17 mai på bästa sätt.

Att överleva 17 mai är en konst i sig. Men att verkligen hålla ut utan att ha sovit i mer än 2h natten/morgonen innan, DET mina vänner det är magi. Och det är precis vad jag gjorde, klarade mig från tidiga morgonen till sena natten. Inte nog med att man inte är speciellt van vid att gå upp tidigt utan du har bara knåpat ihop ca 2 timmars sömn. Jobbet den 16e var lite speciellt då det var en helabonnering och vi inte riktigt visste vad som väntade. Summan av kardemumman iallafall blev att vi hade pissmycket att göra hela kvällen tills stängning. Givetvis kul då man får timmarna att gå utan problem, det är perfekt. Men så sliten, trött och skev som jag var när jag gick hem var mycket länge sedan det inträffade. Hade också mot slutet helt brutalt ont i ryggen, sådär ont som jag hade tidigare i vintras som också kom tillbaka en vända. Som jag även skrivit i bloggen förut. Då var man måttligt road när man kommer hem och inser att "om 3 timmar ska jag upp igen för att skära frukt och göra mig festklar.." Och lägenheten full med folk som sover, till och med på golvet. Kan inte påstå att lyckan var stor i den stunden.
Hade så fruktansvärt ont i ryggen när jag gick och la mig att jag övervägde att gå och sätta mig på toaletten för att sova istället. När jag har sådär ont kan jag inte minnas om hur det känns när det är som vanligt. Hade ju hoppats på att iallafall bara få gå hem och lägga mig, somna fortast möjligt för att orka med vad som kommas skall. Med min vanliga tur blev det ju inte så.
Gick upp tidigare än vad alarmet stod på då det var olidligt att ligga ner. Gjorde mig klar för att sedan gå över till "min familj" Samuel & Vegard där festen höll hus. Det blev massor med folk och massor att äta och dricka. Dessutom hade vi förvånansvärt bra väder, riktig sommarvärme och strålande sol. Tajming. Spelade kubb, hade frågetävlig och sedan vid kl 14-15 splittrades vi upp lite för att se olika saker på stan. Vi drog till Akerbrygge och Latter för att fortsätta festen. Efter 1h där blev det grünerlökka igen och Parketeatret där några vid kände var. Nu insågs det också att hungern satt in ordentligt så vi gick tillbaka för att grilla korv och sedan fastna där. Fler folk trillade in tillbaka från stan och festen var återigen igång. Tror vi gick och la oss vid kl 2-3 tiden på natten. Då var det liksom dags kan man känna. När man druckit och hållit igång med 2h sömn och 16h drickande är det läge att runda av. Många hade faktiskt valt att på eftermiddagen gå hem och ta en powernap för att komma tillbaka. Hade jag personligen gjort det hade jag aldrig kommit tillbaka, i know myself.
Massor av plockmat gick åt, ca 50korvar, 10 säkert många fler flaskor med cava, mousserande rosé och vin, kakor, bröd m.m var lite av det som vi lyckades få i oss under dagens gång. Bra jobbat enligt mig! Fanns ingenting kvar när vi steg upp idag.
Hemligheten bakom orken på 17 mai är att inte dricka sprit, alls. Allt annat går bra för då håller man en perfekt nivå och det slår inte över så jävligt som det kan göra med sprit. Så tips från coachen helt enkelt till en perfekt fest.
Är helt otroligt nöjd med att ha firat 17 mai här i oslo med alla fina vänner, kunde liksom inte blivit bättre på något sett. Tack alla! <3

2 dagar kvar.

Dagens musik; Are og Odin - Klapp klapp



och jag gick ut genom den tidiga morgonen, den rena, tidiga morgonen...

Kommentarer
Postat av: Mammilu

Fan vilken snygg klänning du har på dig!!!!!!

2011-05-19 @ 20:34:12
Postat av: angelique

taaack! :) det var den som jag hade på midsommar förra året :)

2011-05-19 @ 20:43:36

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback