ett liv med tandställning.

Det har jag haft nu i ungefär ett och ett halvt år. Det innebär mycket mer än vad jag trodde, se förjävlig ut och ha en massa skrot i käften. Självklart så är det ju också inkluderat, tyvärr.
Inte nog med att man fick den på gymnasiet när man ska försöka ta sig in i arbetslivet så fick man en massa måsten och att man behövde tänka om. Det där med att äta äpplen, knäckebröd, morötter, hårda päron m.m kan man glömma direkt. Iallafall inte äta det direkt som det är, man måste skära i småbitar. Annars går tandställningen sönder, och det vill man inte riskera, räcker med att man är hos tandläkaren nångång i månaden.
Så jag under min tid med tandställning har skippat mycket som jag annars är van vid att stoppa i mig. Bra på ett sätt självklart men det där med äpplen just blev jag inte så förtjust över. Gillar ju äpplen och det är den enklaste frukten man kan stoppa i sig, i mitt tycke.
Inte nog med att jag var rädd för att äta konstiga saker eftersom det satte sig överallt så hade jag en ståltråd i gomen som var ivägen och gjorde att jag lätt satte i halsen (hände nästan en gång per måltid)
Fick ta bort den i och för sig redan efter ett par månader, skönt men ovant.
Sår i munnen efter skavande tandställning, ooo ja, har haft både en och tre gånger minst. Lagom skönt så det där vaxet jag fick till en början tog slut och sedan var det bara att härdas resten av tiden. Har lärt mig nu att det kan smärta lite grann när man äter.
Inte nog med det, när man spände den ett par hundra gånger så kunde man knappt tugga av smärta, alltså soppor/ yoghurt för min del dom första dagarna efter besöket hos tandläkaren. Och det resulterade i att jag tappade i vikt, sisodär 11 kg på mindre än ett år. (Tyvärr syns det väl inte så längre...) Dock var det ju inte ett bra sätt att tappa på men det gjorde jag omedvetet.
Man lärde sig med tiden helt enkelt att leva med att inte le på kort för att se mer förjävlig ut. Kommer nog fortfarande ha det inprintat i hjärnan när jag får ta bort den men ändå.
Har haft många olika tandläkare genom tiden, den första var bäst, dagens också, dom där emellan har bara varit snurriga. Var något osäker när man kom på besök där.
Men idag när jag var där så fick jag träffa en övertandläkare och hon var sjukt bra, glad och framåt, likaså hennes medhjälpare, jag var alltså i goda händer. Fick även otroligt roliga besked att allt ska bort! Va?! Allt!? Japp allt, inte bara överkäken som den andra snackat om. Allt ska bort!!
Så nästa gång jag besöker tandläkaren är jag tandställningslös! It will be my best days in my life!
Jag var så sjukt glad när jag gick därifrån, med lite färre trådar, hälften på underkäken är bortplockade redan! Det var så sjukt, och den här känslan att nu, snart så, är allt verkligen över, det finns faktiskt ett slut! Det är otroligt, trodde jag aldrig skulle få se mig själv utan tandställning, med perfekta tänder dessutom!
Min dag är fulländad, fredag, bra besked, lite shopping, utgång ikväll med sambo! Can´t be better!!!!
Jag är glad, okej!? =) Och otroligt taggad för kvällen, trots att jag har tandställningen kvar. Men snart ler jag också på kort.

- varför ramlar de där ungarna hela tiden?
- de är ju trillingar!


vi är dom som är kungar om natten på krogen...


Kommentarer
Postat av: Akhila

Va kul gumman !

2007-09-14 @ 20:04:13
Postat av: Angelique

jaaa, jag är såååå glad :D

2007-09-15 @ 22:46:36

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback