jaså idag är det valborg.

Styre som man är så hade jag ju helt fullkomligt missat att det är valborg idag. Jag tyckte imorse när jag loggade in på facebook att det var märkligt va folk åker iväg idag, uppsala (framför allt) lund osv. Tills det faktiskt framgick att det var valborg och det är DÄRFÖR folk åker, inte för åkandets skull som jag trodde ett tag.
Ibland får man vara lite efter. Iallafall när man bor i ett land som absolut inte firar valborg och inte vet vad det är. Lätt att glömma helt enkelt.
Har även fått ett äckligt sms av Toy också. Dock är vi kvitt nu eftersom jag gjorde samma sak för ett tag sedan. Hon skickade och skrev att hon sitter i Nyhavn i köpenhamn med en kall tuborg. ÄCKLIGT är vad det är! Usch. Jag vill också vara där och fira valborg. Men istället tänkte jag göra det absolut bästa av situationen, nämligen gå till jobbet.
Solen strålar som aldrig förr vilket gillas, hade mer än gärna suttit på grünerlökka och tagit mig en öl i solen. Eller sommarvärme kanske jag ska säga istället. För det är galet. Vi är i slutet av april, fortfarande. Sjukt.
Tänkte gå tidigare till jobbet för att sätta mig i solen och få lite energi. För idag står inventering på listan vilket kan vara påfrestande. Jag älskar siffror, typ det bästa jag vet.

Dagens musik; Lars Winnerbäck - Elden



människor ramlar hårt, precis som du, och jag...

fri dag.

Fredag och jag är ledig. Eller nej nu ljög jag också. Jag har ju faktiskt redan jobbat idag. Känns nästan som att man är ledig när man har kvällen fri. Fast jag trivs faktiskt med att jobba eftermiddag/kväll/natt. Så det blir oftast inte så mycket mer spännande när jag är fri en kväll. Gör allt som oftast ingenting.
Ikväll skulle vi grillat på våran grillterass men Emma är typ svinsjuk så det blev inte så. Trist när jag faktiskt är ledig och kan vara med, men bättre att hon ligger nerbäddad än att härja runt. Istället köpte jag kebab och gotteri som får förgylla kvällen. Men jag är inte bitter, jobbar ju faktiskt imorgon kl 14. Inventering står på schemat bland annat så det är bäst vi blir klara. Söndag är det bursdagsfest för Mari som fyllde år igår. Och måndag är det Drammen och Aass bryggeri. Soft helg alltså.
Det gick toppen idag faktiskt på barnehagen. Känns oftast bättre när man kan barnens namn och lite rutiner. Kommer gärna tillbaka dit faktiskt. Har även varit/är fantastiskt väder! Sjukt att det är över +20 i slutet på april.. Eller är jag knäpp? Så det stekte rätt friskt nu på eftermiddagen när vi var ute med alla barnen. SVIN NICE! Soldyrkare som man är.
Driver just nu med att se på Norske talenter där en jag känner är med, Stine. Det är semifinal så bland dom 10 som är ikväll ska 2st gå vidare. Så nu har jag röstat och hoppas hon går vidare. Hon är sjuuk på att sjunga! Håll tummarna gott folk!
Har även hållit tummarna för Vegard som skulle provfilma för en reklamfilm idag. Ska bli kul att höra om det imorgon.
Som sagt annars blir det inte mer spännande än såhär trots det underbara vädret (fortfarande +18 ute..) ska försöka gå och lägga mig tidigt tänkte jag.

Dagens musik; Brolle - 7 days and 7 nights



nej kanske ingen, kanske allt egentligen...

barnehage time.

Idag har det inneburit jobb. Vilket jag kände sådär inför igår men helt okej när jag gick upp. Även fast klockan ringde 06.45 och jag inte gått upp så tidigt på ett tag.. Barnehagen låg ungefär där jag bodde först när jag flyttade hit, gamle byen. Kändes lite märkligt att ta den bussen upp och fortsätta 3 stationer förbi. Det var liksom inte igår man var där. Och tänk att det faktiskt är snart ett år sedan jag flyttade hit och bodde just där. Jätte skum känsla.
Visade ju också till och med att jag visste om den här barnehagen, oslos största. Och YES den är gigantisk! Ser ut som en riktig fancy sprillans skola. Men då ska man veta att allt är bara dagis. Så sjukt.
Dom öppnade i augusti och jag kände väl igen den för där gick jag ofta promenader när jag var ute och gick.
Kan också meddela att den här barnehagen är den bästa jag jobbat på hittills! Barnen är diciplinerade, rutinerna sitter, alla har en uppgift hela tiden och upplägget är fantastiskt. Till skillnad från dom andra jag varit på. Grymt bra! Visst nu finns det säkert massa även dom kan ändra på men mitt första intryck såhär efter första dagen är jävligt bra. Ska dit imorgon också dock jobbar jag då 09.30-17 istället. Känns kanon.
Plus att det jobbar en svinsnygg kille på min avdelning, eller ja i samma "team" som jag kan man säga. Avdelningarna har även egna "team" med sina barn trots att man gör allt tillsammans. Allt för att hålla koll.
Inte nog med att han var snygg när jag sedan åkte hem mitt i rusningen så ser jag flertal mycket snygga killar. Vart fan har dom varit under hela min vistelse i oslo!? HALLÅ BLÅBÄR! Säger bara; heja våren! Min teori är såhär om detta, antingen har dom klätt sig svinfult hela vintern eller så är det solbrillerna som gör det.
Vad mer att göra idag, nja jag vet inte. Chilla järnet tror jag. Och blir jag rastlös går jag bara förbi wallmans och terrar kollegorna där. Muhaha. Ibland är jag lite för ond.

Dagens musik; Melody Club - The hunter



du kanske aldrig mer är med mig, men om vi var någon annanstans...

like the sunshine.

Kunde absolut inte sova inatt. Lyckades ändå komma upp innan klockan slog 11. DET är stort för att vara mig. Jag brukar kunna sova ganska länge när jag varit vaken inpå morgonkvisten. Vet inte alls varför jag inte kunde sova inatt. Hade jag faktiskt satt klockan på 11 och vaknat redan första gången strax efter kl 8 men vägrade gå upp så tidigt. Så vaknade av ett uppmuntrande solsms av Vegard som talade om att han och Alexandra skulle ut och lägga sig i solen. Jag var inte sen att haka på.
Jag är då också en av dom segaste människorna t.o.m som jag känner så vi var väl på plats i parken efter kl 12. Haha. Mötte Toy som redan låg och njöt. Vi hade varit och köpt maxi yatzy påvägen till parken så det började vi spela omgående. Märkte då också att jag aldrig varit ett stort fan av spel. Inte i den utsträckningen iallafall. Fick förklarat för mig under hela spelets gång hur jag skulle välja med tärningarna. Var ganska kul när man började få kläm på det. Jag HAR spelat tidigare men för många år sedan, plus att jag inte har ett mega intresse av att veta alla regler. Men Toy och Vegard hade överseende som tur är.
Sedan kom även Alexandra och Samuel för att njuta lite. Blev lite frisbee och prat innan vi började bege oss hemåt.
Följde med Vegard hem som fick spunk och började baka kanelbullar. Jag gjorde mest praktiska saker som försökte sätta dom inköpta sakerna på rätt plats i kylen (vilket blev helt fel ändå och han gjorde om det) samt höll koll på tider och diskade lite.
Goda bullar blev det iallafall! Så gick vi även en promenad med lite kaffe innan vi skildes åt.
Imorgon och på fredag ska jag jobba på oslos största barnehage, känns bra att få in lite pengar för det kommer gå som fan i maj månad sen. Hela maj kommer vara en stor fest känns det som. Typ som att ta studenten igen. Födelsedagar, ölprovning på aass bryggeri i drammen, norges nationaldag, eurovision party, familjen kommer osv osv. Ja det är bara att hålla i hatten. Så nu försöker jag få in cash.
Ikväll blir det att gå och lägga sig tidigt så jag orkar gå upp tidigt imorgon.

Dagens musik; Sam Tsui - Hold it against me



och det rör mig inte alls, om det är dag eller natt...

1 år sedan.

Gårdagskvällen/natten. Ja vad ska man säga.. Allt gick klockrent tills klockan slog halv 3 (vi skulle stänga kl 3). Då bröt helvetet ut och det blev bråk utan dess like. Jag märkte inte av speciellt mycket då vi har helt fantastiska vakter som avstyrde så att inte alla på bygget skulle märka av det. Glas flög och det blev en riktig slåsskamp men alla kom helskinnade ur det och polisen var där för att försöka hitta dom skyldiga. Vet inte helt hur det gick eftersom jag inte var exakt där. Kom alltså i säng imorse vid kl 5.45 ca. Men det är sådant man får räkna med. Så lagom tills dess att jag kom hem och skulle sova så gick Emma upp för att åka till jobbet. MYCKET märklig känsla faktiskt. Vi har nog aldrig lyckats gå om varandra på det viset.
Ställde faktiskt klockan trots att jag kom i säng så sent. Så gick upp vid 12 tiden handlade frukost och sedan for jag till Samuel og Vegard för kos. Samuel messade nämligen mig och frågade om jag inte ville komma över på en kaffe. Så varför inte. Där blev jag också kvar då jag ändå inte hade något att passa idag.
Kaffe, snacka om allt och inget, vänneravsnitt deluxe (gick nästan igenom en hel säsong om inte mer, minns inte riktigt..) mera kaffe och en liten promenad på grünerlökka, middag som samuel så snällt fixat när vi kom hem, mera vänneravsnitt. Tills vi bestämde oss för att kolla på film efter att Samuel varit ute och sprungit. Snälla som jag och Vegard är gick vi och hyrde 3 st filmer som Samuel tycker om. Han har haft grova invändningar på alla andra filmer vi hyrt nämligen. Vi såg dock bara 1 av filmerna, the town, sjukt bra faktiskt. Lite oväntad men mycket bra. Tips från coachen! Dom andra får vänta då det blev så sent.
Kom även på att idag är det exakt 1år sedan jag var med i förkväll och gör-om-mig-biten. Är inte det stört hur fort tiden går..? Nästan lite jobbigt. Då visste jag inte att jag skulle sluta på skolan och ta mina väskor till oslo. Blev en del förändringar förra året. Vilket var behövligt.



Inte för att jag har haft speciellt mycket tur i den här staden men ändå, otroligt nyttigt. Här har jag en lägenhet man måste ta hand om osv. Visst hade jag förpliktelser även hemma men det blir lite annat när man flyttat på sig, till ett annat land dessutom. Vilket inte är jätte nytt då mallis var första trippen.
Men snart har jag faktiskt bott här i 10 månader. Ganska sjukt. Allt har blandade känslor såklart. Men nu har jag en vardag här som jag trivs helt ok med. Vissa förändringar som kommer komma inom kort. Bara för mitt eget bästa.

Dagens musik; Bruno Mars - Just the way you are



vägarna som du strövar på nu, där stoppar ingen mur...

måndag, sol, huvudvärk och jobb.

Ingenting gick som planerat idag. Usch. Men ibland får det faktiskt bli så. Men känner mig lite stressad över att inte hunnit varit ute i solen och myst idag. Jag älskar att vara i solen, och så måste man ju bli lite brun innan alla andra dragit ifrån så man ser ut som en isbjörn till skillnad från dom.
Så det jag gjort idag var att försöka gå upp vid kl 11 men insåg ganska snabbt att huvudvärken och tröttheten tog över. Det fick helt enkelt bli att glo gårdagens big brother och ligga i soffan. Mammilu ringde en sväng också. Alltid lika härligt att prata med henne! Hon hade varit lite orolig då det varit ganska tyst på facebook samt bloggen dessa dagar. Så går det när man är upptagen helt enkelt. Kanske min sociala sida tog lite över och nu fick bakslag i att jag aldrig tog det lugnt eller sov ordentligt. Kanske men man lever ju bara en gång.
Nu har iallafall familjen bokat resa hit till oslo för en helgs visit. JUST LOVE IT! 20-22 maj kommer dom vara här och se hur jag har det och träffa alla mina fina vänner. Tänk att få ha några av dom man tycker om på samma ställe. Allra helst hade jag ju velat ha mina närmaste vänner hemifrån här också. Men man kan ju inte få allt som man vill. Tyvärr..
Nu lagar jag lite mat för att sedan göra mig klar för jobb. Hoppas på en kanon kväll så jag inte hinner tänka på min huvudvärk! Känns sååå skit att se på min termometer på datorn att det är +20 ute. Och jag har inte varit ute alls. Typiskt. Hoppas på fler kanon dagar!
Min påsk i helhet har varit så himla bra. Tycker så mycket om mina vänner jag har funnit här. Dom betyder väldigt mycket. Känns skönt att man hittat några man trivs så bra med när man inte har sina närmaste hemifrån på plats.

Dagens musik; Katy Perry - E.T



du var någon som gick förbi, när jag gick gatan fram...

när solen skiner som bäst.

Återigen lite bloggtorka. Eller en dag eller så men iallafall. Så går det när man väljer att vara social än att sitta vid datorn helt enkelt. Senaste dagarna har jag suttit ytterst lite vid datorn, pga främst bra väder och gott sällskap. Så igår var vi iväg på en super trevlig "påskmiddag" vi åt alltså inte påskmat men ville mysa lite när det ändå är påsk. Det var jag, Toy, Vegard, Emma (jobb), hennes kille Kenta och två vänner till honom. Det var mer än kanon! Bra viner, bra mat och bra sällskap. Kan inte bli bättre.
Följde senare med Vegard ner på byn och akerbrygge för lite fest. I vanlig ordning när det gäller oss. Vi har blivit mer och mer som ett syskonpar. Tog det dock lugnt då jag faktiskt skulle upp en sväng och jobba imorse kl 10. Men träffade en del vänner och hade väldigt kul ändå!
Vaknade kl 8 imorse och kände verkligen hur onödigt det var att försöka somna om då jag ändå skulle upp 45 min senare. Och jag är ju inte van vid att gå upp tidigt så hade jag somnat om hade jag nog inte vaknat av alarmet ändå.
Var klara på jobb efter 1h 30min då vi bara skulle rodda upp inför den stundande festen imorgon. Som det beräknas komma ca 700 pers. Men vi får se hur det går, blir säkert skit kul!
Efter vi var klara så blev det raka vägen till subway för att köpa lunch och sedan steka i solen. I hela 3 timmar! Jag blev ju givetvis rastlös ganska omgående från det att jag ätit upp. Ibland har jag nog några bokstavskombinationer fler än jag tror.
Vi blev till slut ett litet gäng där som solade och pratade, jag, Toy, Annsi, Sigge, Vegard, Samuel, Stine och Tina. Himla trevligt!
Sedan fick det bli filmmaraton och god mat. En toppen dag i tigerstaden helt enkelt! Och lika bra väder blir det imorgon tydligen så då ska jag steka meeeer! Men ska också försöka hitta någon form av syssla så jag inte dör av tristess. Så givetvis jobb på kvällen, börjar sent så det blir perfekt.
Har redan fått färg så lite mer kan man alltid få.

Dagens musik; Martin Solveig - Hello



men du har något bättre än dem, kärlek som vår har aldrig funnits nångång...

livet som rockstar.

Vet inte om jag kommer våga lova all in fler kvällar alltså. Gårdagskvällen var heeeelt galen! Började jätte bra och lugnt hos Samuel och Vegard med grillning och bra sällskap. Sedan hände det något. Jo juste jag hämtade blåbärsvodkan! DÄR började spårningen. Men vi slutade inte där, det var bara uppvärmning. Mot ett ställe som heter Tilt för att spela shuffleboard, eller vad det hette. Vi insåg att kön var så fruktansvärd lång så det blev att dra vidare till ett annat ställe som heter London. Vi hade druckit rätt friskt vid det här laget. Liksom i den vevan som även jag dansar. Då kanske många av er förstår vilken nivå vi var på. Mera shots och massa öl. Fast vi insåg ganska tidigt att det var to much så vi drog oss någon timme innan stängning.
Alla var bra dragna efter shotshets och öldrickande så det var nog vettigt att vi lämnade stället. Mycket hände när vi lämnat stället också men det håller jag för mig själv tillsammans med dom som var med. Haha.
Själv lyckades jag vurpa 2 ggr så jag har nog brutit svanskotan eller något och har ett gigantiskt blåmärke på armen. Shit happens helt enkelt!
När jag och Vegard till slut kom hem till honom och Samuel var det show deluxe från oss. Samuel trodde inte sina ögon, han hade aldrig sett oss två så på lyset någonsin.
Det kallar jag party like a rockstar! Haha. En sjukt rolig kväll minst sagt som man fått sota mer eller mindre för idag. Dock behövde jag inte död förklara mig som i måndags. Kan ju iallafall säga att jag hade sjukt snygg frisyr igår, som inte dokumenterades såklart.. Tackar Vegard ödmjukast för den frisyen!
Har chillat järnet med Toy hela kvällen innan hon drog iväg. Jävligt nice faktiskt, men nu är jag rastlös. Får försöka gå och lägga mig tidigt så det blir imorgon snart så man kan hitta på saker. Ska bland annat på påskmiddag hos Emma från jobbet. Helt enkelt en bra helg.

Dagens musik; Nicke Borg - Leaving home



så många platser lever inte mer, nu går jag bara förbi där jag försökte få dig att le...

vad är flax för mig.

Ni vet det jag skrev om igår om att mitt norska kort inte fungerade i affären..? Nu när jag kollat min internetbank så verkar det visst ha fungerat.. För det stod när jag betalade med kortet i affären att det var avist två ggr tills jag tog mitt svenska kort. Och tidigare igår när jag handlade på det funkade det utmärkt. Så tänkte bara på kul kolla internetbanken för att se om något stod där om hurvida det inte funkat för varken mig eller Emma. Vilket inte framgick alls men då såg jag att det dragits två ggr den transaktionen som inte gick igenom. Irriterande..!? EH JA! Så nu måste jag ju kontakta banken för att se vad det är som hänt. Kommer ju med all garanti inte få tillbaka något på det eftersom det inte syntes i butiken att det gick igenom, vilket resulterar i inget kvitto. SURT.
Vad fan är grejen med mig och turen i detta land!? Existerar verkligen inte. Dock gjorde jag idag återigen en trevlig upptäckt.
Har storstädat lägenheten, trots fint väder. Så var ner och slängde sopor och när jag gick tillbaka hittade jag en 50 lapp. Idag igen! Haha det är lite sjukt. Dock väger det givetvis inte upp det som dragits på kortet men ändå. Vad är oddsen? Tyckte det var lite kul.
Jobbade sent igår men det var trots allt lugnt. Men hade så förbannat ont i magen, helt galet! Men kom också fram till sedan varför. Det månatliga var på g. Så jag har legat hela natten, morgonen inpå förmiddagen med norra europas värsta mensvärk. Så jävla typiskt när det har varit strålande väder hela dagen och vi ska iväg ikväll på festligheter med grillning och dricka. Kul att man inte mår toppen. Fanskap att vara tjej ibland!
Får iallafall hjälp med mitt hår av Vegard. Så möte av fina vänner, grillning och utgång ska nog få den här skit dagen att vägas upp rejält.

Dagens musik; Bruno Mars - Just the way you are



över gullbergsvass och dyn, en dag kommer du krossas...

inte ens grönt på träden.

Sådär då har jag också efter snart 10 månaders tid här i oslo invigt att köpa öl på affären. 6st öl och 140nok senare ska man tydligen vara glad? Eller? Det är sinnessjukt! Skrattretande om inte annat. Inte nog med det så vill absolut inte mitt ena norska kort fungera, alls. Så fick betala med mitt svenska för det var den enda koden jag kunde och cash tog jag inte med mig. Ibland är verkligen turen på min sida. MEN helt bitter är jag inte för jag lyckades dock hitta 50kr vid min port innan jag gick in i butiken. Så någonstans insåg väl dom högre makterna att jag inte bara får ha otur i den här stan.
Idag har vi haft ett fantastiskt väder ute! Njutit som bara den! Mötte upp Toy för att glo lite på carlings och njuta maximalt av solen. Möts av grabbgänget som skulle spela beachvolleyboll i samma veva så vi joinade. För JAPP vi har haft så pass bra väder att killarna kunde lira i baröverkropp och shorts och Toy i bara linne och shorts. I april!! Det kallar jag glassigt! Jag var inte med och spelade pga olust och för dålig inställning. Kändes bättre att glo bara. Så hejarklack och domare fick bli mina uppgifter. Passade mig mycket bättre.
Om ca 1h så ska jag börja bege mig mot jobbet. Känns gött att ha kunnat njuta av dagen för att på kvällen gå till jobbet. Lite mallis känsla över det hela att vara ute i solen på dagen och jobba på kvällen/natten.
Håller nu givetvis tummarna för bra dricks och även bra väder imorgon. Då det vankas fest, var hur när och varför har jag absolut INGEN aning om. Men bra blir det nog!
Ska vara kattmatare till Annsis katter nu i 2 dagar också. Helt sysslolös är man ju faktiskt inte.

Dagens musik; Lady Gaga - Born this way



jag gick ut en kväll, för att känna lukten av våren...

tydligen upptagen tjej.

Hoppsan, har jag verkligen inte bloggat sedan i fredags..? Galet. Inte alls likt mig, iallafall inte när man faktiskt är hemma. Eller snarare inte ute och reser. I fredags gjorde jag inte speciellt mycket, vilket var skönt efter köpenhamns resan. Jobb lördag vilket gick kanon bra! Men var BRA nojig innan när jag fått veta hur min kommande kväll skulle se ut. Men det är helt enkelt bara att ta tag i det och görat. Vilket jag också gjorde och allt funkade bra, efter ganska mycket stress till en början. Ca 40 pers på överraskningsfest som skulle ha upp dukat med buffé och diverse samt att jag skulle stå i baren. Det kan kännas svintungt med sådana uppdrag, iallafall när jag trott att jag skulle få mycket hjälp med uppdukning osv. Men man lär sig ändå ganska mycket och ingenting är omöjligt, man ser helt enkelt till att man fixar det. Dom verkade även nöjda efteråt så jag hoppas det. Det var en på jobbets flickvän som fyllde 30. Så kalas var det minsann!
Halvtrött på söndagen men tog mig upp och såg det fina vädret. Skulle möta upp Toy för käk och lite catchup. Precis när jag ska ta på mig skorna och gå ringer Vegard och meddelar att vi ska ut. Planer ändrade, så det var bara för mig att föra det vidare till Toy när jag väl möter upp henne vilken inställning vi ska ha. Det slutade ju ganska bra. Mat och en stor öl som vi givetvis avnjöt i solen. Vidare för att sätta oss på en annan uteservering för något gott. Lite irishcoffee innan Toy fick gå in och beställa "något kul". Vi hade diskuterat typ rosé, öl och jäger typ. Men ut kommer hon med en ishink och en flaska cava. Hahaha, jag dog och hela grünerlökka hörde nog hur paff jag blev. Senare kom även Vegard och hjälpte oss. Sedan var festen mer eller mindre igång. Vidare för att käka omgång två och mera öl hos Vegard. Natten var ung det insåg vi alla, fridays, hannibal, sense och manolo var ställena vi var på. Helt galet! Men också en jääävligt kul ute kväll.
Kan ju också meddela hur bra jag mådde igår efter den kvällen och all dricka som vi blandade. Som ett takras. Fyyy fan så dåligt jag mådde! Trodde jag skulle dö. Men det var det värt. Får ju skylla mig själv.
Så det fick bli massa junkfood och 4 filmer hos Vegard heeela dagen/kvällen igår.
Idag har det varit betydligt lugnare. Jobb för att preppa inför imorgonkväll sedan häng med Toy på stan och en del ärenden. Innan vi mötte Samuel, Vegard och Mathias på delicatessen. Toy vidare mot gymmet och jag hem till Samuel och Vegard. Hurra vilken överraskning! Så Vegard gick lös på mitt hår och klippte det lite och sedan hängde vi lite innan jag gick hem.
Dagarna som väntar är imorgon först till storo senter och jobb. Torsdag tydligen utgång "påskfest" med bland annat Toy, Vegard, Jennie säkert mfl. Ingen aning om resten mer än söndag lite jobb igen.
Trivs just nu med tillvaron igen. Typiskt mig att ha det som en berg och dalbana.

Dagens musik; Håkan Hellström - Aprilhimlen



framför mina ögon öppnar sig, en solig väg till dig...

natteravn i köpenhamn.

