Vegard när vi kom hem. Han frågade vad jag tyckte och så diskuterade vi lite. Summan av kardemumman var iallafall att det kommer bli en grym show den här säsongen! Så, klart ni ska komma och se våran nya show WOW som startar från och med 1 september och ända tills juni nästa år!! Helt klart värt det.
Nu ska jag kolla svinmycket how i met your mother så jag kan sova inatt!

Dagens musik; Beatles - let it be



jag var bara inte gjord för dessa dar, och dessa dar är inte gjorda för mig...

inte mer än så.

Ja egentligen har jag inte massor av fantastiska ting att berätta. Började med att faktiskt vakna ganska tidigt men vägrade gå ur sängen så låg kvar väldigt länge och lyssnade på p3 dokumentär från iphonen. Väldigt intressanta! Har inte lyssnat på några dokumentärer sedan jag jobbade på lagret för över 1 år sedan. Så jag lyssnade bland annat på Arlandarånet, största värdetransport rånet hittills, 44 miljoner lyckades dom få med sig. DET mina vänner hade gjort vem som helst lycklig! Fast om man stulit dom kan man ju inte direkt visa att man har cash. Så jag nöjer mig med det jag har.
Annars så var det tänkt att dra till gymmet men kom på att det blev lite tajt då jag skulle möta Deborah för en fika på eftermiddagen. Så det fick helt enkelt bli en powerwalk. Och lika bäst var nog det för träningsvärken är på g. Lär nog vara värre imorgon dock. Så jag traskade iväg och mötte henne på akerbrygge för en kaffe. Himla trevligt som alltid sedan tog vi en promenad. Förbi där bomben exploderat bland annat. Det är så absurt, fortfarande. Usch! Hemska människa.
Hittade det här fina vid kyrkan också. Då kan man inte låta bli att fotografera det.




Kan inget annat säga än att det är trevligt att ha Deborah här i oslo faktiskt. Hon kommer ju även flytta in hos mig i höst sen också när Emma drar på sin resa. Det kommer bli göy!
Annars ikväll har jag bara suttit vid datorn, skypade med mammilu ett bra tag vilket är lika kul som alltid. DOCK trögade sig internet troligen hos henne så det hackade som fan. Men men teknikens under.
Mer kul än så blir det faktiskt inte.
Imorgon blir det istället gymmet med spa och bastu som slutkläm. I like! Torsdag jobb, fredag jobb sen ledigt fram tills måndag då vi kör det sista och sedan tisdag brakar det lös med en helabonnering. KING! Längtar så förbannat tills vi sätter igång nu att jag skulle kunna sova bort allt tills dess. Haha. Kanske inte ska säga för mycket då jag nog inte säger likadant när jag är mitt uppe i det. Eller..? Jo kanske, för det är ett fantastiskt kul jobb.

Dagens musik; Veronica Maggio - Satan i gatan



som tog dig bort, i förhoppningar och regnbågar...

snart är vardagen i oslo tillbaka.

Igår tänkte jag att jag skulle vara lite duktig och gå och lägga mig tidigt. Typ kl 23. Grattis! Vid kl 01.30 la jag mig. Hopplös! Och då hade jag ändå gått ifrån Samuel och Vegard tidigt för att försöka vara duktig. Men försöka duger och det är tanken som räknas, eller? Vaknade första gångerna ganska tidigt men insåg att, varför ska jag gå upp tidigt när jag inte har något planerat? Så jag sov ganska länge, vilket var väldigt skönt. Sedan gick jag och emma till gymmet och körde ett hyffsat hårt pass, eller ja det var grymt hårt för någon som inte varit på gymmet sedan 1900-kallt-mitt-på-vintern ungefär. Sedan har vi bara lagat mat och så såg jag och Jessika sett en film. Eller det var mest Jessika som såg för att jag lyckades somna. Bra film tydligen! Men fick veta sen att den inte alls var någon höjdare. Så tur i oturen.
Dock hur i helvete ska jag kunna somna inatt nu då!? Så typiskt mig. Jaja bara gymmet planerat imorgon och träffa Deborah senare på eftermiddagen. Så det går bra.
Nu jobbar emma natt och jag och jessika är hemma och kollar på stefan och krister med jessikas kille. Hon bor hos oss numera vilket känns kul! Hon kommer bo här tills dess att emma och hon drar iväg på resa i höst.
Veckan i övrigt är det bara gymmet som gäller hittills och jobb på lördag. Äntligen sätter det igång! Längtar tills vi kör igång fullt ut.
Hello Oslo, i´m back!

Dagens musik; Skrillex - Kill everybody



jag ska aldrig mer famla, nej aldrig mer, förlåt mig...

tack alla nära & kära för denna semester.