Köpenhamn baby! Shit vilken resa! Jag kunde inte haft bättre reskompisar än Alexandra och Vegard. Vi har i stort sett skrattat nonstop. Träningsvärken är bara ett faktum, dock inte enbart pga skrattandet.. Kommer inte orka skriva i detalj allt vi varit med om men kan iallafall säga att vi gärna hade haft någon dag extra där.
Började resan väldigt tidigt i onsdagsmorse med att bli bjudna på en omgång alkohol av flygvärden som tyckte vi verkade ha så kul. Så lite extra baileys och pommery tackar man inte nej till. Inte nog med det så missade han nästan landningen pga att han satt och pratade med oss. Då dog vi nästan. Kunde inte fått en bättre start. Och resan fortsatte i samma anda.
Vi gick runt första dagen för att se lite av staden med diverse vätskekontroller. Åt sedan middag på Hardrock café tillsammans med några som Alexandra jobbat tillsammans med där. Vi hade det väldigt kul och avslutade kvällen på deras stammis ställe.
Jag hade ställt klockan till morgonen därpå eftersom det vankades hotellfrukost! I samma veva som alarmet ringer är jag uppe och studsar och drar upp dom andra. Fullt ös! Satt ju givetvis och åt i tusen år, jag är ju som känt inte snabbast i stan på att äta.
En powernap och sedan var vi fit for fight för danska huvudstaden. Taxi till christiania för att kolla runt där, jag fick en mega flashback när vi kliver in. Jag har ju varit där tidigare när jag var mindre tillsammans med familjen och grannarna. Så det var lite kul.
Sedan får Vegard syn på en kyrka med ett jätte högt torn som man kan gå upp i. 25ddk senare har vi börjat vandringen i trapporna. Kan ju meddela att det var här träningsvärken kommer in. För FY fan vilka trappor! Tog ju ett bra tag att ta sig upp och mjölksyran påtaglig hos oss alla. Mäktig utsikt över hela köpenhamn och Vegard gick faktiskt upp trots sin offantliga höjdskräck. Good job!
Blev en lunch plus öl i mysiga nyhavn innan Alexandra lämnade mig och Vegard vid tivoli som öppnat samma dag. Hon skulle göra sig i ordning för kvällen på Wallmans medans vi inte kände samma behov. Berg o-dalbanorna lockade desto mer. Väl inne är vi som två barn på julafton. Springer runt och skyndar oss att åka det vi kände var värt att åka. Grymt kul! Skrattade även här så mycket att sminket var ett minne blott.
Samuel kom in och mötte upp oss vid den stora berg o-dalbanan precis då vi bestämt oss för att åka en gång till. Han insåg ganska snabbt vilken vagn vi åkt i då det hördes ganska klart.
Till hotellet för fix och sedan mot cirkusbygningen och Wallmans. Kanon show och vilken byggnad!! Helt otrolig. Klart värt det.
Avslutar även denna kväll med att gå till deras stammis ställe med flera från ensamblen bland annat.
Resan hem var mer än trött. Så idag har jag inte gjort ett skit, både pga trötthet samt träningsvärk. Medans dom andra står i denna stund på scenen och skakar rumpa. Haha.
Tack för en gryyym resa mina vänner!

Dagens musik; Nik & Jay - Mod solnedgangen



luften smakar som en jordgubbspaj, en solig dag i maj...

då drar vi till köpenhamn.

Nu var det ett par dagar sedan jag bloggade insåg jag just. Man kan säga att jag har haft fullt upp sedan jag bloggade sist. Var ju iväg på den där grejen med Cissi vilket var otroligt kul trots att jag inte alls mådde helt hundra. Kul att få träffa både Vlatko och Erik igen. Så helt utanför var jag inte.
Åkte ju tillbaka till Oslo tidigt på lördagen, inte super pigg men taggad på jobb. Hann knappt få av mig jackan innan Vegard ringde och frågade om vi inte skulle ta en kaffe innan jobb och mysa i solen. Jag var inte sen att haka på den idéen. Trots att jag kanske behövt sova någon timme, men vad gör det.
Det blev verkligen ett kärt återseende på jobbet, jätte skönt att vara tillbaka och få träffa alla. Kändes toppen.
Stängde ganska tidigt så det blev att ha lite catchup time på champoo tillsammans med ett gäng.
Söndagen blev att vi skulle ha en överraskningsfest för en av vakterna som fyllde 30. Så det blev att börja tidigt hos Samuel och Vegard med John-Magnus i tillägg. Sedan vandrade vi vidare till nästa förfest som skulle vara hos en annan vakt på hans solterass. DET kallar jag sommarkänslor! Det var fantastiskt väder och vilken terass sen! Hur nice som helst och vi blev ganska många som kom dit. Rosépremiär och sushi där innan det bokades en stor taxi till stället vi skulle vara på.
Kvällen var väldigt lång men otroligt kul! Man kan verkligen säga att han blev överraskad att alla hans vänner var på exakt samma ställe just för att fira honom. Det blev riktigt bra. Vi åkte även till 2 andra ställen utöver det för att fortsätta kvällen. En utav dom bättre ute kvällarna måste jag säga. Kanon start och kanon slut.
Så igår blev riktigt lugnt. Förutom att jag satt i telefon iprincip hela dagen eftersom vi skulle administrera våran stundande resa till köpenhamn. Vilket till slut gick smidigt så hotell och flyg är bokat och klart.
Så imorgon drar jag, Alexandra och Vegard till köpenhamn för att se Wallmans och bara njuta. Kommer bli as grymt tror jag! Kul att göra något spontant.
På kvällen gick jag hem till Alexandra som hyrt två filmer så vi köpte en massa gott och bara degade i soffan heela kvällen.
Idag har jag bara fikat med Vegard och träffat hans pappa och nu återstår bara packningen till imorgon då vi drar tidigt. Sedan ska jag hem till Vegard och käka middag och ladda batterierna inför köpenhamn.
Galet är ordet. Men det kommer bli så fett.
Så bloggtorka ytterligare några dagar.

Dagens musik; Evryone - Millions



du var sötare än dom, men jag slängde bort dig igen...

shopping när den är som bäst.

Shit min tid hemma börjar lida mot sitt slut verkligen. Känns både bra och trist såklart. Tråkigt eftersom man måste lämna alla fina vänner och familj och allt därtill. Det finns ju givetvis kvar när jag kommer tillbaka nästa gång. Och jag känner nog aldrig att tiden räcker till hemma till allt man vill göra. Blir förhoppningsvis bättre i sommar.
Bra att återvända till oslo så jag får tillbaka lite av vardagen där, lite jobb och träffa dom jag tycker om därborta. För jag har ju faktiskt väldigt fina vänner och en vardag där också. Tro det eller ej.
Kommer ju alltid kännas lite jobbigt och lite bra varje gång man åker åt det ena eller andra hållet.
Så idag hade ju mammilu tagit ledigt för att vi skulle göra något tillsammans. Vilket vi också gjorde. HELA dagen! Vi tog oss i kragen och åkte till rosaholmen. Där slog vi ihjäl timme efter timme tills vi faktiskt var ganska slut, pengarna mindre och inga fler affärer att gå i.
En mycket härlig dag tillsammans med bara henne. Sådant kallar jag kvalitétstid. Kommer förhoppningsvis få det med pappilu också senare i vår.
När jag kom hem så var det iprincip att vända i dörren. Åkte mot Jimmy och Linda för att retas lite med dom. Vilket jag nog lyckades med. Hoppas jag. Haha. Dom är så fina dom två. Senare kom även Sophie och gjorde oss sällskap. Trevlig kväll helt klart med andra ord.
Imorgon måste jag ändå åka till stan. För stadium i skärholmen hade inte mina björn borg skor jag vill ha. Så får bli en snabbtripp dit. På kvällen fick jag haka på Cissi till någon form av cocktailparty med hennes gäng. Kommer inte bli långvarig då jag ska upp TIDIGT lördagmorgon för att flyga tillbaka.
Blandade känslor som kommer upp och ner hela tiden. Sjukt jobbigt.

Dagens musik; Moneybrother - They´re building walls around us



jag var ingen, du var aprilhimlen...

catch up time.

Plötsligt blev jag otroligt trött. Pang sa det bara. Började dagen med att göra iprincip ingenting, hängde med mammilu lite typ. Vid kl 14 hörde Bonelli av sig och vi skulle ses. Så jag hängde med honom fram tills det var dags för lite middag. Var så himla kul att få ses igen! Vi har alltid umgåtts i perioder men på något vis haft kontakt under hela tiden. Insåg att då vi umgicks som mest var 2007, studenttiderna, vilket är 4 år sedan.. SJUKT! Man kan säga att vi uppdaterade varandra, precis som alltid. Och det var mysigt att få ses igen, synd att det blir så sällan bara.
När jag hade ätit middag så blev det att ta bilen och åka mot söderby och vännerna Jimmy & Linda. Där är det väl alltid fullt ös? Typ. Linda bestämde att när ändå Jimmy skulle iväg och glo fotboll skulle vi gå på en promenad. Sagt och gjort 1h 30min senare är vi åter i söderby.
Blev att sitta och snacka om gamla tider och så innan Jimmy var tillbaka. Blev sittandes en stund till innan jag började bli seg och drog mig hemåt. Är väldigt glad att jag har dom två faktiskt, dom betyder otroligt mycket för mig. Hoppas dom förstår det. Har ju i och för sig sagt det vid flertal tillfällen så det borde någon gång gått in i skallen på dom.
Nu sista tiden hemma är hektisk, såklart men ska nog få ihop det hoppas jag. Kanske får börja packa imorgon natt eller så. Annars är jag körd. Imorgon ska jag och mammilu till södertälje eller dylikt för att spendera mer tid tillsammans. Ska bli jätte mysigt! Håller bara tummarna för att min förkyldning vill släppa nångång.

Dagens musik; Oskar Linnros - 25



går på samma gator tills dom vänder, den här stunden är i resten av mitt liv...

jag ska komma hem oftare.

Shit idag har varit en märklig dag. Har tagit igen en del program jag missat, typ som svensk maffia. Intressant program helt klart! Men stressen kröp mig allt närmare. Min telefon har gått varm idag. Nästan så jag inte orkat svara alls. Hatar stress på det här viset, kan hantera det till viss del. Men nu börjar det bli lite mycket. Knappt en sekund över till att göra något spontant.
Lyckades iallafall få med Kaisa en snabbis och sola, vilket också betydde att vi hann snacka lite. För nu hinner vi inte ses innan jag drar tillbaka till Oslo. Halvstressade hemma med att fräscha till mig, äta middag och invänta bilen. Man är fan helt låst när man inte har bil har jag märkt. I oslo klarar jag mig väldigt bra då allt är så nära, men här hemma.. SUCK! Det är inte lätt. Framför allt när man är så van vid att alltid annars ha tillgång till bil. Man blir lätt bekväm.
När jag fick låna bilen åkte jag hem till Cissi. Så där har jag varit hela kvällen och umgåtts. Riktigt trevligt måste jag säga! Får se hur jag gör på fredag också..
Väl hemma nu ska jag försöka varva ner och sova, är väldigt trött faktiskt. Imorgon har mammilu återigen tagit ledigt och vi ska spendera dagen tillsammans. Iallafall första halvan av dagen, för sedan på eftermiddagen ska jag träffa Bonelli. DET var inte igår!! Fick lite skäll av honom att jag inte hört av mig nu när jag faktiskt är hemma.. Men till mitt försvar så har jag inte hunnit. Massor av saker jag skulle vilja hinna men som inte riktigt hinns med. Önskar jag hade mer tid och ork så hade allt gått.
Vad jag och mammilu hittar på imorgon vet jag inte. Snack om större utflykt men får se om det blir imorgon eller torsdag.