Hej! Angelique heter jag och jag brukar blogga här annars, tydligen. Det har blivit väldigt glest mellan gångerna nu. Fast det är bara 4 dagar sedan! Rekord för sommaren! Haha. Men nu är jag tillbaka i oslo ska tilläggas också. Och.. Jag ska faktiskt erkänna en sak... Det känns skönt att vara, hemma, igen. För det här är ju faktiskt mitt "hemma". Till och med så att min pappilu råkade säga samma dag jag skulle åka "jaha ska det bli skönt att åka hem nu då?" För att sedan ändra sig ganska kvickt och säga "Eller nej! nu sa JAG ju hemma! Menar ju såklart BORT! Ska det blir skönt att åka BORT?" Ja.. Det är inte lätt. Jag har ju faktiskt inte bott hemma på över 1 år nu. Och hur SJUKT är inte det..!? Känns märkligt när man tänker tanken. Och jag vet att min la familia inte alls tycker att det är någon hit att jag bara är på korta besök, trots att detta var ganska länge.. Men dom vet också att det är NU man ska göra det man känner för. Bland annat därför som dom betyder mest.
Och ångesten över att packa för att åka tillbaka till oslo är lika stor som när jag packar för att åka mot sthlm. Vill aldrig lämna platsen jag för tillfället är på just då, fast man längtar. Hur stört är inte det? Och NÄR släpper det undrar jag? Gör det någonsin det?
För jag har ju alltid turen att vara hemma när folk är lediga och hittar på skojsigheter så då är det klart man vill vara där. Men så vet jag ju att det inte alltid är heller. Och här i oslo har jag en sådan skön vardag ändå att den är svår att matcha på så sätt. Jag trivs med tillvaron något fruktansvärt just nu! Älskar vänner och la familia, i båda mina "hemstäder". Det är dom gör att det är kul att vakna på morgonen. Och stöttar när det är motvind.
Så hittills sedan jag bloggat sist har jag väl försökt hinna träffa några vänner innan jag satte mig på tåget mot oslo med min nya kärlek min vita iphone 4. Som jag för övrigt är tok såld på. Såklart.
Kom till oslo och startade första natten med migrän och knappt någon sömn för att sedan tagga till 40års fest uppe på Wallmans. Så jag tog det väldigt lugnt för att vara mig, med bland annat Vegard i spetsen. Men hade det himla trevligt trots molande huvudvärk. Uppträdanden, tal, god mat, rosé cava lite öl och maaassa härliga människor. Fick sådant glädjerus när jag tittade mig omkring under kvällen när jag hade vännerna omkring mig, musiken spelade och folk var så glada. Det är min vardag här!
Fick också en otrooolig saknad av midnattsrocken och lakselv. SHIT! Va nice det var. Vill backa och göra om det! Vegard och jag diskuterade det idag när jag kom över till dom (som vanligt.. boys i´m home!!!! och deras inredning med mig i lillsoffan är fulländad) för att kolla på film. När man är på midnattsrocken så är det enda bekymret att ölen kan vara lite varm. Och för ett bekymmer!? Haha. FANTASTISKT.
Men vänner och la familia! TUSEN MEGA TACK för en helt underbar semester!! You make my day, always! Älskar er.
Och som sagt.. Jag är glad att vara hemma igen.

Dagens musik; Rolffa - Hjerteknuser



det här är min tid, det här är mitt liv...

like i care, i think im in love.

Behöver jag ens nämna semester? Nej trodde väl inte det. Därför har bloggen stått mer än tom. Det jag alltså har unnat mig dessa 10 dagar eller vad det är utan att blogga är; bio transformers 3 i 3D helt sinnesjukt braaaa film!! se se se..! festat till klockan 9 på morgonen för att sedan kliva upp 1h 30min senare för att åka och bada med Ronnie, Sophie och Micke på dalarö. Den festen var ju bland det bästa i sommar, helt klart! Sådan spontan måndag med 15 personer som njuter av sommar och sol för att sedan bara gå totalt all in på en egen pool fest. KING! Har även hunnit med att åka till den såkallade "Blå lagunen" ute på Ekerö samt solat vid en strand en bit ut i rönninge. Allt givetvis för solens och mitt välmåendes skull! Något väldigt otippat för att vara jag var när jag hakade på resten av gänget ut till Åkers styckebruk för att fiska i ett par timmar..! Kan då meddela att vi 10 (Söder, Nattis, Virre, Tvärn, Jimmy, Micke, Jag, Hajas, Ronnie & Sophie) inte fick någon fisk, what so ever.....!! Mera spontan fest såklart med vänner och bekanta, semester är bara så bra. Och även mera bio till råga på allt! Då såg vi alltså Fast and the furious 5, helt ooooouuutstanding film!!! så jävla grym! Inte att förglömma heller, det årliga Hydet MC. Givetvis med hillclimb och avslutandes med jobb bakom scenen. Iår var faktiskt en av dom bättre, bra väder (!!!!!!) och hyffsat med folk. Och dessutom rekord i att sitta i bilen påvägen hem, 05.20! Vi börjar kunna det här nu.
Så nu kör jag alltså sista dagarna hemma innan jag åker vidare mot Oslo och lite rutiner. Såklart ska detta inte vara smärtfritt utan är dubbelbokad in i det sista. Varför blir det alltid samma visa jämt..!? Är det jag som är dålig på att planera eller folk som inte kan? Jag vet inte.. Men nu har jag ändå varit hemma i ca 2 månader och ändå är det sådan stress nu mot slutet. Ska det vara såhär så orkar jag inte. Isolerar mig.
Fredag eftermiddag sitter jag på tåget påväg hem iallafall. På gott och ont som alltid. Dock med en älskling mer med mig i bagaget...!! Jag är såld!! Då har jag ändå sagt att jag aldrig kommer bli det, men nu.. Nu är det fan kört. Jag tror jag är kär.



jag flyger högt och det känns som jag faller igenom igen...