Dagens musik; Erik Linder - Bara du och jag



för elden som bränner ut mig, för sista kulan i pistolen...

se erik linders nya vackra video.



En otroligt bra låt och nu med den fina videon till. Får absolut inte missas! Erik Linder - Bara du och jag

what a day.

Ja knappast någon bloggning sedan i lördags. Lördagen var väldigt kul! Började hos Carro B som fyllt år och när dom drog ut på krogen så åkte jag vidare upp till Söderby för att träffa resten av salemsgänget. Det var redan fullt ös och festen igång så det var bara att haka på. Tog det ändå ganska lugnt då jag inte alls känt mig helt 100 med förkyldning osv. Hade väldigt kul även hela lördagen och vi la oss väldigt sent, som vanligt. Dock slog vi inte mitt och Vegards fest/efterfest rekord på kl 10.30. Svårslaget.
Man kan säga att jag var väldigt trött och inte alls med i matchen igår. Så det blev sömn på soffan tills Madde hörde av sig och vi bestämde träff inne i stan för middag. Kvicknade inte till förens jag kom in till stan. Vilket var tur för min del.
Så jag, Madde och hennes vän från Diggiloo turnén Erik käkade på Jensens Böfhouse. När vi ätit klart joinade deras andra vän Anton och vi bestämde att gå vidare till ett mysigt café. En grym kväll faktiskt! Älskar att träffa nya människor! Och dom var ju hur trevliga och roliga som helst. Sedan for jag och Madde till mig så att hon fick träffa mina föräldrar, vilket var skoj. Skjutsade henne tillbaka till studion där hon bor under sin vistelse här i stockholm.
Idag har jag och mammilu haft en dag bara hon och jag. Hon har fått ledigt måndag, onsdag och torsdag som vi ska spendera tillsammans. Så vi tog en skön promenad och sedan gick i butiker här i tumba, just because we can, fikat och handlat mat. Det blir lite större utflykt någon av dom andra dagarna helt enkelt.
Har ju fortfarande några dagar kvar här och en del inplanerat. Men ikväll känner jag bara för att ligga i soffan hela kvällen. Kommer ju bli hektiskt ändå.

Dagens musik; Daniel Powter - Best of me



somna nu och spring till världens ände, sov nu...

inte lätt när det är svårt.

Att leva rockstar har nog aldrig varit min grej. Dock försöker man leva upp till dom planer som finns. Trots att orken ibland tryter.
Gårdagen var helt sjukt kul! Fick skjuts av min fantastiska pappilu till Cissi. Så jag, Sarah, Acke och Gabban var där och bjöds på middag och dylikt. Väldigt trevligt och vi snackade massor! Blandade lite drinkar och drack lite vin. Tanken var utgång men med tanke på att vi var 5 st tjejer som har beslutsångest så slutade det med att Cissi blev kvar i västertorp och vi andra drog till Jimmy C i tumba med taxi. Klockan var redan ganska mycket och grabbarna ganska fulla när vi kom dit. Ändå lyckades vi hålla igång ett par timmar till innan tjejligan gick och jag sov kvar i brist på ork att ta mig hem. Visste att det ändå löser sig idag.
Vilket det också gjorde efter att vi hade hängt på låset till sibylla för lite käk. Som vanligt var jag klar sist trots att jag fick maten först, och inte åt jag upp heller. I vanlig ordning. Ingenting där har förändrats.
Sedan har jag mest varit med mammilu och pappilu på secondhand osv. Riktigt mysigt. Saknat sådana stunder faktiskt. Så tar vara på dom friskt nu.
Snart är det dock middag, grillat står på menyn hos familjen Källsten. Sedan är det bara att ladda om för mera fest. Carro B har fyllt år och det ska firas. Som sagt rockstar. Och min förkyldning är med mig, big time.

Dagens musik; Queen - Don´t stop me now



tar allting på lek även en hemlighet, ta mig till kärlek ta mig till dans...

tid är pengar.

Detta bådar inte gott alls. Usch usch usch. Igår kväll var jag helt sänkt. Och idag är näsan mer än täppt och huvudet tungt. Har absolut inte den minsta stund över till detta! Så nu blir det att proppa i sig vitaminer osv för att slippa det här. Iallafall i helgen, för det har vi inte tid med. Och nästa vecka har mammilu tagit ledigt tror jag måndag och onsdag eller så som vi ska hitta på något skojsigt på. Så tid är det sista jag har för det här, kunde kommit i början av veckan istället.
Har pratat med Linda nyligen också så dom plockar upp mig när dom käkat så åker vi till deras nya lägenhet och försöker få ordning. Senare ikväll ska jag ju på middag hos Cissi med Sarah, Acke och Gabban. Jag skulle tydligen stå för drinkblandningen. Jag har satt alla på att shoppaloss groggvirke.
Kommer bli en helkul kväll det vet jag, bara jag får hålla mig pigg är jag nöjd. Annars blir det en tidig kväll och det är inte likt mig.
Får vi se om jag blir med converse idag också. Marinblåa som jag önskat.
Hinner nog blogga om kvällen imorgon innan nästa fest börjar. Fullspäckat schema var det ja.

Dagens musik; Lars Winnerbäck - Tvivel



men det var bara nåt som kom över mig, när jag gick gatan fram...